Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimini daha sonra alsam, önceki aylara dair ödeme alabilir miyim?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
2 aydır calışıyorum gecici olarak 6 aylıgına alındım işe vergi indirimi almıyorum sanırım bunu işyerime belirtmedim !bu indirimleri daha sonra toplu halde alabilirmiyim?bilmem anlatabildim mi! :)

Diyelim ki vergi indirimine çalışmaya başladıktan 6 ay sonra defterdarlığa başvurdunuz ve hak ettiniz. Geçmişe dönük 6 aylık vergi indirimi tutarları çalışmış olduğunuz kurum tarafından Düzeltme Beyannmesi verilmek ve vergi dairesinden istenmesi durumunda size nakit olarak iade edilir. Bu işlemin dezavantajı işyeri bu beyannameleri vermekten çekinmekte ve devletten para almak zaman almaktadır.

Vergi indirimi başvuru tarihinden itibaren hak edilir ve o şekilde işlem görür. Bugüne dek aksini duymadım.

Geçmişe dönük vergi indirimini alabilir miyim?

7 aydır çalışıyorum vergi indirimine başvurmadım ,şimdi başvursam geçmişe dönük vergi indirimlerini alabilirmiyim?

Vergi indirimine başvurduğunuz tarih itibarı ile vergi indirimi alırsınız. Geçmişe dönük ödeme almak neredeyse imkansız. Hukuki süreç gerekli; astarı yüzünden pahalıya patlar...

ben vergi indiriminden 3. derece olarak 2009 yılında yararlandım şuan çalıştığım özel şirkete bu konuda vergi indiriminden faydalanmak istediğimi söyledim hatta evrakımıda insan kaynaklarına vermiştim ses seda çıkmadı bende üstelemedim geçen gün işim düştü uğradım vergi indiriminden yararlanmak istiyorsan evrakını getirirmisin dedi olur dedim şimdi benim sormak istediğim bu işe gireli 2 yıl bitti geriye dönük vergi indirimlerimi alabilir miyim? yaklaşık hesap 32x24=768tl

bu konu var diye tekrar konu açmadım teşekkürler

vergi indirimi özel sektörde yada kamuda vergi indirimi hakkı kazandıysanız mutemete yada insan kaynaklarına aile bilidirim formu doldurduğunuz aya mütakip başlar.

vergi indirimi yazısı kişinin eline ankaradan gelmesi 3-6 ay arası sürüyor hatta ankaradan yazı yazılmış.yazıya tarih atılmş ama kişiye ulaşması 2 ay sürmüş.şimdi burada mutemet geçmişe dönük 2 ay vermek zorundamıdır hayır.aile bidirim formuna sakatlık indiriminde faydalanmaktadır yazıp ankaradan gelen üst yazıyıda ek yapıp aile bildirim formuna hangi tarih atıp imzaladıysa o tarihten başlar.

yok ben daha önce mutemete yada insan kaynaklarına bildirdim aile bildirim formuda doldurudum derseneiz geçmişe dönük alabilirisiniz.

yok ben daha önce sakatlık indirimim vardıda ama ben mutemete form doldurup bilgilendirme yapmamışım derseniz yine alamazsınız.olurda mutemet insafa gelirse aile formuna geçmiş tarih imza attırp ödeme yaparsa o durum başka

2003 ten beri açılıyorum daha vergi indirimi almadım alırsam geçen yıllarıda verirlerse :DD yaşadım

Üst Alt