Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurabilmek için SGK harici iş alternatifleri ne olabilir?

WhiteDove

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Şu anda çalışmıyorum. Uzun yıllar SGK'lıydım.
Vergi indirimi almak üzere işe gireceğim, SGK'lı iş arıyorum.
SGK alternatifine ilave, başka bir kurum (örnek: işkur kursları / kişisel şirket açılması (vergi indirim belgesi ile)) alternatifleri olabilir mi ?
Ya da aklınıza gelen ne tür bir iş olabilir ?

Teşekkürler,

WhiteDove

Vergi indirim başvurusu yapabilmek için çalışan statüsünde sigortalı olmak lazım.

OturanBoğa
Ben su anda calismiyorum. Bir sanismanlik firmasi acmayi dusunuyorum. Bu sekilde bag-kurlu olup, vergi indirimine basvurarak indirim hakki alsam, ardindan sgk'ya emeklilk icin basvuru yapamaz miyim ?

Hic bagkur girisim yok. sgk gunum tamam.

Bir de, ornegin 1 ay bag kurlu olunur ise, son 3.5 yil sgk li olma kosulu mu var ? Daha forum onceki konularidan okudugum / anladigim kadari ile sorun teskil etmiyor ancak, farkli uygulamalar oldugunu da forumdan duyuyorum.

Bağkurlu olmanız SGK ya başvuru için engel değil. 1 aylık yada daha fazla bağkurlu olmanız (3,5 sınırını geçmediğiniz sürece) ssk'dan emekliliğinizi etkilemez. Son 7 yıla bakılır. 7 yıl içinde hangi kurum fazlaysa (4-a 4-b 4-c) emeklilik için o kurum baz alınır. Eğer iki kurum değiştirilmiş ise yarıdan fazla olan kurum (3,5 yıldan 1 gün fazla) esas alınır. Eğer durumlar eşit ise, en son kurum esas alınır. Ancak prime endeksli oranlara baktığımızda sigortanın bağkura oranla maaşlara daha iyi yönde katkı verdiğini görüyoruz. Eğer hiç bağkurunuz yoktu ise, benim önerim hiç bulaşmamanız. Ben o hataya düştüm, işler yolunda gitmediği sürece mecburen borçlanıyorsunuz. Emeklilik hak etseniz bile kuruma (bağkur) borcunuz ödenmeden emekli olamıyorsunuz. Eğer durumunuz müsaitse bir yakınınızın yanında ssk gösterin. Gerekirse ücretini siz yatırın bir kaç ay. Yinede takdir sizin.

http://www.sgk.gen.tr/emeklilik/emeklilikte-son-3-5-yil.html

atmaca44 cok tesekkurler.
Gostermek seklinde degil de, fiilen SGK'li calisirim bir sure, ardindan duruma bakarim ya SGK'li ise devam ederim (maas, isin tanimi vs iyiyse) ya da emekli olduktan sonra kendime bir isyeri acarim.

WhiteDove Valla tavsiyem bu yönde. Yinede taktir sizindir.

Bir işyeri açmanın (kira hariç) ruhsat (ilgili belediyeye göre değişir ki ben 1,500 tl ödemiştim) , deprem sigortası, fatura abonelikleri, esnaf sanatkarlar kaydı, oda kaydı, itfaiye yangın raporu (yangın tüpü bulundurma zorunluluğu) maliye kaydı, muhasebeci kaydı (gelir giderinizi tutmak için bir muhasebeciyle çalışmanız zorunlu), akıllı yazar kasa (en ucuzu şuan 950 tl) fatura basımı falan filan 3-4 bini buluyor. Bunulada bitmiyor, aylık vergiler, bağkur ücretleri, muhasebeci ücretleri, 3 aylık gelir vergileri, iş terki verdiğinizde tüm demirbaşların ya satımı yada adınıza fatura edilmesi yüzünden çıkan yüksek miktarda kdv (bana 1,800 tl sadece kdv çıkmıştı). yıl sonunda kira ve muhasebe stopajı (en son 900 tl ödemiştim) saymakla bitmez.. Bunlara birde kira ekleyin.

Ama emekli olup bir işyeri açayım derseniz o farklı. :)

Üst Alt