Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminin emekli maaşına etkisi var mı?

alaattin41

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
15
arkadaşlar merhaba size bir kaç sorum olacak şimdi

ben hastalığımdan dolayı diyelim yüzde 50 rapor aldım ve vergi indiriminden dolayı 10 sene sonra emekli oldum (tabi allah o günleri gösterirse) gelelim can alıcı noktaya o vergi indirimini şimdi alırsam mı yoksa 10. senede mi alsam emekli maaşım yüksek gelir.şu anda 1850 tl net maaş alıyorum brüt maaşım da 2500 tl. ayrıca bizden temmuz ayından sonra aralık a kadar maaştan gelir vergisi kesiliyor buda ayda 100 tl civarında vergi indirimini şu anda alırsam bu para benden kesilmezmi kesilir mi

birde 3 . derece vergi indirimi parası yansır mı

bülent abi ve diğer arkadaşlar cevaplarsanız çok sevinirim hepinizi saygıyla selamlıyorum allah hepimizin yardımcısı olsun.

1. Vergi indiriminin emekli maaşına etkisi olmaz. İstediğiniz zaman alın yine aynı emekli maaşını alırsınız.
2. Vergi indirimi çalışırken % 40-59 arası ile 3. derece alınırsa 28,5 TL yansır.
3. Üçüncü dereceden vergi indirimi kazanıldığında 190,00 TL'lik kısmı muaftır gelir vergisinden. Geri kalan kısım için gelir vergisi kesintisi yapılır.

teşekkürler

cevabınız için çok teşşekkür ederim 190 tl kısmı muaftır demişsiniz ya bu yıllık mı muaftır yoksa aylık mı muaftır

Aylık 190 TL'nin gelir vergisini vermezsiniz, yani bu da engelli olmayan ve sizinle aynı maaşı alan birisine göre 28,5 TL artış sağlamış olur.

Üst Alt