Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden yararlandığımı nasıl anlayabilirim?

gunes90

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
benim özür oranım %41
maaşım brüt:951,84
net ödenen: 746,64
gelir vergisi: 121,08

ben gelir vergisi indiriminden yaralandığımı nasıl anlayabilirim bodromda hiç bir ayrıntı yazmıyor:confused: bilen arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum :eek:

öncelikle şunu sorayım...
vergi indiriminden faydalanmak istediğinizi iş yerine bildirdinizmi... daha doğrusu 193.maddeye göre vergi indirim hakkını aldınızmı??

739 tl zaten net askari ücret maaşınız...

ben bankaya girdim 18/07/2012 tarihinde işe girişimden 2 gün sonra iş kur aradı ve engelli raporumu ulaştırmamı söyledi sonra ben raporu götürdüm kaydımı yaptılar iş yeri beni işkur aracılığıyla bulmuş gibi işlem yaptı yani engelli kadrosunda işe başladım daha sonra bankanın izmir bölgeyi aradım oraya sordum vergi indirimi konusunu zaten bodrona yansıyacak onu göreceksin dedi ama ben bodrodan hiç bişey anlamadım vergi indirimi var mı yok mu?

gunes90;

işe basladıgınızda iş vereniniz sizi defterdarlığa gönderiyor vergi indirimi başvurusu icin raporunuzla beraer defterdarlığa dilekce veriyorsunuz ve daha sonra ankaradan size vergi indirimi ile ilgili yazınız geldiğinde onu iş vereninize gönderiyorsunuz ik bölümüne indirimiz yasal olarak başlamış sayılıyor

defterdarlığa verilmesi yetmiyormu neri napm tam olarak şimdi

Bende bodrom da göremiyorum ne diye geçer acaba

gunes90;

defterdarlığa dilekce yazman ve ekınde raporunuda vermen yeterli olacaktır ankaradan sana vergi indirimi ile ilgili bir belge gelecek kacıncı derecedesin kac prim gün sayısı sonunda emekli olacağın bilgileri iceren bi bwelge gelecek sonrada zaten başlamış olacak indirimin.

teşekkürler neri dilekçeyi yazdım ama iş yeri imzalamıyor üstlerden cevap bekliyorlar önce bakalım izmir bölgeye mail attım sonuca göre hareket edeceğim artık

Rica ederim bir yardımım dokunduysa ne mutlu bana

Bu arada raporunun amacıda önemli vergi indirimi için olması gerekiyor

Bende müracat ettim ama bana gelen kagıda 3 derece sakat indiriminden faydalanacaktır diye yazıyor ama snezaman emekli olacam kaç gün prim lazım diye bir şey yazmıyor sorun olurmu pekii şimdi kafama takıldı

***Neri***;
Bende müracat ettim ama bana gelen kagıda 3 derece sakat indiriminden faydalanacaktır diye yazıyor ama snezaman emekli olacam kaç gün prim lazım diye bir şey yazmıyor sorun olurmu pekii şimdi kafama takıldı

Ankara Maliye Saglık kurulunun gönderdigi yazıda yanlızca % özür oranı yazar emeklilik ile ilgili yıl ve prim yazmaz..

Ankara Maliye Saglık kurulunun gönderdigi yazıda yanlızca % özür oranı yazar emeklilik ile ilgili yıl ve prim yazmaz..

evet benimkinde de yüzde 43 gelen raporu yüzde 42 olarak onaylanmıştır ve 3 derece sakatlık inriminden yararlanabilir. diye yanılmıyorsam böyle yazması lazım.

Üst Alt