Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimini nasıl alabilirim?

ismahan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

1964 doğumlu bayanım. İlk sgk girişim 1996 da yapıldı. Sgk hizmet günüm 3200'dür ve halen çalışmaya devam ediyorum. Geçici beyin felci geçirdim ve ağır kalp
hastayım. Araştırma Hastanesinden % 45 özürlü raporu aldım.
Araştırmalarıma göre birde engelli indirimi varmış. Engelli indirimini alan kişiler yaş sınırını beklemeden prim gününü tamamlayıp emekli olabiliyorlarmış.

Bende buna başvuruda bulunmak istiyorum, ama ne yapmam konusunda pek bir fikrim yok biraz araştırdım ama aklıma takılan bir kaç şey var.
İstanbul da oturuyorum engelli indirimi almak için nereye başvuru yapacağım? Elimde sağlık kurulu raporu var benden bu raporu yenilememi isteyecekler mi?
Engelli indirim belgesi almam için karşıma nasıl bir pürüz çıkabilir? Ben bu işlemleri sırasıyla nasıl yapabilirim? Bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar
sizden konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar

ssk (4a)'dan emekli olacaksanız almanız gerekiyor.
Almak için işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp işyerinizin bağlı olduğu vergi dairesine başvuru yapmalısınız.
Raporun tarihi güncel ise kabul ederler. (yaklaşık 16 Aralık 2010'dan sonrasını kabul ediyorlar)
Yada sizi hastaneye sevk ederler, sonuçta rapor Ankara'ya yollanır, en az 2-3 ay içerisinde sonuç işyerinize gelir.

İstanbul'da çalıştığı iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesi, aşağıda yazılı 4 vergi dairesinden birine bağlı ise bağlı oldukları vergi dairesinden müracaat edecekler.
1- Büyük Mükellefler Veergi Dairesi Başkanlığı
2- Şile Vegi Dairesi Müdürlüğü
3- Silivri Vergi Dairesi Müdürlüğü
4- Çatalca Vergi Dairesi Müdürlüğü
B) İşyerleri yukarıdaki vergi dairelerinin dışındaki vergi dairelerine bağlı olan çalışan engellilerin hepsi, vergiindirimi için, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Vatan Caddesi'nde bulunan Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünün Sakatlık Servisinden başvuracaklardır (Vatan Cad.Adnan Menderes Bul.Akşemsettin Mah.No:56 Fatih/İSTANBUL Santral: (212) 453 82 00).

Özür dilerim bir şeyi anlayamadım ilk önce ssk'dan emekli olabilir belgesi mi almam gerekiyor.

o dediğiniz belge daha sonra kıdem tazminatı alma hakkınız varsa erken emeklilik şartlarınızı tamamladığınıza dair alınacak belge... işyerinizden çalıştığınıza dair belge almanız gerekiyor şuan

Yardımlarınız için teşekkür ederim hakkınızı helal edin lütfen

Üst Alt