Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurdum. İşten ayrılabilir miyim?

tokdem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben 24 yıl bir özel bankada çalıştıktan sonra 1,5 yıl önce yaşımı beklemek üzere işten ayrıldım. Emekli olamadan onkolojik bir rahatsızlığım oluştu, çalıştığım bankadan emekli olmak için en az % 40 rapor ve vergi indirim yazısı istendi. %60 raporu aldım.Vergi indirim yazısı alabilmem için bir işyerinde çalışmaya başladım. Raporum 21 mayısta bakanlığa gönderilmiş, ben yazıyı alana kadar çalışmak zorunda mıyım. Teşekkürler

tokdem
Hayır işten ayrılabilirsiniz, aslolan başvuru esnasında aktif sigortalı çalışan olmak.

Ben birşey sormak istiyorum. Benim raporum meme kanserinden 02.05. 2020 - %60 ve bir yıl süreli, 24 yıl işbankasında da çalışıp istifa ettikten 1,5 yıl sonra hastalandım. Vergi indirimi alırsam bankanın öZel sandığından emekli olacağım.Şu an vergi indirim yazısı almak için bir işyerinde çalışır pozisyondayım. Aklıma takılan şu, ben şimdi vergi indirim yazısı almayı beklememek için malulen emekliliğe başvursam, malüllük 18 ay gibi bir süre ödeniyormuş, bu süre içinde de. raporum bir yıllık olduğundan rapor yenilemem gerekecek, tedavim de devam ettiği için yeni raporda diyelimki oranım %40 a düşse bu yeni raporla vergi indirimi alıp erken emeklilik deneyebilir miyim, yani kısacası vergi indirim yazısını bekleme zamanını değerlendirebilir miyim diye çaresizlikten kafam karıştı, bilgim de fazla yok.

Üst Alt