Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden önceki çalışmalar erken emeklilikte hesaba dahil edilir mi?

Kotan

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben bu vergi indirimi engelli raporu vs. konularında henüz çok yeniyim o yüzden yanlış yerde konuyu dile getiriyor isem kusura bakmayın ben geçen hafta vergi indirimi için başvurumu yaptım raporumda henüz 1 aylık ilk işe başlangıcım 2014 yaklaşık 900 günlük bi çalışma günüm var daha önceki günleri ekletebiliyor muyum erken emeklilik için ? birde erken emeklilik için vergi dairesi raporu onaylarsa sgk ya mı başvurmam gerekiyor?
teşekkürler şimdiden

Kotan mrb sizin sgk işe giriş tarihiniz 2014 yılı oldugu için sizden erken emeklilikte vergi indirimi şartı aranmaz
18 yıl hizmet yılı ve 4680 gün ile sgk sevki ile 40%49 arası
Bir oranla rapor aldığınızda kurum sizi emekli eder
%50 ve üzeri bir oranla daha az yıl ve gün ile emeklilik
Şartlarınız değişir vergi indirimi 2008 yılı ve öncesi engelliler içindir.

umut2135 cevabın için teşekkür ederim :) o zaman benim raporumu vergi dairesi onaylarsa onayladığı günden itibaren gün saymaya başlayacağım doğru mu anlamışım? ayrıca raporla beraber sosyal güvenlik kurumuna gitmem gerekiyor mu ? ( sorularım saçma olabilir gerçekten hiçbir bilgim yok internetten araştırayım dedim her kafadan bir ses çıkmış )

Kotan

Vergi dairesinden gelen yazı ve raporun ile sgk ya git onlar gerekli işlemleri yapıyorlar ama ikisi de orjinal olsun

Kotan baya bilgi kirliliği olmuş sana daha önce yazdığım mesajı iyi oku sgk giriş tarhinden itibaren günlerin geçerli
Senin vergi indirimiyle bir ilgin yok 2032 yılında sgk gidip müracaat edicen şu an incin sgk lık bir işin yok
Rapor oranın nedir?

Kotan 18 yıl 4680 güne tabisiniz emeklilik için sgk 2032 yılın da emeklilik için başvurduğunuzda %40 üzeri tekrar rapor alırsanız kurum sizi emekli edecektir.

Umut bey merhaba 2016 senesinde engelli raporum var sürekli.şuan emeklilik şartlarını tamamlıyorum.çalışanım vergi indirim belgesi almam gerekiyor.iş yerinde normal çalışan olarak çalışıyorum vergi indirim nasıl alırım.

engelli çalışan olarak çalışmayan vergi indirim alırmı onu sormak istedim

muhammet1453

Engelli statüsünde çalışmak ayrı bir şeydir, engelli indirimi ayrı bir şeydir. Engelli olarak istihdam edilmiyor olsan da vergi indiriminden yararlanabilirsin

Erken Emeklilik

Merhaba 5 aylık bi uğraştan sonra dün vergi indirimimin vergi dairesi tarafından %44 ile onaylandığı bilgisini aldım.
ilk giriş tarihi 26.07.2013

şimdi sorularım şöyle;
1- engelli raporunu 2017 agustosta aldım bu tarihten önce 1000 gün çalışma günüm var bunlar erken emeklilik süresine dahil edilecek mi ?
2- SGK ile ilgili bir işlem yapmam gerekiyor mu ?
3- bu oranla toplam kaç günü doldurdugumda emekli olabiliyorum ?
4- emekli olduktan sonra sgk'lı olarak başka bir işte çalışabilir miyim ?

cevaplar için şimdiden teşekkürler

Herkese mutlu günler dilerim.

merhaba,
evet 1000 gün dahil edilecek. emeklilik sonrası SGDP kapsamında çalışmaya devam edebilirsin.

Giriş tarihinize ve engel oranınıza göre 18 yıl 4600 gün ile emekli olabilirsiniz.

anladıgım kadarıyla 4600 den 1000 günü düşersek 3600 günüm mü var emeklilik için

3600 gün ve yaklaşık 12,5 yıl ( 18 - 5,5)

Üst Alt