Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine hasıl olan raporu aldıktan ne zaman sonra işten ayrılabiliriz?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
633
Reaksiyonlar
363
Yenice ilk defa vergi indirimi alacağım.
işe yeni başlayacağım. Hastaneden vergi indirimi raporu alacağım.
Raporu aldıktan ne kadar zaman sonra işten ayrılmamız uygun olur ve vergi indirimi geçerli olur.

Vergi indirimi raporla geçerlilik kazanmaz.
Raporunuz başvurduğunuz vergi dairesi ya da defterdarlık tarafından Ankara'ya merkez sağlık kuruluna gönderilir, rapor burada incelenir vergi indiriminiz rapor oranınıza göre 1, 2 veya 3. dereceden onaylanarak tekrar sizin başvurduğunuz vergi dairesine gönderilir o vergi dairesi de işyerinize bildirir.
Vergi indiriminiz merkez sağlık kurulunun onayı ile geçerlilik kazanır.

Teşekkürler Ufuk bey

galiba, ortalama 3 ay içinde sonuçlanıp
postayla işyerine geri geliyor,
vergi indirimi raporu belgesi.

Evet ortalama olarak o kadar sürüyor.

MRB.. Bisey sormak istiyorum ben yeni işe girdim 3 aylık bi sigortam var vergi indirimi için başvuruda bulunmak istiyorum ama şöyle bi bilgi aldım 6 ay bi iş yerinde çalışmam gerekiyormş dogru mudur ? bide indirim için başvuruda bulundugumda işten çıkarsam sorun olur mu ?? BİLGİ VERİRMİSİNİZ LÜFEN TEŞEKKÜRLER.

Öyle bir zorunluluk yok
İşe girdikten hemen sonra başvuru yapabilirsiniz.
Vergi indirimine başvurduğunuzda çalışma zorunluluğunuz var
Başvuru yaptıktan 3-5 gün sonra çıkabilirsiniz.

28.08.2014 de %40 rapor aldım. Ankara ya gitti geldi evrak eksik dendi tekrar hasretin yapmış olduğu tahlil tetkikler gönderildi. Ocak 2015 de onaylandı benim raporu. .4 ay kadar sürdü.

Merhaba arkadaşlar bir bilgiye ihtiyacım var. Eski çalıştığım iş yerimde vergi indirimim onaylanmıştı. fakat iş yeri değişliği yaptım ve vergi indirim kağıdım maalesef bende yok ve iş verenle görüşmemde onlarda bulamadı . İstanbul - Tuzla 'da ikametgah ediyorum . Bu raporuma nereden ulaşabilirim. Malum yeni rapor 3-4 ay zaman kaybına uğratıyor.

mhmtzytn

vergi indiriminizin onaylandığı vergi dairesine giderek yazının bir aslını alabilirsiniz hatta aynı yazıdan vergi dairesi sizin ikametgahınada bir yazı göndermiş olması gerekiyor ama siz sadece rapor ile iş yerine engelli işçi olarak başvurduysanız o başka iş yeri vergi dairesine yazı yazar vergi muafiyetinde bulunduğunuza karşılık ve bir takım işlemler sürer bunlar forumlarda ve arkadaşlarımız yazıyor ayrıntısını eğerki vergi dairesinden engelliğinizle ilgili sınıflandırılmış bir yazı geldi ise iş yerine bunu kaybedemezler siz neler yaptığınızı tam olarak bi yazın bence bizlere

cevabın için teşekkür ederim, işlemlerim haziran 2014 yılında sonuçlandı ve o zaman ev adresime herhangi bir evrak gelmedi. İş yerim iflas ettiği için gerekli evraklara ulaşamıyorlar .Evis programından yaptığım takipte ise dereceye girerek vergi indirimim onaylandığı yazıyor. şimdi ki iş yerimde vergi indirimi almam için evrağa ihtiyacım var bu evrağa nereden ulaşabilirim iş yeri hariç .

Dosya takıp ekranı Evis'ten baktıgımda dereceye girdiniz raporunuz iş yerinize gönderildi yazıyor iş yeri raporu kaybetmis bu raporu nereden alabilir yardımcı olur musunuz?

mhmtzytn

Vergi indirimi aldığınız defterdarlığa gidip vergi indiriminden yararlanma hakkınızın olduğuna dair yazıyı alabilir ve yeni işyerinize verebilirsiniz.

Üst Alt