Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden faydalanmak için gerekli olan şartlar nelerdir?

hakan003

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
bu forum sayesınde gerçekten doru bildiğim yanlışları fark ettım herkezden allah razı olsun

vergi indirimyle ilgili bir kaç sorum olacak cevaplarınızı beklıyorum arkadaşlar.

örneğin: ben son çalıştığım iş yerinden rahatsızlığımdan dolayı ayrıldım ilişiğimi kestım malulen emeklilik için kuruma başvurdum hastane tarafından verilen %70 rapor ankaradan %55 ile geri geldi malulen emekli olamadım

vergi indiriminden çalışır görünürken yani kuruma prim ödenirken yararlanabiliyorum siteden öğrendiğim kadarıyla ama ben şu anda da işsiz durumdayım çalışacak durumda değilim son iş yerinden de çalışacak durumda olmadığım için ayrıldım başka bir iş yerınden rica minnet 1 ay sigortalı görünüp prim ödesem bir sorun olurmu bu şekilde vergi indiriminden faydalanıp % 55 raporla belki %40 düşürürler bilemiyorum erken emekli olma sansım varmı

şimdiden herkeze teşekürlersağ olun

örneğin: ben son çalıştığım iş yerinden rahatsızlığımdan dolayı ayrıldım ilişiğimi kestım malulen emeklilik için kuruma başvurdum hastane tarafından verilen %70 rapor ankaradan %55 ile geri geldi malulen emekli olamadım

vergi indiriminden çalışır görünürken yani kuruma prim ödenirken yararlanabiliyorum siteden öğrendiğim kadarıyla ama ben şu anda da işsiz durumdayım çalışacak durumda değilim son iş yerinden de çalışacak durumda olmadığım için ayrıldım başka bir iş yerınden rica minnet 1 ay sigortalı görünüp prim ödesem bir sorun olurmu bu şekilde vergi indiriminden faydalanıp % 55 raporla belki %40 düşürürler bilemiyorum erken emekli olma sansım varmı bu yol doğru bir yol olurmu

şimdiden teşekürler

Sene ve günlerin erken emekli olmanı gerektiriyorsa, vergi indirimini mutlaka almalısın , bende bu sıralar bu işlerle uğraşıyorum, çalıştığım içim işyerinden yazı aldım defterdarlığa verdim, hastane işlemlerim şu an devam ediyor.Malulen emekli olunca dahamı cok maaş veriyorlar, size %40 yeterli, bazı arkadaşlar işci bulma kurumundan deftardarlık yazısını alıyor bu konuyu araştır forumda.

ya gerçekten allah razı olsun sağ olun bir sorum daha olacak

bir iş yerinde 1 ay sigortalı görünsem daha sonra istirahat raporu alsam istirahat raporu parası alabilirmiyim bu raporu alabilmek için son çalıştığın iş yerinde işte 3ay,6 ay 1 sene çalışman gerekli diye bir durum varmı umarım anlatabilmişimdir

iyi geceler

Bir yıl içinde en az 90 gün prim ödenmiş olmalı ki istirahat parası alınabilsin

bülent abi bişey soracaktım
1)şimdi babam çalışırken yani sigortalıyken beyin kanaması sonucu felç oldu yani ilk işe girişten sonra engelli olunsada vergi indirimi hakkından yararlanılabiliyo değilmi. sağlamken felç olup engelli duruma geldi bu haktan faydalanabilir mi?

2)birde vergi indirim hakkı alabilmek için sgk ile bir ilgimiz yokmu direk defterdarlığamı başvurmalıyız.

şimdiden teşekürler cevaplarını beklıyorum abi iyi geceler

1- Tabii ki.
2- Vergi indirimine başvuru yapabilmek için çalışıyor olmak gerek. SGK ile tek bağlantı bu

Üst Alt