Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurmak için ne kadar zamandır çalışmak gerek?

Psikoz06

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
vergi indirimi için kaç ay sigortalı çalışıyor olmak lazım ben daha yeni iki ay olacak daha önce 2100 günüm var ama uzun zamandır çalışamıyorum yeni işe girdim
şimdi maliyeye gitsem bir buçuk aydır sigortalıyım olurmu

hala calışıyorsanız gidin başvurun, bi süre yok

şu anda vergi indirimimi aldım ama normalde başvuru esnasında 4 aylık sigorta giriş belgeniz yada son 4 aylık bodro istiyorlar
o yüzden 4 ay bekleyip öyle gitmiştim
okuyan olursa ilerde bilgisi olsun

Aynen bende başvuru yaparken 4 aylık maaş bodrosu istediler

mühendisbey

mayıs 15 de bulunduğum şehirdeki gelir idaresi başkanlığına teslim ettim
haziran 12 de ANKARA onaylamış (kısa sürdü şaşırdım)
haziran 23 de bulunduğum şehire (Elazığ'a) gönderilmiş ve teslim edilmiş olduğunu öğrendim)

işin tuhaf tarafı başvurduğum yere gidiyorum evet onaylanmış bizde hayırlı olsun felan dediler
iş yerine göndereceğiz sana veremeyiz dediler
tamam dedim

evrağım piyasa da yok kaybettiler, iş yerindeydim muhasebede bize gelmedi dedim
postacı kaybetmiştir dedim
barkod numarası bile vermediler bana

bimere şikayet ettim ve geçen gün maliye bakanlığı yazı yazmış saolsun bulunduğum şehire
evrağımın aslını verdiler bana :))

haci78

Ben Mayıs ın son haftası başvurdum maaş bordrosu falan istemediler.Bu kanun yeni galiba.

Sugaremro

maaş bodrusu yoksa işe giriş bildirgesi istiyorlar, yani bu ikisinden biri muhakkak olmalı yoksa kabul etmiyorlar

işe giriş tarihinde 4 aylık olmuş olmalı yoksa zaten sonra gel diyorlar
bende mayıs 15 de başvurmuştum

Ben başvuru yaparken benden işyerinden çalıştığına dâir imzalı kaşeli belge,4 aylık maaş bodrosu istendi ben temmuzda başvuru yaptım

Benim arkadaşım raporu aldığında çalışmıyordu.Vergi indirimine başvurabilmek için çalışmak gerektiğinden bir tanıdığının şirketinde işe başladı.Başvuruyu beraber yaptık ve işe gireli daha 15 gün olmasına rağmen hiç bir sorun yaşamadan vergi indirimi süresiz onaylandı.

Raporu yüzde kaç hangi oranlarda aldı ve vergi indirimi ne kadar zaman da sonuçlandı

Sugaremro

imkansız hocam çünkü 4 aylık çalışma süresi istiyor, 15 günlük bir çalışma durumu diye bir şey yok gidin istediğiniz ildeki ilgili birime sorun

banada öyle demişlerdi süre yok diye ama mali müşavir yanlış bilgi vermişler dedi sana ben yinede gittim bağlı bulduğum ildeki gelir idaresi başkanlığına o da aynısını dedi ben yine inanmadım aradım alo 183'ü onlarda aynısını dedi

yani arkadaşım doğru bilgi her zaman iyidir, insanları yanlış yönlendirmeyelim, 15 günlük sürede bile sistemlere sigortalarınız hep bir ay geç yansıtıldığı için bir kere işe girildiği bile anlaşılmaz sistemlerde yani ben bu ay işe girdimse sigortam bir sonraki ayın sonunda sistemlere yansıtılacaktır unutmayın

farklı uygulamaya maruz kalmış olabilirsiniz, 4 ay çalışmaya gerek yok,işe girip ertesi gün başvuru yaptım sonuçlandı.

tolgafb

enteresan bir şey valla. çok şanslısınız o zaman ikiniz de

Sevgili Skolyoz23

Bu olayı ben yaşamadım ama dediğim gibi yakın bir arkadaşımla birlikte takip ettim.
Zaten bu forumda da birçok yerde işe giriş yapıp başruyuyu yaptıktan sonra hemen çıkılabileceği belirtilmişti.

Size neden nasıl böyle bir uygulama yaptılar bilmiyorum.Başvuru aşamasında ben işyerinde bu işyerinde çalışmaktadır gibi bir belge götürdüm sadece.Ne kadar çalıştığım v.s gibi bir bewlge de istenmedi.

Başvurumuz da yaklaşık 1 dakika sürdü.İstanbul Fatih engelli vergi dairesinde başvurduk.

Bilginize.

Sugaremro

vallahi süper olan bize olmuş desene yani ama kaç yere sordum 4 ay dediler boşu boşuna mı bekledik o kadar bu nasıl bir iştir ya

Üst Alt