Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurdum. Yeni rapor isteniyor. Yeterli oran alamazsam..?

kara5538

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
10/12/2011 YENİ ALDIĞIM % 45 lik raporumu defterlığa baş vurarak vergi indirimden yararlanmak istedim işyerinden çalıştımadair yazı aldım ..
basvurumu tamamladım 2 hafta sonra beni telefonla arayarak defterdarlığa çağırdılar bende gittim raporumun düzeltilmesi için bazı tetkitlerin düzeltilmesi lazımmış yani yeniden heyete yollamaya gerek oldugunu ve işyerinden yeniden çalıştıgıma dair evrak istediler ankaradan gelen yazıyı deftardarlık göstermiyo sadece seni yeniden hastaneye gönderecegiz diyor benim korkum şu % 45 lik raporumu düşürmeleri ankaranın derecemi düşüremeyecegini biliyorum fakat bunlar farklı bir sistem bulmuşlar hastane farklı olsun yeniden heyete sokalım bu konuda negibi önerileriniz olur yanlız bu devlet hastanesi insanlara kolay kolay rapor vermiyor gözüyle bakıp tamam diyor..

Not: Bu benim açtıgım konu aslında arkadasımın sorunu kendisi gazi elinen yaralanmış sol elini kısmi kullanamıyor .bilgileri paylasalım şimdiden teşekkürler

Ya Maliye ceberrutluk yapıyor ya da hastane sağlık kurulları yönetmeliğe uygun rapor vermeyi bilmediği için başvuru sahiplerini mağdur ediyor. Raporda tanı ve bulgu alanları net şekilde belirtilmzse, usule uygun ibareler yazılmazsa, maalesef maliye durmadan başka hastaneye sevk ediyor...

Şu anda yapmanız gereken tek şey o sevk yazısı ile birlikte sevk edecekleri hastaneye gidip istedikleri eksiklikleri gidermek. Sonrasında süreç olumlu şekilde tamamlanacaktır inşallah.

ben 19/01/2012 de raporumu aldım B vermişler ortabetik özürüm vardı uzun yürüme cıhazı ve tek baston kullanıyordum bundan önce de başvurmuştum 3 defa  vermişlerdi

Arkadaşlar ben özel tertibatlı araç ve özürlü kimlik kartı alabilir raporu aldım B uzun yürüme cihazı tek baston yazıyo bu raporla deftarlıga başvursam kabul olurmu yoksa sevkmi alsam yeni raporum 19/01/2012 de aldım yeni cıkan yönetmelikte vergi için başvurulan raporlar dikkate alınır diyor anladıgım bilgisi olan şimdiden teşekkürler

kardeş aynısı benim başımada geldi maliye 23.07.2011 tarihinde aldığım %47 raporu kabul etmedi defterdarlığa çağırdılar tetkikler labarotuar sonuçları vs vs beni aynı hastaneye tekrar sevkettiler ve aynı hastane bu sefer %23 e düşürdü raporu yani bunları bilinçli yapıyorlar ve büyük hatta kesin ihtimalle raporunu düşürecekler sakın gitme bir avukat falan bul yasal yollara başvur ben yapmadım çok pişman oldum benden demesi kolay gelsin

Arkadaşlar hiç korkmayın isteyen istediği kadar sağa sola yollasın sonunda hakkınızı söke söke alıyorsunuz ben 2008 şubatında başladım mücadeleme ve 2011 eylülünde%81 oranla 1.derece vergi indirimine hak kazandım :) biraz ağzınız çalışsın hastenelerde doktorlara durumunuzu belirtin ve raporu vergi indirimi için aldığınızı söyleyin inanın elinden geleni yapıyor doktorlar..

Sakatlık İndirimi

arkadaşlar 18 ocak 2012 de araç için rapor alırken özür durumumu bildirir ve özürlü kartı alır raporu aldım %42 lik ve deftardarlıga bu rapor geçerlimi vergi indirimi için baktı gönderelim bakalım dedi 3 hafta geçti bir sorun yok şuan raporumda uzun yürüme cıyazı ve tek koltuk deynegi diyor sizce sorun çıkarmı vergi muafiyeti alırmıyım ?

Bir sorun olmayacaktır... Bekleyip göreceğiz:

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 04-05-06 & 0312 415 27 05​

Üst Alt