Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurdukan sonra ne kadar sürede sonucu öğrenebilirim? [Soru]

Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar defterdarlığa ilgili belgeleri verdikten sonra kaç ay içinde kaçıncı dereceden vergi indirimi aldığımı nasıl öğrenebilirim?
kaç ay sonunda belli olur ve bunu gelirler idaresinni web sitesinden öğrenebilirmiyim.
şimdiden teşekkürler.

Ben belgeleri verdiğimde ne zaman belli olur dediğimde 3 ay kadar bir zamanda şirketin muhasebe bölümüne gelir demişlerdi.Ve inanın abartmıyorum günü gününe tam 3 ay sonra muhasebe bölümüne evrakları gelmişti.
Bir yerden takip edilebildiğini zannetmiyorum.
Bence 3-3,5 ay bekle.

Bulnes'in dediği gibi. bekle. çalıştığınız işverene ve size ayrı ayrı gelecek.

Makri' Alıntı:

Valla bir yanlışlık olmasın bana ayrıca bir yazı gelmedi. Muhasebeye gelen yazıda raporun orjinalin sahibine verilmesini gerektiğine dair yazı vardı.

Bulnes,

Vergi indirimi için Defterdarlığın uygulaması aynı kapıya çıkıyor.
1- Ya hem işverene hem işçiye ayrı ayrı yazılır.
2- Vergi indirimi uygulayan işverene yazılır ve belgede de "aslının işçiye verileceğine" dair şerh düşülür.
3- Buradaki amaç vergi indirimini uygulayan işveren için tevsik (ispat) edici bir belgenin olmasıdır.

arkadaşlar benim vergi indirim raporun aslı orda kaldı yani personel servisinde bana fotokopi çektirip verdiler bir sorun olurmu acaba?

Öyle mi ....
O zaman tamamdır Makri arkadaşım,teşekkürler

Makri' Alıntı:
Bu bilgi yanlış.Sonucunuz Vergi Dairesine gelecek.Vergi Dairesi sonucu çalıştığınız Kuruma gönderecek.Size sonuç gelmez.Siz gidip talepte bulunursanız vergi dairesi onaylı bir nüshasını size verebilir.

Raman72
Bu bilgi DOĞRU.
Ne zaman talepte bulunacağız? Burada bir süre var mı? Çalıştığımız işyeri bize "belgen geldi, git al" demeye mecbur mu?
Kamu kurum ve kuruluşları yazılı her müracaata yazılı cevap vermek zorundadır.
Yazdığınız her cümle Vergi Daireleri'nin keyfe keder çalıştığı izlenimi veriyor.

1)Süre yok.Rapor Merkez taşrada ne zaman onaylanırsa,o Zaman vergi dairesine gönderilir.Engelli sadece konu takip etmek için vergi dairesine gidip,bilgi alır.
2)Çalıştığınız işyeri,belgen geldi,git al demez.Vergi Dairesi Üst Yazı ile birlikte sizin çalıştığınız kuruma gönderir.İşvereninizde gelen belgeyi tahakkuk servisine gönderip,çalışanın sakatlık indiriminden yararlandırılmasını sağlar.

Üst Alt