Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden memurlar yararlanabilir mi?

mert01

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Ben yeni ataması yapılan bir doktorum. Balthazard formülüne göre yüzde 42 özrüm olduğunu hesapladım. Konuyu açmadan önce forumda araştırma yapmaya çalıştım ama aklımda netleşmeyen sorular oldu bu yüzden benzer konu varsa umarım kızmazsınız...
1) Vergi indiriminin 160 TL olduğu yazılmış, bu hangi verginin indirimi, şimdi ben 160 TL daha mı fazla maaş alırım?
2) Forumlarda asgari geçim indrimi diye birşey okudum bundan da faydalanabilir miyim?
3) Bizim döner sermayelerimizden gelir vergisi kesilmekte, rapor aldığım takdirde burada da bir vergi indirimi olur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla..

Tabiki vergi ind.hakkından faydalanabilirsiniz...
1. 160X15%:24.00 tl maaşınız'da artış olur..
2. Maaşınıza yansıması lazım evli bekar farklılık gösterir..
3. Döner sermaye ile ilgili bir bilgim yok...
Vergi ind. hakkı alabilmeniz için yapmanız gereken bulunduğunuz ilin maliyesine (mükellef hizmetler birimine)müracaat etmeniz gerekli..

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Çok teşekkür ederim. Maaşımızda yapılan artış biraz sembolik duruyor. Elbette ki 24 TL ihtiyaç sahipleri açısından hiç yoktan iyidir denilebilecek bir miktar olsa da yani sadece 24 TL fazla maaşım olsun diye gidip de o raporu almalı mıyım diye sormadan edemiyorum...

1)% 42 3.derece sakatlığa tekabül eder.160 3.derece sakatlığa karşılık gelen brüt tutardır.Vergi dilimi %15 olduğu sürece 24-TL olur.Siz doktorların maaşı yüksek olduğu için %20, %27 ve %35'de girebilirsiniz.Bunun gerçekleşmesi durumunda daha fazla vergi indirimi alırsınız.Örneğin %20 ye girmeniz durumunda net 32,00-TL alırsınız.
2)Asgari geçim indirimi vergi indiriminin dışında kalan bir ödemedir.Bekarsanız 54,68-TL Evli ve Çocuk sahibi iseniz değişiklik gösterir.
3)Çalışanlar için vergi indirimi sadece aldıkları maaştan düşen meblağdır.Döner Sermayeden düşülmez.

döner sermayeden gelir vergisi kesiliyor ise normale göre daha fazla ödeme yapılır...ama ne olsa komik rakamlar.vergi indiriminin asıl esprisi erken emeklilik için gereken şartlardan birisi olması.yoksa aylık topu topu 40-50 tl için alacağın rapora harcadığın efora değmez bence...

Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim

KURUMDAN KURUMA DEGİŞİYOMU BU VERGİ İNDİRİMİ:confused:
üçüncü derece 160.00 nekadar yansıyo mesela

Aykızım,yukarıda yazılanlar zaten senin sorunun cevabı,ve vergi indirimi 1 , 2 ve 3. derece olmak üzere 3 çeşit olarak standarttır kurumlararası değişmesi sözkonusu değildir.

Üst Alt