Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden yararlanmak için gerekli olan şartlar hakkında..?

çınar68

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba 1968 dogumluyum ve 5889 prim günüm var.1999 yılında %40 özürlü olarak girdigim şirketten 2009 yılında krizden dolayı bütün tazminatım verilerek çıkartıldım.bu dönem içerisinde vergi indiriminde yararlanmadım.8 ay işsizlik maaşı aldım ve eşimin üzerinden saglık hizmetinden yararlanıyorum.03.2010 da devlet hastanesinden %69 gözlerimden ve%10 nefrolojiden rapor aldım.toplam%79 özürlü olarak.emekli olmam için vergi indirimi şart deniyor.

1.vergi indiriminden yararlamak için kendimi bir tanıdıgın yanında sigortalı göstermek istiyorum.acaba kaç günlik sigorta primi yatırsam bu vergi indirimin sonucunu alabilirim veya kaç gün yatırmam yeterli olur

2.eşimin üzeriden saglıktan yararlanmamın benim için bir zarırı olurmu

3.direk ssk den müracat edersek tekrar hastaney sevk ediyorlarmış elimizdeki raporu kabul etmiyorlarmış siz ne dersiniz.yol gösterirseniz sevinirim şuan işsizim teşekkürler

merhabalar

bir işyerinde sigortalı görünüp başvuru yapmalısınız.herhangi bir günşartı yok.işyeri sigortanızı başlatıığı ilk günden itibaren başvurabilirsiniz.gerekli olan evraklar;işyerinde çalıştığınızı gösteren işverenden alacağınız belge-2 adet resim-kimlik fotokopisi..sizi hastaneye sevkedecekler rapor almanız için.hastane çıkan raporu ankara ya yollayacak..işyerinize 2-3- ay içinde ankara dan bsonucu bildirilecek

mart 2010 da %79 oranımda almış oldugum raporum var.bu yeterli degilmidir neden hastaneye sevk edecekler.kendimi bir tanıdıgın yanında sigortalı gösterip defterdarlıga müracatımı yapsan 10 gün falan sonra iptal ettirsem olurmu.çünkü işsizim sigortaya yatıracagım 2 veya 3 aylık prim beni sarsar.bumlarıda açıklarsanız sevinirim.teşekkürler.

Elinizdeki almış olduğunuz raporla ve işveren tarafından alacağınız, yazı ile ;
ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
(MÜKELLEF HİZ.GELİR VER.GRUP MÜDÜRLÜĞÜ )
oooooowo sigorta numaralı ali veli işyerimde çalışmaktadır diye yazı alın, altına işveri adı kaşesi, imzası.

Defterdarlığa başvurun, raporu kabul etmezse sizi hastaneye sevk edecektir.Vergi indirimi alıp en az %40 ve üzeri rapor alamazsanız erken emekli olamazsınız.

Aşağıdaki tablo çalışma süresi ve prim gün sayısını gösteriri

1zpo5lk.jpg

Tabloya göre gün sayınız fazlasıyla tamam, işe giriş 1999 olduğu için, %40 alırsanız çalışma süreniz 18 yıl 4080 gün, %60 alırsanız 17 yıl, 3840 primle emekli olursunuz.

1- Evet, 10 gün sigortalı olsanız bile yeterli. Sigortalı olunca hemen defterdarlığa başvuru yapabilirsiniz. Sonra onlar sonucu işyerinize iletir. O arada çalışmanıza gerek yok
2- Eşinizin üzerinden sağlık güvenceniz devam eder. Hiç bir sorun olmaz. Ama emekli olunca kendi sigortalılığınız geçerli olur tabii
3- Elinizdeki rapor %99 kabul edilir. Güncel rapor olduğu için ısrarcı olun. Tek risk, raporun bir kurum sevkiyle alınmaması...

OturanBoğa aradıgım cevap buydu ilgine teşekkür ederim.kücük bir sorum daha olacak cevaplarsan sevinirim.

raporun arkasında vergi indirimi amaçlı degerlendirilmesi uygundur sonuç evet yazıyor. sanırım bunun getirisi olur deftardarlıgın kabulü açısından
.vergi indirimi alıp sskya emeklilik için müracatımda ssk nın beni tekrar hastaneye gönderme durumu var mı.

şimdiden teşkkür ederim.kolay gelsin

Elinizdeki raporda o ibare işinizi fazlasıyla görür.
Emeklilikte yeniden rapor istenmez.

verdigin cevaplar için çok teşekkür ederim .kusura bakma rapordaki. raporun arkasındaki vergi amaçlı degerlendirilmesi uygundur sonuç evet yazıyor.ibaresinin getirisi işinizi fazlasıyla görür demişsin biraz açarsan sevinirim.
çünkü işsizim.vergi dairesinden %79 raporla giripte düşük bir oranla çıkmak istemiyorum.
vermiş oldugunuz cetvelleri inceledim fakat anlayamadım. teşhis heyet göz H53-görme bozuklukları yazıyor. bir de şunlar f:bilateral korioretinal atrofi. peripupiller atrofi.ga:sag 69/120.sol 88/120 bilateral dejeneratif myopi.myopik fundus.yazıyor

.bunlarla müracatımda defterdarlıktan yüksek oran alabilir miyim.raporda görme sistemi %77 ürogenital sistem%10. özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon oranı kaybı %79 yazıyor.normal olarak %87 olması gerekiyor ama %79 yazmışlar.verecegin cevaplar için şindiden çok çok teşekkür ederim.kolay gelsin

teşekkürler verilen bütün cevaplar adına.şu an işsizim vergi indirim için kendimi bir yerde 10 gün çalışıyor gösterip vergi dairesine müracat edecegim.fakat şu an eşimin üzerinenden saglık sigortalı görünüyorum her hangi bir sorun olurmu.

1- Evet, 10 gün sigortalı olsanız bile yeterli. Sigortalı olunca hemen defterdarlığa başvuru yapabilirsiniz. Sonra onlar sonucu işyerinize iletir. O arada çalışmanıza gerek yok
2- Eşinizin üzerinden sağlık güvenceniz devam eder. Hiç bir sorun olmaz. Ama emekli olunca kendi sigortalılığınız geçerli olur tabii
3- Elinizdeki rapor %99 kabul edilir. Güncel rapor olduğu için ısrarcı olun. Tek risk, raporun bir kurum sevkiyle alınmaması...
Bakınız burada gerekli açıklama yapılmış...

sagol teşekkür ederm.söylemek istedigim şu sigortalı oldugum esnada aynı zamanda eşimin üzerinden görünmem sorun olurnuydu .yani hem kendim sigortalı hemde eşimin üzerinden sigortalı olmam.yukarda gösterilen cevap yeterliyse tamam teşekkür ederim

siz bir hafta bilemedin 10 gün sigorta yatıracaksınız yani bunun sizin eşinizin üzerinden almış oldugunuz saglık sigortasına hiç bir etkisi olmaz öyle bir şeyin olması için bir ay kadar çalışmanız lazım

sagol kardeşim teşekkür ederim gelişmeleri sana yazarım

Ankara dayım.defterdarlıga verecegim iş yerinden alınması gerken çalıştıgıma dair belge örnegi varmı

Üst Alt