Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden nasıl faydalanabilirim? Prosedür nasıldır?

smhgny

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
ben vergi indirimi için başvurudabulundum %50 verdiler hastaneden aldığım raporu sırasıyla hangi kamu kurumlarına gitmem gerekiyor hangi işlemleri yaptırmam lazım yardımcı olurmusunuz özel mesaşlarınızı bekliyorum iyi günler

Arkadaşım senin bir şey yapmana gerek yok vergi indirim hakkı kazandıysan Maliye iş yerine bildirir bu hakkı senin de maaşında 25 tl civarında artış olur. Ayrıca vergi indirim hakkı sana erken emeklilik hakkı kazandırdı.,
İlk işe giriş tarihini, doğum tarihini ve toplam prim sayını bizim ile paylaşır isen emeklilik tarihini hesaplaya biliriz

İlker Bey memur olarak çalıştığım hastanenin sicil biirmine 15 ay önce gelen vergi indirimi belgemi maaşa teslim etmemişler veya onlar girmemişler.Benim sorum şimdi giriş yapsalar emeklilikte bir sıkıntı olur mu,birde agi aldığım ve indirim olduğunda kesileceğinden fazla bir para kaybımın olmayacağı açıklaması ne kadar doğru?Teşekkürler.

Ahmet bey,
Olmaz zaten memurlarda vergi indirim hakkı ile emeklilik yoktur. Ama 15 ay vergi indirim hakkınızı almadığınız için Maliyeye müracaat edin ve 15 aylık hakkınızı alın derim..

vergi indirimi

merhaba
daha öncede soru sormuştum cwpladınız için teşekkür ederim.
ben vergi indirimi için başvuruda bulundum %50 verdiler bana ama süreli 2 yıl,
raporumun arkasında söyle bir ibare var :
2022 saylı yasa + engelli kimlik karttı + vergi indirimi hk. mevcut
raporumun süresi 2 yıl
bununla erken emekliliğe hak kazanıyormuyum ? kazanmıyorsam kazanmam için ne yapmam lazım?
ikincisi sıfır araba almak istediğimde vergiindiriminden faydalana bilirmiyim
işe giriş tarihim 2005 mayıs prim günüm 3284 yaşım :1981
iyi günler

Erken emekli olmaya hak kazandınız mı? Onu bilemiyorum velev ki kazandınız emekli olursunuz ama 2 yıl sonunda kontrol muayeneniz olur yine %40 ve üzeri bir rapor almanız istenir. Anılan oranda rapor alamaz iseniz emekliliğiniz iptal edilir. Anılan raporun üstünde rapor alır iseniz emekliliğiniz devam eder.
1-Çalışan birey 2022 (Engelli) Maaşından faydalanamaz
2-ÖTV den faydalanabilmeniz için engelinizin bedensel olması gerekli Bedensel engellilik söz konusu değil ise en az %90 oranın da raporunuzun olması gerekli..
3-Engelli kimlik kartını bulunduğunuz ilin ASPB ye müracaat ederek alabilirsiniz..

smhgny;
Bir arkadaşıma ayni sizin gibi (vergi indiriminden faydalanip emekli olmak için) 2 yillik sureli rapor verildi ve raporu ankaradan onaylanip geldi aldigi rapor C gittiği gibi ayni sekilde onaylandi isin güzel tarafi ankaradan onaylanan rapor süresiz olarak döndü vergi indiriminden faydalanip emekli olduda 2 yil sonrasinda ise kontrol muayenesine gitmek zorunda kalmicak yani demek istedigim her sureli verilen rapor vergi indiriminden faydalanildiginda sureli olarak verilmiyor

Genel olarak benim takip ettiğim kadarıyla vergi indirimine süre kısıtlaması raporlarinda piskiyatri ve ortopedi olursa sureli olarak onaylaniyor (benim arkadasim tip1 şeker hastadiydi)

ahmedd29;

mebde memurum vergi indiriminden faydalanıyorum.
vergi indirimi için elindeki raporu çalıştığın birime dilekçe ekiyle birlikte ver. ankaraya gidip 2-3 ay sonra mektupla çalıştığın birime olumlu veya olumsuz yazıyla birlikte geliyor. olumlu ise hemen işleye biliyorlar sisteme. ama üzerinden 15 ay geçmiş, kazanmış olduğun hakkını kabul etmeleri gerekiyor. erken emeklilik hakkında oluyor bununla birlikte. bu işin üstüne gidin derim.
çalıştığın kuruma gelen olumlu yazıyla birlikte dilekçe yazın çalıştığın yere,vergi indirimi sisteme eklendikten sonra 15 ay önce kabul olan yazım var bugüne kadar olan maddi kaybının ödenmesini arz ederim gibi dilekçe yazın.

ÇAKMAKMEHMET2001; Mehmet kardeşim vergi indirimden yararlandığımı biliyorum ama, ne kadar ve nasıl yararlanıyorum bilgim yok. Bunu nereden ve nasıl öğrene biliriz. Bende memde çalışıyorum. 1. derecedendi galiba. saygılarımla...

Üst Alt