Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimini süresinin bitişine bir ay kala emekliliğe başvurmak..?

onurtrkylmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Annem için bilginize ihtiyacım var. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
27.02.2019 Tarihinde hastane evraklarımızı tamamladık Ankara'ya %72 olarak evraklarımız gitti Annem Polio Sekeli.
16.07.2019 Tarihinde eksik evraktan geri geldi ve evrakları tamamlayıp iki gün sonra tekrar gönderdik
29.01.2020 Bugün rapor olumlu olarak sonuçlandı. ve izmir vd. dairesine geldi
Fakat;
Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %72
Engel Derecesi: 2. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 26.02.2019
Yararlandığı Süre: 1 yıl
Yararlanacağı Son Tarih: 25.02.2020

1.Soru; Vergi indirimden yararlanacağı son tarih'e 1 ay kaldı Şubat 25 bitecek diyor. Annem bu şartlarda emekliliği hak ediyor fakat bir ay kaldığı için SGK emeklilik başvurusunu kabul eder mi ?

2.Soru; Emekliliğini kabul eder ise Yeşilyurt hastanesinden ( Hakem Hastane olarak gittik ) alınan rapor %72 Süresiz olarak onaylandı. SGK bizi tekrar hastaneye kontrole sevk eder mi ?

Bundan önceki raporları ve vergi indirimleri süresiz olarak kabul edilmişti ama bu süreli olarak kabul edilmiş, nasıl bir yol izleyebiliriz. 1 yıla yakın bekliyoruz gelen sonuca bakın forumu sürekli takip ediyorum scorp gibi arkadaşların yazdıklarını okudum bu kadarı da olmaz gerçekten. Vergi dairesindekiler bile çok ilginç diyor bütün herşey SGK da diyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

onurtrkylmaz

1- SGK kabul eder, çünkü onlar o anda vergi indiriminin olup olmadığına bakar

2- Evet, kontrol süresi sonunda illa ki sgk kontrole sevk eder. O nedenle ben olsam eldeki yeni raporu defterdarlığa sunar ve vergi indirim hakkınızın (süre kısıtlaması olmayacak şekilde) uzatılmasını sağlardım.

Son yazdığınızıdan kafam karıştı. Vergi indirim hakkı bir kez sürekli olarak alındıysa daha sonra yeniden vergi indirimine başvurulmaz ki. Vergi indirim hakkı süresiz mi? Raporun süreli olup olmaması önemli değil. Önemli olan defterdarlıktan elde edilen vergi indiriminde süre kısıtlamasının olup olmadığı.

Öncelikle çok teşekkür ederim,
Annem bu zamana kadar 3 kere engelli raporu aldı ve bunlar Ankara'ya gitti bu raporlar sırasıyla;

2000 Yılı %40 Hastane Süresiz Ankara VD. Süresiz
2016 Yılı %47 Hastane Süresiz Ankara VD. Süresiz
2020 Yılı %72 Hastane Süresiz Ankara VD. Süreli ( 1yıl ) ( İlk Hastane %60 İkinci Hakem Hastane %47 ) Aslında olması gereken bu engelli tablosuna bakınca. Poilo Sekeli ve yaştan doayı gerçekten rahatsız.

İzmir VD. dairesine kağıt gelmiş bende Evise baktım süre bitimine bakınca 1 ay kalmış yazıyordu aslını öğrenmeye gidince meğer yanlış yazmışlar, sonradan düzelttiler ve 1 yıl süreli olarak gelmiş. 31.01 tarihinde emeklilik başvurusunda bulunduk. Deftarlıdarlığa başvuruda bulunabilirsiniz demişsiniz, nasıl bir yol izleyebilirim, fakat bu aşamadan sonra artık SGK kurumu ile mi muhatap olacağız, sorduğumda bu yılın sonuna doğru sevk isteyin dediler hastaneye. Her sene böyle kontrole mi gideceğiz.

İyi Günler

onurtrkylmaz

Çok saçma işler olmuş. Vergi indirim hakkı bir kez sürekli alındığında bu sonsuza dek geçerlidir, yeniden-yeniden alınmaz. Siz neden 3 defa vergi indirimine başvurdunuz anlamadım. Vergi indiriminiz var ve sigortalılık süresi ile priminiz de tamamsa erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, onlar da hemen sizi emekli edecek.

onurtrkylmaz

kardeşim polio sekeli kalıcı bir hastalıktır ve süresiz rapor verirler siz neden devamlı rapor alıyorsunuz..polio sekeli diğer adı çocuk felci kısa ince güçsüz bacak neyi düzelecek ki rapor süreli oldu.bir yanlışlık var.

Hep bunlar Kulaktan duyma bilgiler iş bilmezlere sorarsan böyle kafan karışır 3 kere vergi indirimi almak ne demek ya çok saçma bişi olmuş kusura bakmada sende de var suç araştırmadan neden böyle işlere kalkışıyorsunuz?

Merhaba

Sizinde çok iyi bildiğiniz gibi OturanBoğa emekli olabilmek için bazı şartları yerine getirebilmek gerekiyor annem, 2000'den sonra işe giriş yaptığı için %60 'a kadar olan raporlar ile annem emekli olamıyordu taki bu sene sonuna kadar . İkincisinde belki raporum yükselir diye kendi gitti kadına hiç bir şeyin yok diye geri gönderdiler! keza annem KAFO ve Koltuk değnekleri ile Ampüte hale geliyor, Ben bunu biraz araştırınca raporunun %72 olması gerektiğini gördüm üç kere başvurmamız bu yüzdendir. Heyete bu sefer ben götürünce doktora açık açık söyledim bu kadının hakkı bu dedim Engelli Cetvelinde, doktor; "öyle miymiş" diyip baktığında %72 verdi hakem hastane hakemden öncesi de KAFO ile AFO yu karıştırmış Kadının Ayağında KAFO var AFO olarak yazdığından Hakem hastaneden önceki %60 oldu.

Evet çok saçma işer oldu farkındayım, ama bu işi ben araştırmak zorunda değilim devletin belirttiği doktorlar bu yasaları bilmek zorunda engelli insanlara zulüm yapıyorlar,

Polio Sekeli Geçmeyen bir hastalık ama yaşa bağlıda ilerleyen de bir hastalık arkadaşlar anneminki sol sinir damarlarına da yıprattı.

Sürekli olması dediğiniz ve benimde sürekli olduğunu bildiğim halde Ankara'daki doktorlar bilmiyor sanırım buda benim suçum değil herhalde!

Teşekküler

onurtrkylmaz

Şimdi anladım. Mecburiyetten...
Vergi indirimi süreli de olsa sgk emekliliği sürekli yapabilir. Bu biraz şansa bağlı doğrusu.

Üst Alt