Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimini hak etme, emekli olma ve tazminat alma..?

Zubeydem

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%40 engelli raporuyla vergi indirimini hak ettim. işyerime temmuz başında yazısı geldi. kontrat yenileme dönemindeyiz. Eylül 1 itibariyle kontratım yenilenecek ve bu statüden çalışmaya devam edeceğim. en azından bana kontrat yenilenmeyeceği bildirilmedi. Şu an itibariyle 20 yıllık SSKlıyım ve 4300 primim var. emekli olabilirim. emekli olmak istediğimi, tazminatımı almak ve işe emekli çalışan olarak devam etmek istediğimi bağlı olduğum birime ve insan kaynaklarına sözlü ilettim. bana tazminat verildikten sonra çalışmaya devam edilip edilmeyeceğini araştırıp bana döneceklerini söyledi patronum.
Bu noktada bir kaç sorum var:
1. maaş bordroma indirim henüz yansımadı ve İnsan kaynakları işkura başvuru yapacaklarını söyledi. acaba başvuru yapmazlar ise emekliliğe başvuramam mı? emekliliğe başvurmak için onların başvurmalarını beklemeli miyim?
2. emekliliğe başvurmadan beni işten çıkarmaya çalışırlarsa tazminatımı alabilir miyim? İnsan kaynaklarındaki memur ısrarla çıkışımı ve emekli başvurumu ay sonunda yapmamın gerektiğini öncesinde çıkış yapamayacağımı söylüyor, doğru mu?

Bilgisi ve yardımı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler

1-Vergi indirim hakkı kazandınız ve emekliliği hak ettiniz. iş veren istediği yere bildirsin sizin sorununuz değil..
2-Hemen sgk ya müracaat edin ve emekli olabilir yazısını alıp iş yerinize verin çıkışınızı yapsınlar emekli olabilir yazısından sonra tazminat ve diğer haklarınızı vermemek iş vereninizi zor durumda bırakır. Velev ki vermedi haklarınızı yargı yolu ile çatır çatır alırsınız..:)

son olarak vergi indirim hakkı ile erken yaşlılık aylığını hak etmiş ve emekli olmuş birey SGDP ödeyerek çalışabilir. Bu netice ile hem emekli maaşınız hem de çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız.

ek olarak vergi indirimini raporun onaylandığı tarihten bugüne kadar farkını alabilirsiniz.Vergi indirimi İş Kur ile ilgili değil vergi dairesi ile ilgili.Emekli olduktan sonra kamu hariç istediğiniz özel işyerinde İşvereniniz Sosyal Güvenlik Destek Priminizi öderse çalışabilirsiniz.

vergi indirimi hak ettim ama uygulanmadı

Vergi indirim hakkı yazısı 2 ay önce işyerime geldi ve yazının fotokopisiyle SGK'ya giderek emekli olabileceğime dair yazımı aldım ve emeklilik için işyerime dilekçemi dün verdim. bu işyerinde 3 yıldır çalışmaktayım. kontrat yenileme tarihim 1 eylül ve bugün yani 26 ağustosta öğrendim ki ben hala engelli statüsüne geçirmemiş ve SGK dan onayımı almamışlar. çıkışımı vermeleri için 1 ay beklemem gerektiği söylendi. şimdi ben kontrat mı yenilemeliyim çünkü 3o ağustosta sözleşmem bitiyor gözüküyor? bir ay daha çalışmalı mıyım? ya da bir yıllık kontrata imza atarsam bu beni bağlar mı? bu durumda beni mağdur etmiyorlar mı? kime şikayet etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim. forumları inceledim böyle bir sorunla karşılaşan kimseye rastlamadım.

Emeklilik için kurumunuza dilekçe vermişseniz bu saatten sonra sözleşme imzalamanıza gerek yok. Sizin çıkışınızı verecekler ve siz de emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Ama sonrasında çalışmaya devam edeckseniz, o zaman sözleşmeyi imzalayın tabii.

Ayrıca sakat statüsünde çalışıp çalışmamanızın emekliliğinizle hiç bir ilgisi yok.

Arkadaşlar 2 aydır emekli maaşımı almaktayım. Burada benim tüm sorulrıma cevap bulabiliyorum. Tüm yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Allah her engelli arkadaşımıza emekliliklerini huzurla yaşamak nasip etsin.

Emekliliğiniz hayırlı olsun, peki çalışmaya devam ediyor musunuz aynı iş yerinde ?

Üst Alt