Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurdum. Yeniden değerlendirme istendi..?

yakopi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba , ismim yakup aydın. istanbuldan yazıyorum. 17 senedir engelli kadrosundan özel şirketlerde çalışıyorum.

2016 yılında Vergi indirimi alıp Emekli olabilmem için şişli etfal hastanesinden 2009 yılında aldığım % 46 oranlı heyet raporumla vergi dairesine müracaat ettim.
Aradan 3 ay geçtikten sonra bana raporda sakatlık bilgilerinin tam anlaşılmadığı ve klinik , labaratuvar vb bulguların yeniden yapılarak grafiler ile birlikte Fonksiyon Kaybının TABLO 3.4 göre bildirilmesi diye bir yazı ile iade ettiler.

Ben bu yazıya özel bir hastaneden çektiğim filimleri ve bir itiraz dilekçesini yazıp SAĞLIK MERKEZ KURULUna göndersem olur mu ?

Ayrıca bu ara dönemde kalbimde atriyal fibrilasyon, sağ kulağımda da vertigo hastalıkları oldu. Bu iki hastalığımın epikriz raporlarını dilekçemin ekine koyup SAĞLIK MERKEZ KURULUna göndersem olur mu ?

Merhaba ben kenan yıldız benim de %48 raporum var hakem hastaneden aldığım ve ankaraya gönderince beni tekrar hastaneye sevketmişler raporunuz tam anlaşılmadı ve şaibeli diye siz son olarak ne yaptınız? ben karar veremedim mahkemeye mi gitsem ya da yeniden rapor alabilir miyim diye

Arkadaslar sizin oranlar gene iyi bana %76 rapor verdiler yakobi arkadas gibi banada tablo 3-4 eksij dediler tekrar heyete soktular bu seferde %28 dediler bende bisey yapamadim ilki etlulde 2.aralikda heyete girdim bir daha ne zaman heyet yapabiliriZ bu az veya çok verdiler hastane biz bilmiyoruz deyip ankara dusurdu diyor Bilgisi olan veya buduruma dusen varsa yazsin lutfen.

EEYCAN kardeşim, siz hangi hastaneye gittiniz?

kenanyildiz : ben sisli etfal hastanrsine gittim. carsamba gunu yeniden heyete girecegim. Sonucu yazarim size.

Ben haseki hastanesine gittim orada boyle yaptilar simdu ne yapaxağim bilmiyorum.

ben de %71 rapor almıştım. ankara 57 ye düşürdü. tekrar rapor aldım. tablo 3.4 e göre rapor alıyorsanız açıklamaları eksiksiz yazdırın. 2. raporum 67 olarak ankara dan onaylandı. tablo 3.4 çok detaylı açıklama istiyor çünkü.

Sayin Taner budak bey : bende % 46 raporumu maliye bakanligi merkez kirulu 3.4 e gore ve grafi talebi ile raporu iade etti geri gönderdi. Bu çarşamba heyete gittigimde bana butun tetkikleri yeniden mi yapacaklar.

Hastanelerin işğüzarlığı

Verği dairesi derki
hastanede yapılan tahlil ve sonuçların rapor ile bize iletilmesini ister,
işğüzar veya yaptıkları görevden haberi olmayan kişiler sadece çıkan raporu gönderirler.
Bu durum üzerine ankara derki eksik evrak diye birdaha verği dairesine gönderir,
sizde verği dairesinden aldığınız yazı ile hastaneye gidersiniz, sizin tahlil ve sonuçlarınızın fotokopisini yeniden gönderirler işlem bukadar.burada suçlu kim, görevini bilmeyen çalışanlarmı magdur olan engellilermi....yoksa iki kere işlem yapan verği dairesimi
esas suçlu hastanelerin sağlık kurulunda çalışan kişiler rapor ile çıkan tahlil sonuçlarını beraber gönderseler hiçbir sorun olmaz. Bu konuda bimere şikayetim bile var...suç hastanelerin....

ben raporu 2009 da almıştım
benim filimler hastanede yoktur
simdi bana yeniden mi fikm cekecekler
ne dersiniz?

hastaneden hangi hastalıklardan puan verdiyseler, çıkan sonuçlarla ilğili tahlil ve film sonuçlarının bir fotokopisi eklenip yeniden verği dairesine gönderirler,ayrıca bir başka tahlil ve film istemedilerse...
.verği dairesinin size verdiği yazıda açıklamalar vardır.
siz verği dairesinin yazısını hastaneye götürürsünüz sağlık kurulu raporunuzla ilğili evrakları arşivden çıkarıp bir fotokopisini verği dairesine gönderirler,ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok.aynı benim yazımda geri geldi,şimdi ankaradan onaylandı,şimdi işyerime gönderildi,onu bekliyorum %46 ile sonuçlandı..

hastaneden aldigim rapora kalca protezi kötü sonuç % 30 dizde hareket kisitliligi ciddi % 14 bu ikisinin vücut toplam etkisi % 11
hesaplama yapilip rapora yazilan toplam oran % 46

vergi daireainin isteği

FONKSİYON KAYBININ TABLO 3.4 E GÖRE BELİRLENMESİ
GRAFİLERİN GÖNDERİLMESİ

sizin tek yapacağınız şey sağlık kuruluna verği dairesin verdiği yazıyla gidip net sonucu ordan ögrenin.burda ne yazarsak yazalım..sizin hastanedeki sonuçlarınız ve raporlarınız.ona göre işlem yapacaklardır.raporunuz sürelimi veya süreklimi belli bir yıl verilmişmi...

icim rahatladi biraz Allah razi olsun.
carsamba gunu hersey belli olacak dediginiz gibi.

