Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurdum, hakem hastaneye sevk ettiler. Bunun anlamı nedir?

tevfikmolo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi için 24.12.2010 tarihinde haydarpaşa num.has.den aort koarktasyonuve hiper tansiyon için %40 rapor verdiler dün ankarayı aradım hakem hastaneye sevk edildiğimi söylediler bu ne anlama geliyor oranı düşürüp düşürmedilkerini söylemedileryeni rapor olmasına rağmen neden onaylamadılar hakem hastaneyi onlarmı belirliyor yoksa defterdarlıkmı hakem hastane oronımı düşürürmü teşekkürler

şimdi raporunda eksiklikler fark etmişlerdir bazı durumlarda yeni rapor istiyorlar işi uzatmak için veya düşürmek için veya rapordaki eksiklikler için ama hakem hastanesi olması iyi çünkü oradan aldığın raporu pek düşürmüyorlar

ilginize teşekkürler hakem hastaneyi ankaramı yoksa defterdarlıkmı belirliyor

Onlar belirler ona göre size haber verirler

bende kolestrol ve trigliserid yüksekliği var ilk raporda kan tahlili yaptırmamıştım hakem hastanede bunları yaptırsam oran yükselebilirmi yoksa ankara gıcık kaparmı yaptırmayımmı

Sizi bulunduğunuz yere en yakın hakem hastaneye sevkederler ,bulunduğunuz şehirde yoksa eğer en yakın ildeki hakem hastaneye sevkederler

Aynı durum benimde başımda paşabahçe devlet hastanesinden almış olduğum %57 2 yıl süreli raporum çelişkili ve eksik gerekçesiyle okmeydanı (onkoloji) olarak sevk etmişler şimdi sadece onkolojidenmi rapor alacam yoksa tekrar diğer doktorlarıdamı gezeceğim raporumda 4 doktordan toplam %57 olarak ibare var.Hakem hastane aynı ilden bir başka devlet hastanesi olarak belirleniyor

arkadaşlar rapor alınabilen hangi hastaneler var link verebilirmisiniz
bir ara forumda görmüştüm ama bulamadım.

Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi

Bazı hastanelerin isimleri değişmiş olabilir örneğin beykoz devlet hastanesi paşabahçe ile birleşti..Vergi dairesinde gideceğiniz hastaneyi siz seçeceksiniz ...önceden belirleyiniz araştırınız ve öyle gidiniz...ben beykoza sevk almıştım adı değiştiğinden tekrar gidip paşabahçe olarak aldım....uğraşmamanız için önceden öğreniniz

melek hanım merhaba ben vergi indirimi için defterdarlığa başvurdum orası beni haydarpaşa num has sevk etti aort koartasyonu ve hiper tansiyondan 24.12.2010 tarihinde %40 rapor aldım raporum ankaraya gitti bir hafta evvel telefonla aradım hakem hastaneye sevk ettiklerini söylediler tekrar rapor almamı söylediler daha sonra iki raporu değerlendireceklerini söylediler oranı düşürdünüzmü dedim hayır dediler ozaman niye tekrar rapor istiyorlar bu sevk ne anlama geliyor cevaplarsanız çok sevinirim

Bu şu anlama geliyor: Maliye sağlık kurulu bu ülkenin en ceberrut uygulamalarını yapan bir kurum! Her rapora bi kulp uydurup yeniden yeniden hastaneye sevk eden, her kararın çalışanların aleyhinde olmasını bir meziyet olarak kabul eden bir kuurum!

Maalesef yapabileceğiniz bir şey yok. Size evrak geldiğinde sevk edecekleri hakem hastanesine gidip istedikleri tetkikleri yaptırmak zorundasınız.

burada bir çelişki var,CDİSCİ rumuzlu arkadaşımız hakem hastaneyi onlar belirler demiş.illerdeki hakem hastane olarak belirlenemi yoksa kurum kendi tespit ettiği hakem hastaneyemi yolluyorlar ?
bunu şundan soruyorum,benim raporum iki kez bulunduğum ilin hakem hastanesi olan hastaneden alındı.şimdiki malulen emeklilik için başka bir hastaneye yolladılar,durum pek iç açıcı değil gibime geliyor.yani illerde hakem hastaneler için seçilmiş hastanelermi oluyorlar,yoksa bunu kurummu belirliyor,işin özeti bu yani...

teşekkür ederim avcıkomando.inşaallah işi hastaneden hallederizde uğraştırıp durmazlar.inan sıkıntıdan ne yediğim,ne içtiğim belli değil.iştahım iyice kapandı dizlerimde hal kalmadı,etrafımdaki kişilere sataşmamak için elimden geldiğince konulara veya sataşanlara mesafeli kalmaya çalışıyorum.bu sgk beni sinir ve ruh hastası edecek en sonunda....

Üst Alt