Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurdum, ama Maliye rapor oranımı düşürdü..?

Zeynep :)

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

2014 kasım ayında gözden %45 rapor aldım.Haziran 2015 te vergi indirimine başvurdum ve bu ay sisteme girip baktığımda oranın %32 ye düştüğü ve dereceye giremediğimi belirten yazıyla karşılaştım.Sistemde bu oranın neden düşürüldüğü yazmıyor.Lisans mezunuyum. Ekpss ye girmeyi düşünüyorum.İlerde erken emeklilikten yararlanamayacak mıyım?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Hocam %45 raporunuzla EKPSS ye girebilir ve şansınız varsa devlet memuru olabilirsiniz.
Devlet memurlarında erken emeklilik için vergi indirim şartı yoktur.
Bu oranla 18 yıl 4680 prim gününü doldurunca emeklilik için tekrar rapor olmak üzere hastaneye sevk isteyeceksiniz.

Bazı sitelerde bakanlığın oran düşürme yetkisi olmadığı ve dava açmam gerektiği yazıyor.Birde benim durumum doğuştan fakat çalışmaya başladıktan 3 ay sonra falan ilk raporumu aldım.Bu durumun herhangi bir dezavantajı yoktur umarım.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Merkez sağlık kuruluna itiraz edip yeniden değerlendirilmesini isteyin
Rahatsızlığınız doğuştan olduğu için malulen emekli olamazsınız,onun yerine erken emekli olabilirsiniz.
Tabi memur olduğunuzu ve 18 yıl sonra %40 veya üzeri rapor aldığınızı varsayarsak

Eyüp arkadaşın dediği gibi mevcut raporunuzla ekpss ye girmek ve başarılı olduğunuzda atanmak için herhangi bir engel yok.
Maliye merkez sağlık kurulunun rapor üzerindeki tasarrufu sadece vergi indirimi yönünden geçerli olup diğer haklarınızda bir etkisi olmaz. Zaten devlet memuru olduğunuzda erken emeklilik için vergi indirimi gerekmeyecek sizin için, tekrar hastaneye sevk edileceksiniz. O yüzden yok ben maaşıma yansıyacak 30 tl için mücadele ederim derseniz il sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz.

30 tl uğraşmaya değecek bir tutar değil de sonra yasada falan değişiklik olup mağdur durumuna düşmeyiz umarım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Daha yeni sınava gireceksiniz yani önünüzde uzun yıllar var ve birinin yaptığını diğerinin bozma gayretinde olduğu bir ülkede yaşıyoruz, değişen yasa ve yönetmeliklerin hızına yetişemez olduk, ileride neler olur bilinmez.

Ufukalp
ben size bir şey sormak istiyorum. EKPSS ye engelli memur olarak atanan ve gih kadrosunda olan bir arkadaşım var bu kişi 2003 yılında %45 rapor almış ancak vergi indirimi yok. Engelli devlet memurları vergi indirimi olmadan hastaneye sevk edileceği zaman yeni yönetmelik çerçevesinde engel oranı % 40 ın altına düşerse ne olacak.

Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

selam erkadaslar benimde göz rahatsizligim var ilk raporum %52 ankaraya yolmadım 2012 de %32 düsmüsdü sonra itiraz etdim tekrar heyete girdim ve bana %48 verdiler bu seferde ilsaglık mudurlugu iki rapor arasında celiski görmüs ve beni hakem hastanesine sevk etdiler oradan %42 aldım ve tekrar ankaraya önderdim 2 ay oldu bakalım sonuc ne olacak

benim rahatsızlıgım tbc üveit sol gözüm hic görmüyor sag ise %70 görüyor

zeynep hn sizin rahatsizliginiz nedir buradan size yardımcı olayım cok gecmis olsun

Üst Alt