Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden yararlanabilirsem avantajım ne olur?

Hande Demir

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Yaklasık 7 yıldır %40 engelli raporum mevcut fakat bilmediğimden dolayı vergi indirimine henüz başvurmadım. Başvurduğum taktirde ne gibi durumlardan faydalanacağım? Ne gibi farklılıkları mevcut? Rica etsem yardımcı olur musunuz arkadaşlar?

Vergi indirimi alırsanız; çalışıyor olmanız durumunda daha erken emekli olmak (yaş şartı aranmaksızın) , ayrıca her ay cüzzi bir rakam maaşınıza ilave almaktasınız. almanızı tavsiye ederim. Hande Demir

Vergi indiriminden faydalanmak için ssk lı bir işte calismaniz gerekiyor.Almanız durumunda emeklilik yolu açılır raporla yani

Oncelikle vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkur ederim, peki ben bunca yil almadim bu indirimi maasim uzerinden. Gecmise donuk alma sansim var mi?

Vergi indirimi hakkı kazanmaniz durumunda geriye dönük beş yıllık vergi indirimi ala biyorsun tabiki SSK li bir iş yerinde çalışmış yada çalışıyor olmalısın.Hak sahibi olmak için üçüncü derece vergi indirimi ortalam54 TL 2020 yılı itibari ile.

Yaklasık 5 yıl daha çalışmam gerek elimde mevcut olan arkadaşa benzer engel oranı mevcut SGK başvuru yaptığım taktirde elimdeki geçerli olmayacak mı? Devlet hastanesinden ayrıca SGK'nın da uygun gördüğü bir hastaneden alınan bir rapor bu, yine de tekrardan çıkarmamız mı gerekiyor bunu?

Hande Demir trkrardan rapor almana gerek yok emeklilik için sadece raporunu Ankara maliyeye onaylatmak gerekiyor yani vergi indirimi hakkı kaxanman gerekiyor ister şimdik müracaat edersin istersen emeklilik hakkı kazanınca.Suande SSK li bir işte çalışıyorsan insan kaynaklarından vergi indirimi için cistigina dair bir belge alıp onlar bilir konuyu bulunduğun ilin maliyesine müracaat ederek hem maaşında küçük bir artış olur hemde emeklilik için zamanı geldiğinde raporun onaylanmasını beklemezsin

Üst Alt