Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminin 1 yıl süreli olması olası emeklilik için ne anlama geliyor?

Umit1210

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba .
İlk olarak hastanede %53 oran verildi,heyette %46 süresiz engelli sonucu çıktı ,evraklar Ankara'ya gittiğinde sonuç %43 süreli 1 yıl sonra kontrollü vergi indirimi olarak geldi.
Anlayamadigim şu;
İki konu var , bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
1: engelli emekli olabilirsin
2: çalışmaya devam ediyorsan biz sana vergi indirimini 1 yıl sonra tekrar heyete girersen verebiliriz
Bilen veya başına gelen varsa cevaplarsanız çok sevinirim ne yapmalıyım bilemiyorum 😔

Umit1210

Emeklilik açısından soruyorsanız, cevap için önce emeklilik kriterlerini bilmek gerek.

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Merhaba.24/8/79 doğum
1/1997 SSK başlangıcı
4a kapsamında 7700 gün primim var .
Halen aktif SSK kıyım.
Süresiz olan %46 raporumu süreli 1 yıl sonra kontrollü ye düşürmüşler çok üzüldüm ,ne yapicam bilemiyorum.
Ne yapmaliyim sizce

Umit1210

24/8/1979 + 18 = 24/8/1997 (emekliliğe temel sigorta başlangıcı. tarihi)

(24/8/1997 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 primle emekliliği hak ediyorsunuz.

2008_oncesi.PNG

Yani, raporunuza istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sigortalılık süresi de prim gün sayısı da çoktan tamam.

Üst Alt