Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminin katkısı ve oran riski..?

neyzen86

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
MERHABA
benimde merak ettiğim bikaç konu var. bu vergi indirimi olayı bana maaş haricinde bi katkı sağlarmı?
eğer başka bi olayı yoksa vergi indirimi için giden rapor düşerse benim özür oranım vergi dairesinden alınan oran kadar mı geçerli olur?(aylık 30 tl için özürlülüğüm gitsin istemem.)
(misal benim oran %55.vergi indirimi için gitse ve %40 tan daha düşük geldiyse ben artık özürlü sayılmayacakmıyım yani artık vergi indirimi için giden rapor oranı mı geçerli olacak?)
(2.misal benim oran %55 vergi indirimine gitse ve %60 olarak gelse benim oran %60 mı olacak)
son olarak ben bu vergi indirim olayını her işyeri için ayrı ayrı mı alacağım?(misal şuanki işim için alsam işten çıksam ve başka işe girsem bir daha mı alacam)
ayrıca yukardaki cevaplarda vergi indirimi için sadece maaşına katkı sağlar denmiş ama ben bunu yapmazsam özürlü olarak emekli olabilirmiyim?
bu arada ben ıspartada ikamet ediyorum ama çalıştığım yerin vergi dairesi istanbulda ben ıspartadaki vergi dairesinden bu olayı nasıl çözerim?????
herzmanki gibi siz büyüklerimden ve bilgi sahibi olan dostlardan bilgilerini bizden esirgemedikleri için teşekkür ederim.

Eğer ilk sigortalılığınız 1 ekim 2008'den önce ise ve aynı zamanda 4a ssk statüsünde emekli olacaksanız, defterdarlıktan vergi indirimi elde etmeden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanamazsınız. Bunun dışındaki statülerde emeklilik için vergi indirimine gerek yok. Dolayısıyla vergi indirimi sadece maaşa yannsıyan fark kadar etki eder, başka da bir işe yaramaz.

Vergi indirimi başvurusu ile sakat statüsünde çalışmak iki ayrı konudur. Birbiri ile ilgisizdir...

03.1986 doğumluyum ve 11.2003 sigorta girişim var.
şu ana kadar 2000 gün sigortam var.
09.2012 tarihinde % 55 oranla doğuştan var olan bi rahatsızlığımdan dolayı rapor aldım. ama işyerine bildirmedim. malum özel sektörde çalışıyorum ama bildirirsem asgari ücret üzerinden maaş alacağımı öğrendim. bu benim için iyi olmaz çünkü maaşım daha fazla neyse.

ben vergi indirimi almadım. bu benim emekli olmamda bana sıkıntı yaratır mı ? çünkü officer emekli olmak ve yukardaki tabloda bulunan sürelerden yararlanmak için olması gerek demiş. adam modarator herhalde bilgisi olmasa modarator olmaz eğer bilginiz varsa beni aydınlatır mısınız? (hitap şeklimden rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın) bu arada bu vergi indirimi olmazsa bişey olmuyo emeklilikte sıkıntı çıkmıyo gibi bi bilgiyi de yine bu siteden ve bu konuda iyi bilgisi olan birilerinden öğrenmiştim.
zaten engelliler hakkında bildiğim herşeyi bu siteden öğrendim. cevaplarınızı bekkliyorum.
iyi akşamlar

İlk sigorta tarihiniz Ekim 2008 den önce olduğundan erken emeklilik için vergi indirimi almanız şart.

Üst Alt