Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden yararlandığım için Asgari Geçim İndirimi düşer mi?

Lykia

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimnden yararlanıyorum 1. dereceden bu yüzden agi ücreti düşer mi? Brüt ücretim 907 tl yazıyor agi de 10,76 .. ben normal olarak agi ücreti olan 59,74 almam gerektiğini düşündüm ama hiç bir fikrim yok bunu çalıştığım şirketteki insan kaynaklarıyla konuştum bana direk şunu gönderdiler ben bişi anlamadım sizinle paylaşıyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim ..

"" AGİ devlete ödenecek olan gelir vergisinden düşülüp çalışanın maaşına eklenir.Siz engelli olduğunuzdan dolayı ödediğiniz gelir vergisi indirimlidir ve tutarı 10,76 TL di.Dolayısıyla AGİ olarak maaşınıza yansıyan tutarda doğrudur.Örnek vermek gerekirse 170 TL gelir vergisi yansımış olsaydı 59,74 TL AGİ maaşınıza eklenirdi geri kalanı devlete ödenirdi. ""

evet düşer ödenen vergi matrahı ile ilgili oldugu için sanırım ben ikinci dereceye 89 almam gerekirken 54 agi alıyorum ve sadece 1 ve 2 ci decerelere oluyor

Normal şartlarda Agi tutarı sabit olarak maaşınıza yansıtılır ama vergi indirimi için maaşınızdan kesilen vergiden kalan kısım için uygulanır.
Sizin durumunuz ise 1.derece engelli olduğunuz için 700 lira matrahtan indirilir geri kalan kısım için vergi hesaplaması yapılır. Bu bağlamda kalan kısım için hesaplanan gelir vergisi 10,76 lira gibi bir rakam çıkmış. Bu rakam öncelikle agi olarak maaşınıza yansıtılır.Geriye gelir vergisi tutarı kalmadığı için vergi indirimi alamıyorsunuz.

Evet insan kaynakları yetkilisi net bir şekilde açıklamış,doğrudur.

peki arkadaşlar bi sorum olacak şirket beni üçretsiz 9 gün izinli göstermiş emekli çalışan olarak bu normal mi oysa tam ay çalıştım 6 ayda göstermiş 7 aydada 4 gün göstermiş oysa tam çalıştım ben bunun bi sebebi olabilirmi

Hiçbir sebebi olamaz,emekli çalışana bu şekilde bir yaptırım söz konusu değil,hakkınızı arayın.

değerli arkadaslar ben asgari ücret 679tl alıyorum %56 raporum var vergi indirimine henüz basvurmadım basvurdugum halde maaşıma ne kadar yansır tşkler...

Üst Alt