Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurayım mı? Rapor oranı düşerse ne yapılabilir?

hazelcan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba kolay gelsin arkadaşlar ben FMF % 40 rapor aldım ssk li yim vergi indirimine başvuru yapmam gerekiyor mu ve başvuru yaptıktan sonra orani dusuruyorlar felan gibisinden yorumlar okudum Sayet oran düşerse 40 olan raporun fonksiyonu ne olur yardimci olursaniz mutlu olurum RABBİM razi olsun insaALLAH. ..

hazelcan

BEN %45 OLAN ORANIMLA BAŞVURU YAPTIM.
engel durumum psikiyatri.
kabul edildi.Oranım düşürülmedi...ama benim engel durumu şizofreni..belki bu yüzden düşürülmemiştir..çünkü şizofrenide %45 in altında bir oran yok..minimum verilecek oran %45

diğer engel gruplarında evet bende okudum Ankara da düşürülebiliyor muş oranlar.

Vergi indirimi için başvurduktan benim oranımı %60 iken 3.derece engelliye düşürdüler. Oranı tam olarak bilmiyorum. 3.dereceden devam etmekte vergi indirim durumum.

Erken emeklilik için vergi indirimi şart tabiki sigorta giriş tarihine göre. Vergi indirimi cuzi bir miktar yansıtır maasiniza. Raporunuz varsa başvurun vergi indirimine maliye oranı düşürse dahi bu sadece vergi indirimi için geçerli olur. Aldığınız rapor ile tüm haklardan yararlanirsin. Yani o rapor geçerliliğini yitirmez. hazalcan

hazelcan
İlk sigorta girişiniz 1 ekim 2008 den önce iğse erken emeklilikten faydalanma için vergi indirinmi almanız şart,i bu tarihten sonra ise vergi indiriminin emekliliğen bir nkatkısı olmayıp sadece maaşa ufak miktarda bir yansıması vardır (3.derece 31,5 tl)
Raporunuz özür oran cetveline ve usulüne tam uygun olarak verilmişse sorun olmaz, aksi halde düşmesi mümkündür tam sınırda bir oran.
Maliyenin rapor oranınızı düşürmesi sadece vergi indirimi açısından geçerlidir, diğer tüm sosyal haklardan orjinal raporunuzla faydalanabilirsiniz.

Hocam mebde büro işçisiyim vergi indiriminden yararlanmak için başvuru yapacağım ama yeni rapor isteniyor. Görme engelliyim %64 oranım düşermi ?

Üst Alt