Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine ne zaman başvurabilirim?

Mehmet Zeki KADAK

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bugün heyete girdim

İşitme kaybı % 20
Polinöropati % 20
Fizik tedavi % 7

Balthazard formülü % 40.8

25 Ağustos 2021 de Raporum Çıkmış olacak.

(1)
Raporu vergi dairesine Nezaman vermem gerekiyor.
Herhangi bir süresi varmı.

(2)
Raporu vergi dairesine verirken
Sigortalı olarak çalışıyor olmam gerikormu.

Şimdiden yazacağınız cevaplar için teşekkür ederim.

Mehmet Zeki KADAK

Merhaba,Engelli Sağlık Kurulu raporunuz hayırlı olsun.

1-Engelli Vergi İndirimi belgesi için vergi dairesine Engelli Sağlık Kurulu raporunuz hastane tarafından onaylandıktan sonra dilediğiniz zaman teslim ederek başvurunuzu yapabilirsiniz.Bu tamamen size kalmış bir seçenektir.

2-Engelli Vergi İndirimi belgesine başvururken vergi dairesine vereceğiniz 2 belge vardır;

a-Engelli Sağlık Kurulu Raporu
b-İşyerinde çalıştığınıza dair çalışma yazısı veya İşyeri giriş bildirgesi dir.

Bu sebepten dolayı Engelli Vergi İndirimi belgesi için vergi dairesine başvurunuz sırasında ilk iş gününüz dahi olsa SGK kurumuna sigorta girişi yapılmış olmanız ve çalışıyor olmanız şarttır.

Saygılar.

vegi indirimine başvurmak için çalıştığınız yer dilekçe yazıp engelli raporunuzla birlikte maliyeye ilgili birime gidecekseniz...hepsi bu

benimde başvurmam lazım aslında bir iş var haber bekliyorum üstelik yeniden engelli raporu almak gerekiyor şuan yeşil kartlıyım egelli raporu almak istesem para ödermiyim acaba ??

@ Bilgi Hazinedir

Merhaba Hocam
Bi konuda daha değerli bilginize ihtiyacım var.
...............…...............................................
SORU (1)
İlk Aldığım Rapor
KBB % 20
Nöroloji % 20
Fizik Tedavi % 5
Toplam % 45

(Balthazard formülü % 39)
................................................................

İkinci Aldığım Rapor
KBB % 20
NÖROLOJİ % 20
FİZİK TEDAVİ % 7
TOPLAM % 47

(Balthazard formülü %40 )
…..………………............................................

İki Raporun Arasında
(1) Puan fark var
Bundan dolayı Hakem Hastahane
Gerekebilirmi.

Soru (2)
Sigortalı işe başladım.
Raporumu vergi dairesine verdim.
Kısa bir süre sonra işten çıkarıldım veya işten ayrıldım.
Böyle bir durum sürece zarar verir mi.

Kısacası
Raporum Ankara dan Dönene kadar
Sigortalı olarak çalışmam mecburimi.

Mehmet Zeki KADAK

Merhaba,rica ederim.Bilgilerimi sizinle paylaşmaya çalışacağım.

1-Unutmayın en son alınan Engelli sağlık kurulu raporu geçerlidir.En aldığınız sanıyorum balthazard formülü ile % 40 olan olduğunu düşünürsek diğer engelli sağlık kurulu raporunun bir önemi olmamaktadır.

2-Engelli vergi indirimi için başvuruyu yapmış ve şu anda evraklarınız vergi dairesinin Ankara merkez sağlık kurulunda inceleme sırasına girmiş ise sizin işten çıkmanızı bir önemi yoktur.Önemli olan tek konu inceleme sonucu Engelli Vergi İndirimi belgesinin eski işvereninize e-tebligat yöntemi ile gönderilecek olmasıdır.Bu konuda onlarda yada vergi dairesini arayarak bilgi almanızda fayda vardir.

Engelli Vergi İndirimi belgenizin vergi dairesi Ankara incelemesi sırasında bazen yeniden belge veya evrak istedikleri olabilmektedir.Bu durumların azda olsa bir kaçında yeniden işlemlerin başlatılması veya yeni rapor talebi istemi olması durumda sizden yeniden işyeri çalışma belgesi istenmektedir.Söylediğim gibi çok nadir karşılaşılan bir durum olması ile birlikte bilmeniz da fayda olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.

Üst Alt