Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden süreli emekliyim. EYT düzenlemesi bana fayda sağlar mı?

SERO01

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Benim bir sorum olacak...
Benim sgk girişim 07.06.1995; prim günüm 6750
ben şimdi %66 vergi indirimiyle 2 yıllık emekliyim.emekliliğimin süresi nisan 2023 yılında dolacak.
Sizlerde biliyorsunuz ki gündemde eyt meselesi var. Ben diyorum ki .eger bu eyt yasası cıkarsa bende bu eyt düzenlemesinden yararlanabiliyormuyum.yoksa benim durumum sağlıktan dolayı ömür boyu sağlık raporu cıkartarak mı emeklilğim devam edecek yada olmayacak mı.
Sizlerden yardım yada fikir alabilir miyim.?
Sayın oturan boğa yada bilgi hazinedir abim.abilerim bi fikir verebilir misiniz .benim durumumda olanlar da vardır.bize bir yol gösterirseniz memnun oluruz.

Benim fikrim istersen önce emeklligini iptal edip ertesi gün şartlar ne olur bilmem yeni emekli dilekçesi verirsin emekliliğin tekrar hesaplanacak ona göre maaas baglanacak

Eyt çıktığında emekli olabiliyorsanız şimdiki süreli rapor sonunda normal emekliliğe başvurabilirsiniz ama maaş tekrardan hesaplanır maaşta düşme olabilir daha önceki maaşınız muhtemelen zamlı maaştır

Eyt çıktığında emekli olabiliyorsanız süreli raporda oran düşerse maaşın kesilirse normal emekliliğe başvuru yapılabilir sonuçta vergi indirimide olsa yaşlılık aylığı olarak geçiyor maaşta düşme olurmu bilmiyorum ama az bir miktar olabilir diye düşünüyorum

EYT 'de dağ fare doğurmaz mı arkadaşlar! EYT ile ilgili bir şeyler söylemek için çok erken.

SERO01

Kontrol muayenesi çilesine mi maruz kalıyorsunuz? Eğer günün birinde kontrol muayenesinde sorun olursa ya da bıkarsanız, evet, engelli emekliliğini iptal edip eyt ile emekli olmaya mani bir durum olamaz.

Emekli maaşı düşmez.

Raporunuz süreli olmalı, rapor bitiminde tekrar sağlık kuruluna gireceksiniz, süreli rapor kesin rapora dönerse emekliliğiniz de kesin ve sürekli olur.

Kontrol muayenesi çilesini ben de çekeyorum bu 3. Olacak umarım her şey yolunda gider stresten gece yarıları uyanıp istifra ediyorum ne yapıcam hiç bilmiyorum sizce kaç defa daha yenilenen gerekecek???

Özzy

3'ten fazla kontrol çok çok çok azdır. Bence bu sefer süresiz vereceklerdir. Verilmezse şikayet mekanizmasını çalıştırmak gerekir diye düşünüyorum. İnsan yaşamı bu kadar kolayca terörize edilememeli!

hem vergi indirimli emekli hemde EYT li kaç kişi var?

arkadaşlar malum gündemde EYT var.
aramızda EYT Lİ OLUP VERGİ İNDİRİMİNDEN EMEKLİ OLANLAR KAÇ KİŞİ ...ONU ÖGRENMEK İSTEDİM.
ARAMIZDA EYTLİ KİMLER VAR BAKALIM.

Merhaba süreli engelli raporu ile emekliyim ve eyt kapsamındayım

bende 2 yılda bir raporumu yeniliyorum bu 2. si oldu 3. cüsünde sürekli mi olur
birde EYT beni de kapsıyor ben şimdi EYT faydalanıp emekliliğimi değiştirsem mi kafam çok karışık maaşımda bir oynama olur mu

Merhaba bu sorunun yanıtını bilen bir kişi yok mu , yani şu engelli emeklisi olan eyt ki ise normal emekliliğe geçiş yapabilir mi ,lütfen bir kişi yanıtlasın çok önemli bir konu

Erken emeklilik ve EYT

Merhaba
3 yıl süreli raporumun süresi Mart ayında dolacak. Çalışma Bakanlığı'ndan süresiz rapor onaylandı ve emekli oldum. Şimdi Mart ayında rapor yenileme aşamasında oran düşerse emekliliğim EYT li olarak devam eder mi?

