Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden yararlanmak için nasıl bir başvuru gerekiyor?

arkee

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba kisaca hikayeyi anlatayim
Engel oranim yuzde82 ankaraya gitti onaylandi.vergi indiriminden engelliler yada serbest meslek erbabi aileden biri yararlanabilir denildi.
Esim serbest meslek erbabi benim uzerimden blvergi indiriminden yararlansin diye bagli oldugu vergi dairesine gittik dilekce yazdirdilar bize sonuc hicbisi olmadi.
Ne olumlu nenolumsuz bi haber bile yok

Ne yapmak lazim nasil bu indirimden yararlanmak gerek yok mu bilen?

basit usul vergiye tabii ise vergi levhasıyla vergi dairesi başkanlıgına başvurulabilir bu yasaldır vermek zorundadırlar. verniyor ise mahkemeye başvurabilirsin geriye dönük ödeme alabilrsiniz

gultekin34

merhaba basvuru yaptık. ben eşimin yanında sigortalı çalışıyorum, vergı dairesinden muhasebeciyi aramıslar sadece benım sigortalı olarak çalışmamdan dolayı benden cıkan vergide indirim yapmıslar.
burada bı yanlıslık oldugunu dusunuyorum cunku "engellinin kendisi yada ailede serbest meslek erbabı bu indirimden yararlanır" dıyor. yanı ben eşimin yanında sigortalı olarak calısmayabilirdim.
bu konuda ne yapmam gerekiyor destek olur musunuz ?

Herkesin Huzurunda Bülent Beye(Oturan Boğa) Çok Teşekkür ederim.

Gerek Engelli Sağlık Raporu Gerekse Vergi İndirimi için Forumlarda Sorulara vermiş olduğunuz cevaplar Bu Raporları Almamda bana Ç
ok faydası oldu hem ne istediğimi bilerek bir yol izledim hemde zamandan kazandım.

Tüm Engelli sitelerini dolaştım ama burası kadar ciddi.saygın ve kalpten cevaplar bulamadım.

Emeklilik için sayenizde gün sayıyorum Tekrar size ve ekip arkadaşlarınıza Çok Teşekkür ederim.

Belki Bilgi Açısından size lazım olur izlediğim süreçlerden bahsedeyim.

23 Kasımda %46 Koah orta şiddetli Sürekli Engelli Raporu Aldım.Aynı Gün Vergi indirimi iiçin vergi dairesine evraklarımı Teslim Ettim.
23 Aralıkta Maliyeden Sonuç Olumlu Geldi
24 Aralıkta Sonu çİşyerine gönderildi.
25 Aralıkta Sonuç Elime Ulaştı.
Sonuç 3.Derece Devam Vergi İndirim belgemi aldım

bu evraklarla Sgk ya başvuruda bulundum.
3920 Günle Emekli olabileceğimi söylediler.3243 Günüm Var
540 günde Askerlik Borçlanması yaptım askerliğimi 97 -99 arası yaptığım iborçlanmayı asgari ücretin 3 katı olarak 22 binlira ödedim.
kısmetse 8 haziranda emekliliğim doluyor.

Sbero

Hadi hayırlısı olsun sizin için

Bulent abi ve ekibi benim üstte belirttiğim sorunda destek olmanızı rica ederim

Vergi indirimi almak, erken emekliliğin kapısını acar, maaşına az bir katkısı olur, onun dışında engelliysen suda, telokomda,internette, ulaşımda, h sınıfı ehliyet varsa ötv indirimi alırsın.Eşiniz nasıl bir indirim alacağını düşünüyorsunuz.

arkee
Bir engellinin üzerinden sadece bir kişi vergi indiriminden faydalanır ve çalışan olarak size uygulanmış.
Çalışmayabilirdim diyorsunuz ki o zaman eşinizin işi şartlara uygunsa onun gelir vergisine uygulanırdı.

slm hangi hastaneden heyte girdiniz vede heyete vergi indirimi adı altındamı girdiniz .1 ayda maliyeden onay gelmiş raporlar ankaraya gitmiyormu yani herşey izmirdemi onaylanıyor