İnsanları işi bilmeyen memurlar yüzünden yaklaşık 14 ay uğraştım. verği dairesi diyorki hastaneye gönderdiği yazıda çıkan tahlil film ne varsa bu sonuçları rapor ile bana birlikte gönder anlaşılmayan birşey varmı....
Ancak bizim hastane memuru ne yapar bir fotokopi çekmek zoruna gider sadece raporu gönderir..
1.Hastane ile verği dairesi arası1 saatlik yola rapor sonucu 1 ayda gider,
2. verği dairesinde bir 20 gün geçer
3. Ankaraya gönderir.
4.Ankada yaklaşık 45 gün kalır
5.Ankara bulunduğunuz ilin verği dairesine gönderir yaklaşık 15 gün
6. gelen evrak sırasına göre 15 günde orda bekler
7..evrak eksik ise yandınız aynı işlem yeniden tekrarlanır.
şimdi gelelelim görevini eksik yapan insanlar yüzünden işler 2 defa yapılıyor zaten enğelli insan mağdur ediliyor...
BİMERE ŞİKAYET ETTİM.ANCAK SUÇLU HASTANELER...SONUÇLARI KOMPLE GÖNDERSELER SORUN OLMAYACAK....Hala raporumun işyerine gelmesini bekliyorum

heyecanla, hayırlısı ile carsamba günü ne olacak diye bekliyorum.
eger bir sorun cikarsa ailecek biteriz :( dua edin bize.

hastane kendi vrrdigi raporu vergi dairesinden istenen bu ek bilgi ile düşürebilir mi?
tablo 3.4 e baktım orta, agir gilan gibi seçenekler var.

ne dersiniz ?

Hastanenin verdiği ilk rapor kesindir..kafanızı takmayın..sadece sonuçları verği dairesine gönderecekler onlarda ankaraya yaklaşık 3 ay sürer...
benim sonucum 2 yıl süreli..RAPOR SONUCU İSE (46)
1. şimdi emekli olursan 2 yıl sonra sgk seni yeniden hastaneye sevk eder
2.emekli olmassanız verği dairesi sizi hastaneye sevk eder deniyor....

selamlar,
bugun kurula gittim görevli memur bey beni ortopediye yazdı.
ortopediye muayeneye gittim.
doktor elimdeki raporun yanlis hesaplandigini filim cekilip yeniden hesaplama yapilmasi gerektigini soyledi
diz ve kalça filmi cektim.
yarin radyiloji saat 10 da bana filimleri ve rapor yazip verecek.
bu film ve rapor ile ortopediste gidecegim.
inanin sonucu cok merak ediyorum.

HASTANE KENDI VERSIGI RAPORUN ORANINI DÜŞÜREBİLİR MI? NE DERSİNİZ

yakopi evet düşüren bilir benim başıma geldi ankarada benim raporum için tablo 3.4 göre belirlenmesini istemişti siz tablo 3.4 gòre bakıp değerlendirin hangisi size uyuyorsa Puanınız odur.

sag kalca total protez, iki baston ve 6 cm kisalik

heyete gittim, haftaya rapor verecekler ama oran henüz belli degil

selamünaleyküm,

Bugün vergi dairesini aradim. vergi indirimi durumunu sordum.
Vergi dairesi Maliye Bakanlığından % 60 olarak aldığım raporumu % 38 e düşürmüşler.
Bu durumda ben ne yapacağım.
Bu nasıl hak yemektir, nasil adalettir :(

yakopi

Hastane raporu tablo 3.4'e göre verdi ve buna rağmen Ankara oranı düşürdü, doğru mu?

Böyle ise, iki şey yapabilirsiniz:

1- Kararın yeniden değerlendirilmesi için karara itiraz edebilirsiniz.

2- Aceleniz yoksa, 6 ay kadar sonra yeni bir rapor alıp yeniden vergi indirimine başvurabilirsiniz.

Hastane raporu tablo 3.4'e göre verdi ve buna rağmen Ankara oranı düşürdü, doğru mu? EVET DOGRU.

2014Yilinda % 46 normal engelli raporu almistim. Tablo 3.4 e gore yeniden değerlendirme yapilmali ve filim gonderilmeli dediler.
2016 agustos ayinda yine hastaneye gidip % 60 ve tablo 3.4 e gore yeni rapor aldim.

bu yeni raporun durumunu bugun telefinla vergi dairesine sordum. telefonla % 38 verdiler indirim alamadiniz diye cevap aldim.

Bu rapor zaten yeni. itirazi nasil yapmalıyım Allah c. c. rizasi icin yardimci olabilir misiniz

bu 2 yilda aldigim 2. raporum.
mahkemeye vermek istiyorum. nasil ilerlemeliyim. [FONT=sans-serif]bir de dava icin bana ornek dilekce ve daha onceden alinmis mahkeme karari verebilir misiniz[/FONT]

Amin. Cümlemize.
formları ve mahkeme kararlarını okudum.
dava açacağım.

detayları anlatırmısın

davayı ne zaman actın ...nereye actın ..hakım ne dedı ne ıstedı

Vergi indirimine basvurunca vergi dairesindekiler istedikleri hastaneye mı gönderiyor yani elde halihazırda daha 2017 de alınmış bı rapor olsa da yeniden mı alicaz vergi indirimine basvurunca

yenı aldıysan olur ama tetıklerı vermeyı unutma sorun cıkar

Üst Alt