Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminin emeklilikte yan etkisi olabilir mi?

mustafademirbag

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Benim % 42 özürlü (hastalık) raporum var ve bu hastalık sürekli olup, aldığım raporda da sürekli olduğu beyan edilmiştir.22 yıllık Memurum. Ayrıca 639 gün sigorta prim ödemem var. (1988-89 ve 91 yılları arasında)
Vergi indirim için başvuruda bulunduğum zaman 3 ncü dereceden işlem göreceğini sizlerin sayesinde öğrendim.Raporum henüz yeni bir aylık bir zaman geçti tanzim edileli.
Öğrenmek istediğim;
1)Vergi indiriminden yararlandığım zaman emeklilikte malülen emekli statüsünden mi emekli olacağım.
2)Emekli olunca normal emekli memurlara oranla daha az mı maaş alacağım. Eğer Bu şekilde ise o zaman 2 yıllık vergi indirimi ileriki yıllar için emeklilikte malülen emekli, maaşı alacağımdan benim açımdan negatif bir durum teşkil edermi?

Selam ve Saygılarımla
Mustafa DEMİRBAĞ

1-Vergi indirimi size sadece 26.00 tl maaşınıza yansıtma yapar. 657 sayılı çalışanlarda emeklilik ise farklıdır,emekli olmak istiyor iseniz kurumunuza direk müracaat etmeniz gerekli...
2-Hayır normal emekli olan ile aynı maaşı alacaksınız..

Çok teşekkür ederim İlker bey. Ben emeklilik müracaatında bulunduğum zaman emekliliği hak kazanmış oluyorum bu durumda. Ve sizinde söylediğiniz gibi 657 ye tabii oldu-ğum için emekli maaşımda herhangi bir kesinti olmayacak yani normal 657 ye tabii bir emeklinin alacağı maaşı alacağım

Vergi indirimi ile emekliliğinizin hiç bir ilgisi bulunmuyor.

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre 6480 gün hizmet süresi iler erken Yaşlılık emeklilik hakkınız var. Bu bağlamda emeklilik için kurumunuza başvuru yapacaksınız.

Sakat ststüaünde erken emekli olmak olası maaşınızı düşürmeyecek. Sadece, tazminatınız çalıştığınız yıl esas alınarak hesaplanacak o kadar.

Üst Alt