Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurdum. Rapor oranım düşürülür mü?

hkn 018

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ankara hastanesindenyuz yuzde 62 raporum var vergi indirimi için muracat ettim henüz sonuç gelmedi fakat benim merak ettigim vergi dairesi raporun derecesini duşurur mü bilgilendirir seniz sevinirim.

sakatlık oranı cetveli'ne göre aldığınız %62 oran doğru ise, Maliye düşürse bile itiraz eder, hakkınızı alırsınız. Yeter ki aldığınız oran cetvele uygun olsun.

cevap için teşekkürler artık bekleyip görecegiz:eek:

2inci 3üncü derece vergi indirimi arasındaki fark nedir.

arkadaşlar hepinize iyi akşamlar.benim b olan raporum.maliye R ye düşürerek vergi indirimini onayladı.benimmerak ettigim 2inci dereceyle 3üncü derece arasında emeklilikte maaş farkı varmı.birde erken emeklilikte vergi indiriminin emekli maaşına herhangi bir yansıması varmı :confused: şimdiden herkese teşekkürler.

Bunun hesabını yapabilmemiz için ilk ssk giriş tarihi,Doğum tarihi ne??

öncelikle iyi akşamlar ilker bey.ilk başlangıç istege baglı bagkur 03 20 1996 ssk ılk giris 10 04 2003 dur toplam pirim 5350 dir 05 06 1977 dogumluyum . ilker bey

Peki Bülent Bey, diyelimki ben bugün 3.derece vergi indirimiyle emekli oldum ve sakatlık oranıma göre maaşım hesaplandı.Ama hastalığım ilerleyen bir hastalık, dolayısıyla sakatlık oranımda ilerliyor.Bu durumda yapılması gereken bir işlem var mıdır? Yeniden rapor alıp derecenin yükseltilmesi ve maaşın güncellenmesi gibi..

%59'un üzerindeki oranlarda maaş hesaplanırken hepsi %59 olarak işlem görüyor. Yani, ha %59 ha %99.

Sakatlık oranında %40-59 seviyesi arasına denk gelecek bir artış olmuşsa, evet, bu durumun tespitinin ardından emekli maaşının arttırılması için sgk'ya başvuru yapmak lazım herhalde.

Not: Eğer malulen emeklilik söz konusu ise ve zamanla Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık oluşmuşsa, bu durumun bildirilmesi alınan emekli maaşının %10 arttırılmasını sağlar.

peki bülent bey benim hastaneden aldıgım rapor % 62 fakat vergi dairesi % 52 ye düşürdu. şimdi emeklilik hesaplanırken hastaneden aldıgımız rapor mu :confused: yoksa vergi dairesinin düşürdugu rapora göremi emekli maaşinı hesapliyorlar. eger vergi dairesinden aldıgımız rapora göre hesaplıyorlarsa % 52 le % 59 arasında asgari ücretten emekli olundugunu baz alırsak acaba ne kadar fark olur. örnegin % 52 alan 700 % 59 alan ??? ne olabilir cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Dikkate değer bir fark olacağını sanmıyorum.

Üst Alt