Eyt kapsamındaysanız emekli olursunuz tabi

Oran düşerse otomatik maaşta kesilir o zaman eyt den başvuru yaparsiniz

Eyt kapsamına uygunsanız olur tabi emekliliğiniz ile ilgili kontrol süre yok ise devam edin maaş almaya zaten ikiside yaslilik ayligi gecer sistemde bende emekliyim suresiz 7 yıl oldu olurda bir sorun yaşarsam eyt den'de emekli olurum prim yaş yıl her şey var bir sorun yaşamıyorsanız devam edebilirsiniz bence size kalmis

Vergi indiriminden EYT emekliliğine geçerken maaşlarda bir azalma ya da artma olur mu acaba
tüm EYT şartlarını kapsıyorum
2 yıldır vergi indiriminden emekliyim

Engel sorun mu?
selam kardeşim öncelikle geçmiş olsun vergi indirimden emekli olunurken aylık bağlanma oranı2 (ABO2) oranı kaç olursa olsun 2008 de çıkan yasa ile ABO2 %60 olarak ve 9000 gün prim üzerinden hesap yapılıyor bu da maaşında olum olarak %2 4 6 gibi fark ediyor (eğer ABO2 oranı %60 dan düşükse)

sorunuza gelince EYT ile emekli olunca tekrar maaş hesaplaması yapılıyor ve ABO2 kaç ise o orandan hesap ve kaç gün priminiz varsa o şekilde maaşınız belirleniyor eğer ABO2 oranı 60 dan ne kadar düşükse o kadar maaş az olur

merhaba bende 2016 yılında vergi indirimi ile emekli oldum süreli 2 yıl 3 kere rapor yeniledim sonra sgk süresize çevirdi ama tabi her rapor alışta düşermi oran maaş kesilirmi stresini yaşadım bende sizler gibi halen daha yaşıyoruz aslında biliyorsunuz sgk her zaman kontrol muayenesine çağırma hakkı var gerçi beni her kontrol muayenesine gönderdiklerinde oran yükseldi bilmiyorum süresiz vermelerinde etkisi oldumu ama yine içimde acaba çağırırlar mı kuşkusu yok değil bende eyt kapsamındayım asıl bir konuda ben 2016 da emekli olduğumda yaklaşık 2,5 asgari ücret emekli maaşı alıyordum primlerin çok yüksek ödendiği için dolayısıyla maaşımda yüksek bağlandı o zaman göre aylık 900 dolara tekabül ediyordu şimdi en düşük emekli maaşlarına artış yaparken yüksek olanları çok mağdur ettiler tamam yapın ama herkese eşit yapın herkes 1 lira öderken ben 3 lira prim ödedim benim suçum ne ben 5000 küsür prim ödedim 3600 prim ödeyen nerdeyse bana yakın maaş alıyor mu nasıl adalet sizde hiç baktınız mı kendi maaşınıza ne kadar düştüğüne ne düşünüyorsunuz

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Bir şey daha sorayım. Ben raporumu ücretsiz ulaşım için yenilemeyi istiyorum. Oldu ki oran düştü maaşım kesildi, EYT den emekli oldum. O zaman maaşta bir düşüş olur mu?

Merhaba benim bi sorun olacak benim emeklilik iptal edildi ama eyt'den faydalanıyorum 4 sene emekli olduktan sonra sigortal olarak çalıştım bu çalıştığım sigortalık sürecinde sigortalı geçerli olacak mı oturan boğa
OturanBoğa

Talha 3547

Emeklilik neden iptal edildi?? Vergi indirim ile emeklilik süreli olarak mı verildi? Engelli raporunuz da süreli olarak mı verildi??

Sahte sigortadan günlerim silinmiş otomatikman emekliliğim iptal edildi

Benim merak ettiğim şu SGK'ya da gittim bana doğru düzgün cevap vermediler emekli iken çalıştığım sigortalar dahil edilecek mi edilmeyecek mi 96 girisliyim 4200 günüm vardı 3890 düşmüş
OturanBoğa

Sahte sigorta derken. ?? İlk defa duydum
Sahte sigorta nasıl yapılıyor ve sgk sahte olduğunu nasıl çözüyor??

Üst Alt