Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimini çalışmaya başladıktan sonra mı önce mi almak gerekir?
Merhaba arkadaşlar vergi indirimi almak için engelli raporuyla işe girmemizmi gerekiyor
Yoksa normal işe girip vergi dairesinden indirim alınabilirmi
Ayrıca işe girince vergi indirimi alabilmemiz en az kaç ay çalışmamız gereklı
İşe girişimde raporu kullanmadım normal işçi düzeninde giriş yaptım
Merhaba,işe giriş yönteminizin normal şekilde olmasınının Engelli Vergi İndirimi belgesini almanızda herhangi bir sakıncası veya mahsuru yoktur.Engelli Vergi İndirimi belgesine başvuruda bulunabilirsiniz.
Yeni bir sisteme geçen vergi dairelerinin Engelli Vergi İndirimi başvurusunu sonuçlandırması yaklaşık 3 ay sürmektedir.Daha kısa sürede sonuçlanan Engelli Vergi İndirimi belgesi başvuru işlemlerin olduğu birçok arkadaşımızca bilgi olarak paylaşılmıştır.
Engelli Vergi İndirimi belgesi başvurusu yapıldıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığı-Merkez Sağlık Kurulu-Ankara Engelli Sağlık Kurulu raporunuzu incelemeye başladığı zaman (normal şartlarda 1 ay içinde) genel uygulamada işten çıkmanızda bir sakınca olmadığı bilinmektedir.Ancak yeni sistemle birlikte vergi daireleri başvuru yapan vatandaşlarımızın başvuru işlemi sonuçlanıncaya kadar bir işte çalışıp çalışmadığı kontrol edebilmeleri daha kolay hale gelmesi ve eski uygulamalarda başvurucunun bir işte çalışmasının devam ettiğini kontrol etme haklarının olması nedeni ile eğer sizin içince bir zorluk teşkil etmeyecekse Engelli Vergi İndirimi belgesi işlemleri sonuçlanana kadar çalışmanızı tavsiye ederim.
Bunların dışında Engelli Vergi İndirimi belgesine başvurmanız durumunda çalışmakta olduğunu işyeri yetkilileri Engelli Vergi İndirimi Belgesi başvurunuzdan ve tabii Engelli Sağlık Kurulu raporunuzdan da haberdar olacaktır.Tüm işlemler tamamlandığı zaman vergi dairesi Engelli Vergi İndirimi belgesini işyerinin interaktif vergi dairesi e-tebligat sistemine e-posta olarak gönderecektir.İşvereninize vergi dairesinin işyeri çalışanına ait Engelli Vergi İndirimi belgesi sonuçlarını göndermesi e-tebligat yöntemiyle göndermesi yasal bir zorunluluk olması nedeni ile işvereniniz tüm konuya vakıf olacaktır.
Benim naçizane düşüncem böyle bir işleme başlamadan önce işvereniniz ile durumunuzu paylaşmanız olacaktır.
bigi Hazinedir Teşekkürler vergi indirimi için yeni heyet raporu istiyorlarmı engel durumum işitme kaybı %46 süresiz raporum var 6 ay önce almıştım ayrıca inşaatta çalışıyorum vergi indiriminin bir faydası olmaz sanırım işe yeni girdim
Elinizde süresiz Engelli Sağlık Kurulu raporu olduğunu belirtmişsiniz.Yeni bir rapor almanıza gerek olmadan eğer isterseniz vergi dairesi engellilik servisine başvurarak Engelli Vergi İndirimi belgesi talebinde bulunabilirsiniz.Engelli Vergi İndirimi belgesi başvurunuzun sonuçlanıp belgeyi almanızdan sonra eğer işyerinizin insan kaynakları veya muhasebesine işletilmesini sağlarsanız aylık maaşınıza 50-60 TL arasında ek bir katkı sağlayabilir.
Bu durumda karar tamamen size aittir.İşe yeni girmenizin bu hakları kullanabilmenizde hiçbir zararı veya faydası yoktur.Eğer Engelli Vergi İndirimi belgesini alıp işyerinize verirseniz bahsettiğim az dahi olsa aylık maaşınıza bir katkısı olacaktır.