Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvuracağım. Elimdeki 2 rapordan hangisini vereyim?

erdalakbay

Yasaklı Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
3
15.02.2007 Tarihli Özürlü işe giriş için alınmış

72

Sağ Görme Tashihle 0.6 , Sol görme tashihle 0.5 , Bilateral Retinitis pigmentoza, Her iki görme alanı anlamlı daralma görüldü... Ağır Özürlü Evet ve Sürekli....

08.01.2010 Tarihli 2022 sayılı yasadan yararlanmak üzere alınmış

76

Sağ görme 0.5/artmıyor, Sol Görme -1.25 (-1.00 90 ) 0.2/artmıyor. Fundus Sağ-Sol panretinal pigmenter dejenerasyon. retinitis pigmentoza. görme alanı bilateral anlamlı konsantrik daralma mevcuttur.... Ağır Özürlü Hayır ve Sürekli...

raporum varken ben bu v lığı aldım iki yerde yazanlar çok farklı ama işimi gördüğü için sıkıntı etmedim 2022 maaşı almaktayım şuanda 01.03.2012 tarihinde 30 gün kendimi sigortalı gösterdimki vergi indirimine başvurayım fakat Hangi raporu vereyim ikisininde aslı bende sizce hangisini göndersem düşürmezler yada az düşürürler :)

Raporun aslıda bende cevizlibağda yeşildirek diye bi yer varmış 8. katta ordan teslim edicem ne zamana gelir geri bunun sonucu tahmini rapor için aradım ikisinden birini verirsiniz ikiside geçerli dediler.... sıkıntı çıkarırlarmı ve direkt ankaraya gideceği için yani hastahaneye sevk vs uğraşılmayacağı için dahamı kısa sürer saygılar...

En son hangi raporu almışsan, onu ver derim.

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 04-05-06 & 0312 415 27 05

en son raporumun oranı daha yüksek ama tanılar farklı bu yüzden sordum zaten hangi raporu versem oranı düşürmezler bunu merak ediyroum ben

işin aslı şöyle ben iş için aldığım raporun aslını benden 2022 için almışlardı olmaz dediler binbir şikayetle kabul ettirdim yıllar evvel sonra iş bulup girdim başvurumu iptal ettim sonrasında iten ayrıldım yeniden başvurmaya gititğmde yeniden rapor istediler bende eski verdiğim raporun aslını istedim verin ona yazdırayım dedim yazmayacaklarını biliyordum maksadım raporumun aslını elime geçirmekti raporun aslını elime geçirdim 1 ay uğramadım mal müdürlüğüne sora gidip kaybettim dedim sevk aldım o sevkle hastahaneye gittim orda görme alanı tetkiki istedi o tetkiki beğenmedi yeniden istedi aynı hastahane hergün hergün aynı testimi yapıcaz dedi doktora gidip dışarda yaptırıp getireyim dedim tmm gerek yok ben sana güveniyroum dedi ve eski raporuma göre aradan 3 yıl geçmiş oranda yükselmiştir dedi % 72 idi eskisi sonradna % 76 verdi sonuç itibarıyla ikinci rapor bana ait düzenlendi falan ama o hastalıklar bana ait değil bende diyroum acaba onu gönderirsem çok düşürürler eski bana ait olan daha yüksek kafam bulandı ya gözden anlayan biri lazım bana yukarda yazdığım iki ayrı rapor ve iki ayrı sonuç var hangisini versem karlı çıkarım esasen bunun derdindeyim kızabilirsiniz ama işin aslı bu...

bugun vergi indirimine başvurdum sonuç ne zaman gelir

bugun vergi indirimine başvurdum sonuç ne zaman gelir elimde iş için aldığım raporun aslını teslim ettim hiç sevk falan uğraştırmadılar 3 dakikada verdim teslim ettim evrakları

online takip edebilirmiyiz evrakları nerde ne oldu sonuç ne vs gibi..

istanbul cevizlibağ yeşil kunduradan teslim ettim...

2 aya sonuçlanır: Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 04-05-06 & 0312 415 27 05

Valla sen hiç gönderme ben gönderdim 2 kere sol gözde 10 da 1 görüyo sağ göz 10 da 5 ...Q raporum bana 7 olarak döndü....ne işe gözden vermiyolar...

Rapor rezaleti... İyileştimmi ben şimdi...

bakırköy dr sadi konuk eğitim ve araştırma hastahanesinden 3 kez rapor aldım....

hastalığım retinitis pigmentosa ( gece körlüğü )

2007 de % 72 rapor aynı hastalıktan... Özürlü işe giriş için

2010 da % 76 rapor aynı hastalıktan.... 2022 maaşı için

2012 bugun tarihli % 57 aynı hastalıktan... Vergi indirimi için

% 57 rapor aldım bugun vergi indirimi için 2022 maaşımı düşürmez dimi ben geçici bi yerde gösterdimki kendimi vergi indirimi alayım dedim oda aradan çıksın dedim ama şaşırdım rapora eyv işimi görüyor ama ben tedavisi olmayan bi hastalık taşıyorum....

İyileştimmi ben şimdi sevinmelimiyim :) :)

:) şükret, bir iki sene sonra "bu adam sakat değil" diyecekler.. :)

sigortalılığını hemen sonlandırmışsan 2022 açısından bir sorun olmaz.

Orası öyle bülent abi :) inşalalh iyileşelimde rapor onların olsun ama bu arada vergi indirimini alayım öle iyileşeyim :)

sigortamı 90 günü aşmamak ilerdede işime yarayacağını düşündüğüm için 75 gün yatırttım sadece abi maaş kesilmez bildiğim kadarıyla ama 2022 maaşını 76 lık raporla alıyroum şimdi 57 maliyeye gitti ordan 2022 maaşımı düşürürlermi diye düşünmüştüm ama sanırım bişey olmaz.... :) 2 sene sora bi daha rapor alıcam abi sırf senin için bakalım sağlama çıkartçaklarmı :)

Keşke o kadar uzun süre yatırmasaydın... Kesilmez ama, kesilirse, "90 günden az sigortalıydım, maaşımı kesmeni yanlış, yeniden bağlayın" diye dilekçe yazarsın...

Rapordaki oranın düşmesi ile 2022 maaşının arasında bir bağ kurmazlar. Bu yönde bir araştırma ve tespit yapmazlar. Yapıldığını duymadım.

Teşekkur ederim umarım kesip uğraştırmazlar evrak takipe hergün bakıyorum bi sıkıntı yok şimdilik.... Selamlar...

Üst Alt