Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sa arkadaslar ben 1 aylik isciyim de vergi indirimine basvuracam ne zamana sonuclanir vergi indiriminin sonuclanmasi sadece maasima mi etkileyecek ve vergi indirimimsonuclanincaya kadar ben isten cikarsam islem durur mu ?
Genelde hastane 1 ay ile 3 ay arasına randevu rapor için veriyor.
Maliyenin sitesinde de işlemlerin 3 ay içinde biteceğini söylüyor.
Hastane + Maliye .
Genelde hastane 1 ay ile 3 ay arasına randevu rapor için veriyor.
Maliyenin sitesinde de işlemlerin 3 ay içinde biteceğini söylüyor.
Hastane + Maliye .
Maluliyetiniz varsa size kısa yolu söyliyeyim ilk önce bir devlet hastanesine gidiyorsunuz maluliyetiniz belirlenmesi için sağlık kuruluna giriyorsunuz eğer şayet sağlık kurulu dilekçesine engelli memur sınavına girmek için diye yazarsanız rapor parasıda ödememiş oluyorsunuz sizin hızınıza göre bir gün yada 2 günde hastanede tüm dr dolaşıyorsunuz sonra kurul maluliyet kararınızı veriyor eğer şayet raporunuz %40 ve üstü çıkarsa çalıştığınız iş yerine vergi muafitinde bulunmak istediğinizi söylüyorsunuz iş yeri vergi dairesine dilekçe yazıyor aldığınız raporun bir aslını vergi dairesine ve iş yerinin verdiği yazı ile götürüp teslim ediyorsunuz sonrası vergi dairesinden size ve iş yerine cevap gelcek beklemek düşüyor bu kadar basit
Hayır durmaz o işyerine maluliyet raporunun verip vergi dairesine yazı yazdırdığınızda siz o işten dahi ayrılsanız vergi muafiyetinden indirimden faydalanma yazısı sizede gelecek başka bir iş yerine girdiğinizde bu yazıyı göstermeniz yeterli
Ayrıca vergi indiriminz hem maşınıza yansıyacak hemde daha erken emekli olmanız için vesile olacak tek şart ise erken emeklilikte bu almış olduğunuz maluliyet raporunuzun sigortalı işe başladıktansonra maluliyetiniz olmasıdır. Işleminizi tamaladıktan sonra emeklilik şartlarına bakabilirsiniz tutarsa emekli olursunuz.
Erken emeklilik şartlarını size şöyle yazabilirim örneğin sizin şu ana kadar ne kadar prim gününüz var ve ne zaman ilk ssk girişiniz var bunu yazarsanız bilgi verebilirim.
Ben daha dunku cocugum ya ilk isim ve 1 ay oldu basliyali benim ogrenmek istedigim bu raporu yapirirsam erken emekliligede mi sans kazanmis oluyom erken emekli ile malulen emekli farkli seyler mi
Ozaman size kısaca şöyle söyliyeyim işe girdikten sonra eğer bir rahatsızlığınız oluşmuş ise buna teskil edecek maluliyetiniz var ise % 70 ve altındaki % 40 kadar özürlü raporu ile erken emeklilik hak etmiş olursunuz tabiki aşağıdaki yıl ve primleri doldurmak üzere eğer % 70 üstünde bir maluliyetiniz varsa buda erken emeklilik olur fakat gün 1800 prim günü gerekir buda malulen emekliliktir buna malulen emekliliğe ise rapor sgk yüksek sağlık kuruluna gönderir kurul raporu kabul ederse olur şartnamlerde aşağıdaki gibidir.
ben 2002 tarihinde %50 engelli raporu aldım vergi indirimi için başvuru yapsam elimdeki mevcut 2002 tarihli raporlamı başvuru yapmalıyım yoksa vergi dairesi beni başka bir hastaneye sevk ederek yeni rapor almamımı talep edecek bilgilendirirseniz sevinirim