Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminin maaşıma yansıması için ne yapmalıyım?

ndelif32

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar özel sektörde işe başladım,maaşıma vergi indirimi yansıtılmadı.Az önce oturduğum ilin vergi dairesine dordum internetten belge doldurup yazdıracakmışım sonra il vergi dairesine bsşvuracakmışım evraklar ankaraya gidecekmiş.Prosedur bu mudur bu işlem emeklilik öncesi yapılmıyor mu?

farketmez ne zaman yaptığın engel durumuna göre hemen müracatını yapabilirsin. İş yerinde çalıştığına dair bir belge ile internetteki o belgeyi dolduracaksın sonra il vergi müdürlüğünün engelli servisine gideceksin evraklarını vereceksin 2-3 ayda sonuçlanıyor evrakların ankarada. Benimki 3 ayda sonuçlandı araya darbe girişimi girmesine rağmen. Sonuçlar çalıştığın iş yerinin muhasebe birimine gönderiliyor sen birşey yapmıyorsun maaşına otomatik yansıyor.
Şuradan da başvuru durumunu sorgulayabiliyorsun. :: İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ::

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim burada biraz araştırdım Ankaranın oranları farklı olabiliyormuş.Raporumda sıkıntı olur mu acaba diye düşünüyorum toplamda %52 raporum var %37 işitme kaybı+% 10 hiperlipidemi+%10skolyoz.

Rica ederim. Engel oranlarınız hastalıklarınıza karşılık gelen değerler bu yüzden aynı şekilde Ankara'dan geçer. Oranınızı düşürmeyeceklerini umuyorum. Bu arada bütün evraklar Ankara'ya gidiyor, oradan da iş yerinize geliyor. Ben de istanbul'dan gönderdim zaten vatan caddesindeki maliyeye verdim evrakları 3 ayda bütün işlemler tamamlandı. Siz %52 oranınızla 1. dereceden vergi indirimi alacaksanız. Yaşa bağlı kalmadan gününüzü doldurduğunuzda emeklisiniz.

ndelif32

Hocam senin raporda bir problem olabilir. %37+%10+%10 Baltazar formülü ile toplanır ve %49 eder. Ama endişelenme %49 ile %52 aynı vergi indirimi diliminde yer alıyor.

%52 birinci derece değil 3 çü derece engelli gurubu

Bedirhan58

Cevaplarınız için sağolun müracat edemedim henüz oranlar hakkında yazdıklarınızdan sonra raporumu kontrol ettim şimdi.İşitmeden % 34 hipotiroidi+hiperlipidemi %19 dorso lomber skolyoz %10 .

Üst Alt