Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurdum, raporda eksiklikler gerekçesiyle yeni rapor istendi..?

Hkck

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Yıllardır formu takip ediyorum.Burdaki bilgilerle bir çok işlemlerimizi görüyoruz.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Ben maliye başvurdum engelli raporu için ama bazı eksikler buldular.Nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olmanızı rica ederim.
Yeniden mi rapor almam gerekli? İstedikleri belgeleri hastaneden mi çıkartmam gerekli ayrıca tekrar heyete gircekmiyim o belgeleri çıkartıp götürsem ?

Benim 2018 Ocak itibari ile % 49 Engelli Raporum var.

%30 Kalp rahatsızlığı
%20 Nöroloji ( Alt ekstremite )
% 7 Beyin ve Sinir Hastalıkları

Mayıs itibarı ile Engelli Vergi İndirimine başvurdum. 9.ay ilk haftasında Maliyeyi aradığımda eksikler var deyip burdan alabilirsiniz dediler başvurdum ve yazıyı bana teslim ettiler. Açıklama Aşağıdaki gibidir ;

'' 30.01.2018 tarih ve xxx sayılı rapor icelenmiş ancak raporda engelilikle ilgi bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılamamıştır. Karar verilebilmesi için klinik muayene bulguları , engellilik bulguları , laboratuvar bulguları ile açıklaması istenilen husuların tam ve açıklayıcı bir şekilde belirtilip hastane baştabipliğine onaylatılarak anılan belgenin ve/veya söz konusu husulara da yer vermek suretiyle Özürlük ölçütü,Sınıflandırlması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında yönetmeliğe uygun yeniden düzenlenecek bir raporun Kurulumuzca incelenmek üzere Gelir idaresi Başkanlıgına gönderilmesine karar verildi ''

İstedikleri :Klinik tanı ve Ayrıntılı Kas gücü Muayene bulgularının bildirilmesi

@Hkck

Raporda değerlendirilmemiş hususlar olduğundan yola çıkarak raporun eksikliklerinin giderilmesi talep ediliyor. Bunu da raporu düzenleyen kurumun yapması gerekecek.

Bu konuda deneyimi olanlar var mı?

Aynı durum bende de yaşandı, raporu aldığım hastaneye gittim, orada raporu yazan memura ulaşıp göz tanısının içeriğini gastro bölümüne kopyaladığını ve eksik olduğunu söyledim, kendi hatası olduğundan ayrıca ilgi gösterdi. Raporun düzenlenmesi için tekrar muayene oldum, durumu doktora anlattım sonra heyete çıktım başka doktorlar olduğundan heyet yeni rapor yazmak durumunda kaldı. Sonra aynı orandaki yeni raporumu aldım. Hastaneden hastaneye farklılık gösterebilir, bence ilk önce memuru bul eksiklik ondan mı kaynaklı doktordan mı onu belirle sonra duruma göre ilerlersin.

Cevaplar için teşekkürler.
Peki bunun için bir süre şart var mı ? Ne kadar sürede bunları yapmamız lazım. Yani her hürtlü rapor değişecek veya yeniden çıkması gerekecek sanırım.

Süre şart değil vergi indirimin onaylanırsa büyük ihtimal onaylanacaktır başvurduğun tarihten itibaren işleme alınacak. Rapor aldığın heyetteki doktorlara denk gelmen çok düşük bir ihtimal olduğundan diğer doktorlar bilmeden imzalamaz o nedenle seni görmek isteyecekler. Rapor aldığın için yeni çıkacak raporda eksik gördüğün sosyal yardım, istihdam, eğitim vs. gibi yerleri de yazdırırsan avantaja çevirmiş olursun.

Hkck geçmiş olsun tekrar yeni rapor çıkartmanıza gerek yok sadece merkez sağlık kurulunun istediği durumunuzla ilgili doktor maayane görüş ve ölçümleri kas gücünüz emg olabilir merkez sağlik kurulu raporunuzla ilgili tereddütte kalmış ki karara bağlayamamişlar istenilen tesleri yaptırp hastane üst yazıyla gönderirseniz onaylanacaktır.

@umut2135

Teşekkürler. O istediği 2 belgeyi çıkarttırsam olur yani ? Bunun için herhangi bir süre önemli mi ? Yani ben hemen tekrar düşünmüyorum.

Bir kaç sene sonra yapsam olur mu bu eksiklikleri gidersem ? Benim sigorta giriş 2007. Şuan 4000 günüm var. Sanırım bizim için 20 yıl süre var.

Yani Raporda düşüş olur diye çekiniyorum.

Hkck

Benimde çekincem vardı ama emeklilik için bunu çıkarmak zorundayız bugün olmazsa yarın olacak. Bu işlemde rapor oranın düşürülmesi çok düşük ihtimal, tabi kesin konuşamam. Süreyi uzatırsan başvurun iptal edilir diye düşünüyorum, raporun yeni olduğundan avantajlı sayılırsın. Karar senindir.

Benim başvuru geçmişimde aşağıdaki gibi.

Açıklama ; % ; 46
BAŞVURU DURUMUNUZ
25.01.2018 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
11.11.2017 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
13.09.2017 Hastaneden rapor bekleniyor
28.07.2017 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

@erckrgzl

Bilgi için teşekkür ederim.Yani eninde sonunda yapacağız bu işlemi mecburuz.Süre konusu işte biraz kafamı kurcalıyor.

Yazıyı yeni aldım daha elden 9.ayda raporda yeni yani.Düşürürlerse bir çok şey gidiyor biliyorsunuz.

Yani interneten nerden takip ediyorsunuz.Ben evis vs hep girdiğim kayıt bulunamamıştır diyor.

Hkck işleme başlamışken bitirin derim eksiklikleri tamamlayıp teslim etmeniz sizin açınızdan daha iyi olur ilerki zamanlarda vergi indirimi almak dahada zorlaşa bilir karar sizin.

Aynen gittikçe zorlaşıyor.Teşekkürler. En kısa zamanda ilgileneceğim.

Üst Alt