Listedeki Herhangi bir hastaneye Vergi indiriminden faydalanmak için Sağlık Raporu almak için başvurun,Raporunuzu %40 Üzerinde alırsanız sonrasında bulunuğunuz ildeki Gelir İdaresine başvurun onlar evraklarınızı alıp Ankara'ya gönderecekler haftada belli günlerde toplanan Ankara heyeti dosyanızı inceleyecek usulüne uygun ise dosyanız başvuruğunuz ildeki gelir idaresi başkanlığına gönderecek onlarda işyerine gönderecekler.Şimdiden kolaylıklar dilerim.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

vergi indirimi hakkinda bilgi

Arkadaslar %44 oraninda raporum var surekli raporu 16.02.2016 tarihinde aldim.
1.raporda ortapedi %30 palstik cerrahi %20 yaziyo ama raporun altinda %44 yaziyor bunun nedeni nedir.
2.Bu oranla vergi indirimi alabilir miyim. Ankarada oranda dusme olabiliyormus dusurebilirler mi
3.su an calisiyorum is yerinin rapordan haberi yok ve calistigim is agir bunu one surerek tazminatli olarak isten ayrilabilir miyim bilgi verirmisiniz
Tskler

Golhan 055

Öncelike hayırlı olsun

1-Birden fazla hastalıklarda,tüm vücut fonksiyon kaybı hesaplanırken balthazard formülü uygulanır.Bundan dolayı 30+20 = %44 yapar.Hesap doğru.

2-Bu raporla vergi indirimi alabilirsiniz,eğer verilen oranlar cetvele uygunsa ve evraklarda eksiklik yoksa oranlarda pek düşme olmuyor.

3-İşyerinden habersiz vergi indirimi alamazsınız.Zira vergi indirimine müracat ederken raporunuzla beraber çalıştığınız işyerinizden alacağınız orda çalıştığınıza dair belge olması gerekli.
Engelli raporu dolayısıyla tazminatınızı alıp işten ayrılamazsınız ama ilk sigorta gişiriniz 08.09.1999 öncesinde ve 3600 prim gününüz varsa bağlı olduğunuz SGK müdürlüğünden 15 Yıl 3600 günü doldurduğunuza dair alacağınız belgeyi işyerinize vererek tazminatınızı alıp ayıralabilirsiniz.

Arkadaslar ben vergi dairsenden sevkli gittim 16.02.2016 da heyete girdim rapor sonucumu bile soylemedi ler bana vergi dairesinden ogreneceksin diye ama ben hastaneden ogrene bildim cok sukur %50 oldugunu 3 hafta gibi bir zaman gecti acaba sonucu elime ne zaman ulasir benim vergi dairesi ne gitmeme gerek var mi raporumu n hangi asamada oldugunu ogrenmek icin

Butcher BEY
cvb icin tsk ederim aciklayici bir cvb olmusama size bir iki sorum daha olacak
ankaradan %40in altinda bir oran ile raporum dondugunde hastaneden aldigim oranmi gecerli yoksa ankaradan gelen oran mi gecerli olacak bunu ekpss sinavlarina girmeme engel olur mu.
Ankaradan olumlu oran geldi diyelim emeklilikte yil mi onemli oluyor yoksa yas mi bekliyoruz 2006 sigorta baslangicim var 3350 gunum var tesekurler

Golhan 055

Ankaradan rapor oranınızı düşürseler bile bu sadece vergi indiriminizi etkiler.
Diğer engelli haklarından faydalanabilirsiniz.(EKPSS,Engelli Seyahat Kartı vs.)
İnşallah sonuç olumlu oldu diyelim,
2006 girişinizle 3.derece vergi indirimi alırsanız (ilk sigorta giriş tarihinde 18 yaşını doldurmuşsanız) 2026 yılında emekli olursunuz.
Engelli emekliliğinde vergi indirim hakkınız varsa yaşa bağlı olmadan emekli olabilirsiniz.

BuTcHeR

bişey sormak istiyorum kiminin vergi ind. 4842 sayılı kanun kimininkinde 3239 sayılı kanun anlamadım

ben bu sene başladım memurluğa vergi indirimi ibaresini raporuma ekletmeme gerek varmı yokmu erken emeklilik için maaşa 30 tl etkisi olduğu için başvurmayacam

Vergi indiriminin memur statüsünden emekliliğe hiç bir etkisi yoktur.

Herkese selamlar,
Forumlardan oldukça bilgi sahibi oldum herkese teşekkür ederim. Fakat kafamda netleştiremediğim bir konu var. Vergi indiriminden Faydalanmak için vergi dairesi sevki ile mi başvuru yapmalıyım yada hastaneye bireysel başvuru yapıp raporu mu vergi dairesine götürmeliyim? En doğrusu yöntem hangisidir? Teşekkür ederim.

İki yöntemde olur.
Ama bana sorarsanız 2.yöntemi tercih ederim.

bu esnada 2.secenek secilirse isyerinde calisiyor evraginida raporla beraber mi vergi dairesine iletecegiz..tsk..

apomek

Aynen öyle.
Raporunuzla beraber işyerinizden çalıştığınıza dair evrakı beraber teslim ediyorsunuz.
Resim ve nüfus cüzdanınızı unutmayın :)

Üst Alt