Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurdum. Sonuçlanmadan işten ayrılsam emeklilikte sorun olur mu?

beyzas

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhaba simdi vergi indirimine calisiyorken basvyrma gerekiyor.ankaradan raporun onaylanip geri dönene kadar ortalama 2 veya 3 geciyor .sonuc gelmeden isyeri cikis verirse sgk problem yapar mi. bildigim kadariyla sgk emeklilik hakettiniz yazisini isyerine mi gonderiyor. yoksa yaniliyor muyum. yoksa butun islemler bitene kadar calisuyor mu olmak gerek

tsk. ederim peki o zmn vergi indirimi sonucu nereye gönderilir.adresime mi isyerine mi

merhaba tekrar bulent bey emekli maasi hesaplanirken toplam ödenen gün mü esas alinir yoksa cetvelde belirtilen gün mü mesela 3. derece 3760 gün üzeri mi fazla olan günler maasa etki eder mi

selam
ben indirim için vergi dairesine gittim dosya açılıp hastane sevki yapıldı o anda aynı soru aklımdaydı ve sordum memur " sonuçlanmadan işten ayrılırsan işlemler durdurulur " dedi . yinede doğrudan hastaneye sevk aldığın birime bu konuyu sormanı tavsiye ederim , sonucu buradan paylaşırsan hepimiz doğrusunu öğrenmiş oluruz.

beyzas

Fazla prim fazla maaş demek. Ama bu emeklilik zamanı geldiğinde fazladan çalışmayı avantajlı getirecek bir şey değil. Emeklilik zamanı geldiğinde hemen emekli olmak her zaman daha avantajlıdır.

ankara ya yollanan belgeler vergi indirimi icin ne kadar sürede sonuclanir ortalama olarak

benim primleri yurtdisi hizmet borclanmasi yaparak ödemiştim cogunlugunu.şimdi engelli erken emeklilik te başvurdugumda bir priblem olmaz degil mi.cunku primlerimi ödedikten sonra sgk dan gelen yanitta 50 yaşimi doldurmadigimdan şimdilik yapilacak bir işlem yok yaziyordu.sgk diyebilir mi .yurtdişi borclanmasi ile emeklilik le engelli erken emekliligi farkli seylerdir.

biliyorsunuz yurtdişindan gelmek burokrasiyle uğraşmak bayagi stresli ve zaman aliyor.yakin zamanda yine gelmeyi düşünüyorum .vergi indirimi icin. ama bu sorularda kafami kurcaliyor tabi.umarim bir sorun olmaz

beyzas

Engelli statüsünde emeklilikte yurt içi ya da dışı diye bir ayrım yok. Bir sıkıntı olmayacaktır.

merhaba bülent bey vergi indirimi başburumu yaptım.işlem takibini hangi siteden yapabilirim

başvurduğun vergi dairesinin evis bölümü vardır. örnek evis izmir , istanbul gibi. Hangi ilde olduğunu göremediğimden yazamadım. google yaz görürsün. tc kimlik no ile görürsün ne durumda. Ankara ya gönderdiklerinde de 30 gün sonra 0.312.4153217-18-19-20-21-22 nolu telefonlardan açarlarsa teli bilgi alırsın .

diyarbakir vergi dairesinden basvurdum .ancak dediginiz gibi google ye yazinca öyle bir sayfa cikmadi acaba bütün vergi dairelerinin böyle bir uygulamasi yok mu ankara yi mi aramam gerekecek

merhaba bulent bey size bir sorum olcak biliyorsunuz dahaönce de yazmiştim yurt dişi hixmet birclanmadiyla prim ödedim diye dimdi ben e devletten sgk hizmet dökümü bolumune girdigimde günlerim eksik gorunuyor 3537 gösteriyor. benim ödedigim gun 5975 acaba e devlete işlenmedimi en son 7 ay önce ödeme yapmistim.ankarasgk ya odedim. ariyorum bir haftadir tlf la kimseye ulasamiyoruz.d bakir sgk da sisteme girdiginde 3537 gununuz var demisti.ama napabilirim sizce nereye basvurmaliyim

emeklilik

merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak .ben yurtdışı hizmet borçlanması yaptirip eksik günlerimi ödedim 5975 gün şimdi vergi indirimine başvurdum.e devlette sistem de toplam 3537 gün görünüyor.acaba sisteme gecmi işliyor odemeyi yaptigim sgk ankara sihhiye ariyorum memurlar sürekli meşgul lutfen daha sonra tekrar arayin deniyor mubarek memurlarin bir türlü mesguliyetleri bitmiyor.nereyi aramami ve nasil bir yol izlememi tavsiye edersiniz fikirlerinize ihtiyacim var..odedigim gün ile sistemde görünen ayni değil

Sistemde bazen aksaklık olabiliyor.
Bikaç gün beklemekte fayda var.

ben ödemeyi yaklasik 1 yıl önce yapmisim bu sure zarfinda sisteme islememis olmasi bana nirmal gibi gelmedi

merhaba bülent bey cok şükür vergi indirimim aynen süresiz onaylanmiş.adim adım isler ilerliyor.su eksik görünen gün problemini de cozersek emekliligi hak edicez insallah

beyzas siz eksik günelrin görünmesini beklemeyin. tahsis talep formunu doldururken yurtdışı borçlanması diye bir bölüm var orayı doldurup verin sgk ya onlar çözerler.

taner bey kafam allak bullak ödedigimizden cok eksik görünüyor e devlette yukarda da yazmistim 5975 gün ödemisken 3537 gün görünüyor ödemeyi Ankara sgk ysa yaptik d bakir sgk sistemde az görünüyor demisti. bu haliyle islem yaparlar mi bilmiyorum

elinizdeki ödeme makbuzu ile gidip emekliliğe başvurun bence

merhaba arkadaşlar benim de sorum emekliliğe en son çalıştığımız işyerinin bulunduğu şehirden başvyrmak zorunda muyız. yoksa farklı bir şehirden başvursak sorun olur mu

manel

şimdi benim sorum yurtdıişı borçlanmasıyla emekliliğe ankaradan başvurmuştum.ödemelerimi ankara sgk hesabına yapmıştım.vergi infirimi sürecinde başka bir şehirde ile girdim. oradaki sgk sistemde günümün eksik göründüğünü söyledi kağıtlarımla ankara da ödemeyi yaptığım sgk dan başvursam olmıyor mu yada şöyle diyim dekontlarla sgk ya gitsem ben prim günlerimi ödedim sistemde neden eksik görünüyor diye öğrenip ona göremi hareket etsem.günüm eksikse sgk 5975 ödenen gününüz var diye yazı nasil gönderir

beyzas
Ankara sgk tuna caddesinde yurtdışı borçlanma bölümü ile işlerini halledip dekontlarin bir nüshasını vererek diğer işlemlere devam edebilirsiniz

yani direk ankaradan başvurabilirmiyim.çünkü bütün borçlanma evraklarımın bir örneği sıhhıye sgk da var .dekontlar dahil.yani oradan sorarak sistem de eksik görünme sorununuda çözebilirim sanırım.

beyzas

Emeklilik başvurunuzun 81 vilayetten istedediğiniz yerde yapabilirsiniz.
Dosyanız nerdeyse orayla yazışma yapıp dosyanızı isteyeceklerdir.
Buda haliyle süreci uzatacaktır.
Dosyanız nerdeyse,borçlanmayı vs hangi müdürlüğe yaptıysanız ordan emeklilik başvurusu yapmanız daha mantıklı.

Üst Alt