Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurdum. Emeklilik için ne yapmalıyım?

Smyrnagen

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim sorum böbrek yetmezliğinden heyete girdim %90 rapor verdiler 2 yıllık süreli. Şimdi engelli indiriminden faydalanıp, emekli olup çalışmaya devam etmek istiyorum. Ne yapmam gerek şu an rapor elimde. SAYGILAR

Smyrnagen mrb geçmiş olsun
Sgklı çalışan iseniz elinizdeki engelli raporu
Ve iş yerinizden çalıştığınıza dair yazı ve imza sürgüsü
Kimlik.fotokopisi ile birlikte konaktaki vergi dairesi müdürlülüğüne başvurun vergi indirimi için işlemler 3/4 ay sürüyor vergi indiriminiz onaylanır ve derece girerseniz şartlarınız oluşmuş ise sgk emeklilik için başvuruda buluna bilirsiniz sonuç gelince.

Merhaba bende vergi indirimi için yarın konağa gideceğim neler yapmam lazım bilginize ihtiyaç duydum

Smyrnagen mrb elinizde %40 ve üzeriengelli raporu var ise aslı veya aslı gibidir bir nüshası kimlik fotokopisi sgklı çalıştığınıza dair iş yerinden dilekçe imza sürgüsü şirketin
Yanınızda olsun istenen evraklar bunlar işlemler 3/4 ay süreyor cevap iş yerinize gelecektir.

Rapor

Vergi indiriminden faydalanmak için rapor aldım rapor ankaraya gönderildi dün. Engelli emekli olup tekrar çalışmaya devam etmek istiyorum. Sorum şu, emeklilik için tekrarmı rapor almam gerekiyor? Ve emekli olursam maaşım yaklaşık ne kadar olur? Sigorta başlangıç:03.1998 4400 gün prim yaş 29.09.1976 yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Smyrnagen merhaba,

Vergi indiriminiz onaylandığınde emekli olmak için tekrar rapor almanıza gerek yok. Vergi indirimi yazınız ve kimliğiniz ile Sgk'ya gitmeniz yeterli. Size orada emekli tahsis formu dolduracaklar. Eğer çalışıyorsanız önce Sgk'dan emekli olur yazısı alıp çalıştığınız yere vermelisiniz, iş yeri çıkızınızı yapınca sgkya emeklilik için başvurunuzu yaparsınız. Emekli olduktan sonra çalışabilirsiniz. İş veren SGDP yatırarak sizi çalıştırabilir. İşten ayrıldığınızda tazminat işini halledebilirsiniz. İş veren yanaşmazsa Sgk'dan aldığınız emekli olur yazısı işinizi görür, tazminatınızı vermek zorundalar.

Maaş işini netten araştırabilirsiniz. Aşağıdaki verdiğim site 50 TL altı/üstü hesaplama yapıyor.

SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı

umut2135

Merhabalar bende vergi indirimine başvurdum emeklilik için vergi dairesinden ama imza sülküsü vermedim işe giriş bildirgesi verdim ve memurda imza sülküsü filan sormadı sıkıntı olurmu acaba?

Bendende istemediler imza sirküsü sorun olurmu diye sordum bi sakıncası yok dedi memur

Shaky34 Smyrnagen istemedilerse imza sürgüsünü iş verenin sorun olmaz o halde daha ònce isteniliyordu
Başvuru sırasında.

Sağolasın @yesilsy

Gönderdik evrakları başvuruyu yaptım çarşamba günü. Artık bekleyio göreceğiz sonucu

Böbrek yetmezliğinden 2yıl süreli rapor orda süresize dönebilirmi böyle bir ihtimal varmı acaba

Benim vergi indirim belgesi işyerine ve bana e tebligat şeklinde gönderildi. Fakat üzerinde herhangi bir süreli yada sürekli diye bir ibare yok. Ben nereden anlayacağım sürekli mi, süreli mi olduğunu?

Ve bununla emeklilik için nasıl başvuracağım şimdi?

Üzerinde ibare yoksa süresizdir.
iş yerinizde çıkış alarak vergi indirim belgenizle birlikte SGK ya gidip emeklilik başvurusu yapacaksınız e devlet üzerinde de tahsis başvurusu yapabilirsiniz

Smyrnagen

hocam rapor maliye de süresiz e dönmez, vergi indiriminiz süresiz olur ve büyük ihtimal ile de emekliliğiniz....mesela benim de raporum 2 yıl vergi indirimim ve emekliliğim süresiz...kolay gelsin geçmiş olsun..

bende geçen hafta hasteneye sağlık raporu için başvurudm %46 rapor aldım, şimdi vergi indirimi için bu raporla başvuruluyormu,hastanedeki memur bu raporla başvuru yapamazsınız, vergi indirimi için önce vergi dairesine gidecekseiniz onlar sizi hastaneye sevk edecek ,o sevk ile rapor alırsanız vergi indirimi başvurusu yapabilirsiniz dedi. benimde kafam karıştı şimdi ben ne yapmalıyım,elimdeki raporla başvuru yapabiliyormuyum,yardımcı olabilirseniz sevinirim,teşekkürler

Eksik olmayın sağolun. Vergi indirim belgesini nasıl alacağım peki? Bana e tebligat olarak geldi belge

benim rapor e-imzalı değil, ozaman başvuru yapamazmıyım

Üst Alt