Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvuracağım ama işyerinin haberi olmasın istiyorum..?

birdbooks

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

2003 yılından beri depresyon tedavisi görmekteyim. Geçtiğimiz ay bana bipolar tanısı kondu.
Her gelen krizim bir öncekinden daha ağır oluyor. Şu anda aşırı depresif dönemdeyim. Çok ağır ilaçlar kullanıyorum.
iş yerimde sorun olmasın kayıtlara girmesin diye özel doktora gidiyorum. Bu nedenle elimde herhangi bir durum bildirir bişey yok.

Ben vergi indirimine nasıl başvurabilirim. Tanıdık olmadan olmayacak gibi bana yardımcı olur musunuz?

Bunu işyerinin haberi olmadan yapamazsınız.
Vergi dairesine başvuruda o işyerinde çalıştığınıza dair belge almak zorundasınız ve süreç sonuçlandığında işvereninize hitaben yazılmış vergi indirimi yazınız işyerine gelecektir.

Eğer işyerinin haberi olmasını istemiyorsan işyeri büyük bir firma değilse küçükse yanı sadece birkaç elemandan oluşuyorsa ; İşyerinde çalıştığına dair bir evrak düzenle bas kaşeyi at imzayı götür teslim et , nasıl olsa imza sirküsü ya da imza beyannamesi istemiyorlar... Vergi İndirimide doğal olarak işyeri adresıne gelecegı için ortalama 1,5- 2 ayda gelen postayıda sen kendı elınle teslım alırsan hıcbır sıkıntı yasamazsın ve kımsenınde haberı olmaz. İşyerin buyuk degılse pek fazla riski yok...

Benim anlamadığım şey, vergi indirimi yapacak olan kurum çalıştığın kurum, yani senin bordron üzerinden işlem yapacaklar. Kuruluşun SMMM'sinin, gelen yazıya göre işlem yapması gerekecek. Haberi olmadan nasıl indirimden yararlanıp, tahsilat yapmayı düşünüyorsunuz pek anlamadım. İndirimler devlete ödenen sigorta payı ve gelir vergisi üzerinden yapılıyor. Devlete sizin adınıza ödemeleri gereken meblağ üzerinden gerekli indirimi yapıp, sizin maaşınıza imza karşılığı yansıtmaları lazım.

Yani istediğin kadar uğraş, haberleri olmasın de ama haberleri olacak ki, ödemeni yapacaklar.

Senin raporun nedeniyle seni işten çıkartacaklarını düşünürsen, açarsın iş mahkemesine davanı, kazanırsın işe dönüşü mücbir sebep olmadan seni işten atamazlar zaten. çekincelerin nedir anlayabilmiş değilim.

Anladığım kadarıyla arkadaşın vergi indirimi olarak maaşına yansıyacak tutarda gözü yok, vergi indirimini sadece erken emeklilik için almak istiyor. Aksi halde zaten bilinmemesinin imkanı yok.

Merhaba arkadaşlar
Cevap veren herkese teşekkür ederim.
Evet gerçekten vergi indirimi olarak maaşa yansıyacak tutarda gözüm yok
Işyerinin haberi olursa çok büyük sorun yaşarım ben.
Bişey daha sormak istiyorum bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim
Şimdi,
2 farklı iş yerinde sigortalı gözükebiliyor muyuz.?
Forumu okurken bir arkadaşın farklı apartmanlarda kapıcı olarak sigortasının yatırıldığı vardı onu okudum. Ama ay bazında n olursa olsun 30 gün gözüküyor diye belirtmiş (@oturanboga Yanıt vermiş)

Ben ikinci bir iş yerinde sigorta Başlangıcı yapsam mesela tanıdık bir arkadaşın yanında.. Ondan yazı alıp vergi dairesine vergi indirimi için başvursam olur mu?
Böylelikle gerçek iş yerimin haberi olmaz gibi geldi

Cevaplarınızı bekler selam ederim

Teknik olarak, prime esas kazançlarda sigorta tekliği esastır ama bu esaslığın kapsamı sigortalı kişi, bağkurluysa bildirim yapmasına gerek yoktur diye tanımlanabilir.

Bu teklik ilkesi SSK priminde farklı işlem görür, aynı anda iki veya daha fazla iş yerinden sigortalı olarak işlem yapabilirsiniz. Bunun tek bir faydası vardır, prim gün sayısı SGK sisteminde 30 gündür, siz 30 oradan, 30 normal iş yerinden prim bildirdiğinizde, o aya istinaden kütüğünüze sadece 30 gün süre işlenir sadece prime esas kazanç miktarı artar.

Bu imkan dahilindeyse eğer, mantık olarak ikinci iş yerinden adı geçen işlemleri yaptırabilmeniz de mümkündür gibi görünüyor. Yine de siz, evrak takibini iyi yapın, herhangi bir aksaklıkta başınız ağrıyabilir.

Saygılar

@dokuzparmak ontanedir arkadaşa katılıyorum.
Prim gün sayınız 30 olur ancak prime esas kazancınız iki işyerinin prim yatırdığı kazançların toplamı olarak işlenir.
Söylediğiniz gibi ikinci bir işyerine giriş yapıp oranın yönlendirmesi ile vergi indirimi başvurusu yapabilirsiniz.

Üst Alt