Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvurmak istiyorum. Nereden başlamam gerek?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba istanbul avrupa yakasında küçükçekmecede yaşıyorum agır derece uyku apnesi hastasıyım ahi oranım 44 cpap cihazı verdiler onu kullanıyorum ayrıca her iki bacakta venöz yetmezlik mevcut kronik prostatit hastasıyım vergi indirimi için başvurmak istiyorum yardım ve yönlendirmelerinizi rica ederim yapmam gereKENLER NELERDİR [

Elinizde Devlet Hastanesinden Alınmış Engelli Sağlık Kurulu Raporu Varsa,
Vergi Mükellefi Olduğunuz İlçe yada İl Vergi Dairesine Giderek Dilekçe Yazıyorsunuz ve Dilekçe Eki'ne Engelli Sağlık Kurulu Raporunu Ekleyip Veriyorsunuz.

Eğer Engelli Sağlık Kurulu Raporunuz Yok İse; Devlet Hastanesine Gidip Engelli Sağlık Kurulu Raporu Çıkarmanız Gerekiyor.

vergi indirimi almak istiyorum ilk defa başvuru yapıcam

Vergi indirimi için mutlaka uyku laboratuvar sonuçlarını raporunuza ekleyin. Yoksa raporunuz geri gelir.zaman kaybı yaşarsınız.benim öyle oldu.polisomografi raporunu istediler.gönderdim. Sonuç bekliyorum.2 ay uzadı.

Merhaba.
1980 dogumluyum.09.10.1996 (staj) sigorta başlangıcım var.eger bu sayılmıyor ise 17.10.1998 tarihinde ilk sigorta girişim var.toplam 4A HİZMET GÜNÜ : 151 GÜN.
17.10.2016 tarihinden bu yana esnafım.ne kadar kendi işim olsa da kg ve hastalıgım işime mani olmaktadır.iş yerimi kapatmayı düşünüyorum.
9 YIL 5 AY.T0PLAM: 3404 GÜN 4B HİZMETİ
2 Yıldan bu yana ASV(ADAPTİF SERVO VENTİLATÖR) üst düzey cpap cihazı kullanıyorum..
AHİ DEGERİ: 118. Agır derecede apne hastasıyım...178 boyunda 134 kg . yum.
Vücut Kitle Endeksim (BMI): 42,3 kg / metrekare
uyku apnesi ve obezite ile basvursam malulen emekli olunabilir mi? şu ana kadar hiç rapor almadım.basvurularımı düzgün yapmak için nerden başlamalı ve hangi yolu tercih etmeliyim ?
sigortalılık girişlerimizi dikkate alıp degerlendirme yapmanızı rica ederim..Vergi indirirmi erken emeklilik mi yoksa malulen emeklilik mi ne tür yollar izlemeliyim.simdiden yardımınız için teşekkür ederim..

Merhaba

öncelikle kişisel başvuru yapıp özürlü raporu veren hastanelerden özürlü sağlık raporu alacaksınız. Ağır uyku apnesinden %35 cepte. Diğer rahatsızlıklarınızın oranını bilmiyorum. Ama %40 olan sınırı geçersiniz.obezite rahatsızlığınızdan dolayı raporunuz süreli verilebilir. Malülen emekli olabilmeniz raporunuzun %60 ve üstü olması gerekir.ama bu rahatsızlıklardan %60 alamazsınız.%40 ve üstü ile eğer yıl ve gün primleriniz dolduysa erken emekli olabilirsiniz.bağkurdan emekli olacaksanız vergi indirimi almanıza gerek yok. Gün ve yıl tablosunu siteden bulabilirsiniz.
Eğer prim ve gün sayınız emekliliğe yeterli değilse 4/a dan sigortalı çalışıp doldurabilirsiniz. Ancak 4/a dan erken emekli olmanız için vergi indirim şartı var.
Işin özeti önce raporunu alın. Sonraki aşamaları siteden öğrenebilirsiniz.geçmiş olsun

sitedeki tablo hem 4 a hemde 4b içinde geçerli değil mi?

sa kardeş vergi indirimi için ne lazım evrak olarak bi yazabilirmisin bende ona göre uraşım yarın vergi dairesine gidecem ne isterler acaba

raporu ve kimlik fotokopisini istiyorlar. Orada bi form dolduruyorsun okadar üstat.

rapor onaylı sureti-çalıştığın işyerinden bir dilekçe ve işe giriş bildirgesi

Üst Alt