Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimini işyeri sisteme işlettiği zaman engelli kadrosuna mı geçmiş sayılıyoruz?
Vergi indirimini insankaynakları maaşı 200 yada 300 lira fazla almam icin sisteme işledi bu durumda ben direk iş yerinin engelli kadrosunamı gecmiş oluyorum@OturanBoğa. Veya diger bilen arkadaşlar
Hayır, vergi indirimi ile engelli statüsünün hiç bir ilgisi yok. Raporla işbaşı yapıldığında engelli statüsünde olunur. KAldı ki bunun da bir önemi yok. Emeklilik açısından engelli statüsünde çalışıp çalışmamak da önemsiz.
Bülent abi, engelli raporu olan birisi çalıştığı yere illa raporunu söylemek zorunda mı ? Sağlık raporu istediklerinde doktor çalışmasına engel durum yok diye zaten veriyor. Firma doktorları sisteme girdiğnde engelli raporlarını görebiliyor mu ? Yani işin özü herkes engelliye iş vermiyor. Normal statüde girmek istese yarın öbür gün karşısına çıkar mı?
Abi bir üstteki yoruma istinaden bende soru sormak istiyorum. Engelli raporu yüzde 40 altiysa kişi raporunu bir işe girerken söylemese kurum raporunun olduğunu görebilir mi? Raporu soylemezsek olur mu? Yuzde 40 altı zaten ise yaramıyor.
Raporunuzu bildirip bildirmemek sizin elinizde. İşyerine engelli kadrosunda girmenin faydaları tabiki var , işçi içinde işveren içinde.
Yarın emeklilik işlemin olduğunda vergi dairesi evragi işyerine gönderecek.
Vergi indirimin olur ise maaşına azda olsa biraz farklı yatabiliyor.
%40 altında ise raporunuz bildirsenizde bildirmesenizde bir durum olmaz.
İşyerleri engelli raporlarını görebildiği bir yer yok. Sen evrağını vermezsen.
@Artı_Noksan,
Şöylede bir durum var kişi engelli raporunu söylemez emeklilik yaşını beklerse ne ala yada zorda kaldı vergi indirimiyle yada raporla emekli olmaya kalkıştı bu seferde hayırdır kardeş sen bize engelli oldugunu niye söylemedin emekli ol fakat biz senin kötü niyetli oldugun icin tazminatını vermiyoruz diyebilir ve davayı kazanır
@Hopee3466,
Valla ben korkumdan bildirdim sonucta iş yerindeyse seneden seneye iş yeri hekimide muayene ediyor onada yalan söylemiş olur valla benim kendi görüşüm bildirmemek ileride sıkıntı yapabilir özellikle psikiyatrik hastalıklar bunu forumda daha iyi bilen arkadaşlar yazabilirler bence riskli bi durum
Engelli raporum var ama benim çalışmamı senin verdiğin işi ve herkesin yaptığı işi yapabiliyorsam bunun patrona ne gibi sıkıntısı olacak? Oysaki engelli olupta sağlam sağlam muamelesi yapılıp yapamayacağı işleri dayatan sistem var . Burda engelli çıkıpta sen bana engelliyim misal yüzde kırk sen bana yüzde 60 lik iş yaptırabilirsin diyebiliriz miyiz , hayır. Çünkü sen insansın bakmazlar hastasın vs.
@Artı_Noksan,
100 de 100 katılıyorum normal saglıklı insan gibi calışıyoruz fakat adımız engelli hastayız diye bi ayrıcalıgımız yok 7 sene hastalıgımı iş yerinden gizledim fakat ileride vergi indirimiyle emekli olacam zaman hayda senin engelli raporunmu vardı bizde saglam bi kişi gibi calıştın bahanesiyle tazminatın üstüne yatarlar diye düşünüyorum normal emekliliğin gelene kadar saklaya bilirsen ne ala hic bir şey olmaz
Arkadaşlar başınıza Allah korusun bir durum geldiğinde bildirmeeiginizde pişman olursunuz.
Sana yapamayacağın işi veremez, bu gibi haklarından mağdur olabilirsin.
Ben 2008 den beri çalışıyorum, illa ki sıkıntılar hepimiz yaşıyoruz.
Haklı oldugunuz taraf evet hastalık ismi bile bazen can sıkabiliyor.
O kısmı iş yeri hekimi yapıyor.
Ben ortopedik engelliyim , ve ayakta uzun süre durmayacağımi ve ağır kaldiramadigimi işyeri hekimine anlatıyorum.
O tarz işler bana verilmiyor , güzel kardeşim.