Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminin maaşıma yansımasında bir hata olabilir mi?

Matrix31

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, 72aydan küçük bir çocuğum var esim çalışmıyor benim maaşıma yuzde 45 engelli olduğum için 3.derece vergi indirimi kabul edildi.

Maaşıma her ay 43.5tl eklenecek dendi. Ama maaşım son gelen zam ile ztn vergi indirimi olmadan 3700tl yaparken 43tl de vergi indirimi eklenince 3743 tl olması gerekirken bana 3710 tl yatmış.

Bu hesaplama neden hatalı? 33tl eksik olmasının nedeni nedir? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Matrix31

Bodroya baktınız mı hiç? Vergi indirimi gözüküyor mu? Kesinti olabilir mi?

Yukarıda arkadaşın dediği gibi, kümülatif vergi matrahı artışından dolayı vergi diliminiz bir üst dilime çıkmıştır, ve dolayısıyla daha fazla gelir vergisi kesildiğinden vergi indirimine rağmen net tutar düşmüştür.
Maaş bordronuzu burada paylaşabilirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz.

vergi indirim oranı nasıl hesaplanır?

benim %48 vergi indirim raporum var işe giriş tarihim 26.12.2017.

bu rapor aylık olarak maaşıma ne kadar ek sağlar. 56 lira mı yoksa 350 lira mı?

3510 günüm var.

vergi indiriminin maaşıma yansıması

merhabalar ben % 40 vergi indirimi ile emekli olup halen çalışmaktayım.öğrenmek istediğim net 3000 tl maaş alıyorum agi dahil olarak emekli biri olarak % 40 ile maaşıma ne kadar vergi indirimi eklenmeli bodroda yok..52,5 tl mi acaba yoka maaşa göremi.

Merhaba, bende emekliyim. Net maaşla çalışıyorum, vergi indirimi denilen şey net maaş ile çalışılıyorsa içinde veriliyor, iş veren bana "net maaşla çalıştığın için ayrıdan vermek zorunda değilim" diyor.
turan1977

öyle bir şey konuşmadık maaşım 3000 tl artı ne almam gerekiyor vergi indirimi olarak nasıl hesaplanır onu sordum.

merhaba vergi indirimi alınca kamuflatif vergi matrahı ortadan kalkıyor ve agi verilmiyor diye birşey duydum acaba doğruluğu var mıdır bilgisi olan biri yazabilir mi?

ben brüt alıyorum 1 .derece vergı ındırım var 1400 tl gorunuyor bu da 210 tl ye gelıyor ancak maasa yanısıyıp yansımadıgını bır turlu anlıyamadım

ben 3 cü derece % 40 raporumla emekli çalışan olarak da olsa maaşıma 52,5 tl eklendi

maasın net yada brut olmasıetkı edermı ben brut olarak anlastım

2020 engelli vergi indirim tutarları baz alınıyor.3 derece 52,5 tl

Emekli olarak çalışmaya devam eden arkadaşlar,
Vergi indiriminden daha fazla fark tutan sigorta primi farkını takip edin, bir çokları gibi size de verilmiyorsa işvereninizden talep edin.
Unutmayın, normal SGK primi çalışan payı %14, SGDP çalışan payı %7,5 tur.

Ufukalp
ben 52,5 tl alıyorum yanlışmı..sgd ile çalışıyorum 3 drece vergi inidirimim var % 40

Abi merhaba,

Bu dediğin net maaş üzerinden çalışanlar içinde geçerli mi yani bizde isteyelim mi?

Emekli olarak çalışmaya devam eden arkadaşlar,
Vergi indiriminden daha fazla fark tutan sigorta primi farkını takip edin, bir çokları gibi size de verilmiyorsa işvereninizden talep edin.
Unutmayın, normal SGK primi çalışan payı %14, SGDP çalışan payı %7,5 tur.

turan1977
Ben vergi indiriminden bahsetmiyorum, normal sigorta primi ile SGDP arasındaki farkı araştırın, yukarıda oranları da yazdım, hala vergi indirimi diyorsunuz.

yesilsy
Net maaş üzerinden sözleşme imzalamış iseniz bu farkı size kolay kolay yansıtmazlar.
Gerekçeleri hazır; kümülatif vergi matrahı yükselip bir üst vergi dilimine geçildiğinde vergi artışını size yansıtmıyor aynı maaşınızı veriyoruz diyecekler.

vergi indirimim neden maaşa yansımıyor diye sormuştum.1. derece engelliyim
ik den gelen cevap (Anlaşmam brüt üzerinden) verilen bilgi doğrumu arkadaşlar

Bahsettiğim 210 TL maaşa eklenmiyor.
210 TL daha az gelir vergisi ödemiş oluyorsunuz. Dolayısıyla gelir vergisi tutarınız örneğin X tutarı ise, eğer ilgili indirim olmamış olsaydı X+210 TL ödemiş olacaktınız. Bordronuzda bu tutarı direkt olarak görüntüleyemiyorsunuz

bu arada ben emekliyim.

ugir
Brüt ücretiniz nedir, ve elinize ne kadar net geçiyor ?
Ona göre cevap verelim de hemen işvereninizle papaz olmayın.
Ya da buraya maaş bordrosu eklerseniz daha net bilgi alabilirsiniz.

5060 tl brüt ücretim

ugir
Öncelikle ben işvereninizi tebrik etmekle başlamak istiyorum, kimsenin gazına gelip böyle kurumsal bir işverenle aranızda sorun yaratmayın.
Maaşınıza vergi indiriminiz uygulanıyor.
Bordronuzda gördüğünüz;
"Disability - 1.400" satırı engelli vergi indirimidir. Disability - ingilizce sakatlık demektir. 1.400 TL 1.derece vergi indirimi sahiplerinin gelir vergisi matrahından düşülecek miktardır.
Sizin de brüt kazanç miktarınız olan 7.450 liradan SGDP, sağlık sigortası, hayat sigortası primleri ile 1.400 TL 1.derece vergi indirimi düşüldükten sonra 4.179 TL üzerinden gelir vergisi kesilmiş.
Ayrıca işvereniniz bir çoğunun yaptığı gibi emeklinin SGDP'ni normal sigorta gibi %14 den değil, olması gerektiği gibi %7,5 dan hesaplayıp kesmiş.
Kısaca siz bu işverene gözünüz kapalı güvenin, aklınızı çeşitli sorularla kurcalamayın, işverene de bu tür sorularla gitmeyin.

Ufukalp

Çok teşekkür ederim gerçekten.ilginiz alakanız için sağolun.konuyu desmenin manası kalmadı.hakkinizi helal edin

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir rica ederim.
Kesinlikle deşmeyin zaten, çünkü herhangi bir sorun yok, her şey olması gerektiği gibi.

Acil yardım

Merhaba arkadaşlar.
MEB çalışanıyım ve bordromda vergi indirimimin olup olmadığını nasıl anlamam gerektiğini bilemiyorum.4 yıl önce vergi indirimim işlendi olarak biliyorum ama bordromda teyit edemiyorum.
Aynı durumu paylaşan bir meb çalışanı var ise bordroda nereden bu indirimden yararlandığımı anlamam gerektiğini açıklayabilir mi acaba?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Genel bordro bilgilerim aşağıda gibi görünüyor .Hangi parametreye bakmalıyım ve 3.derece indirimden yararlandığımı yada yararlanmadığımı görmek için.
Ek Gösterge 339.81
Damga Vergisi 43.86
Taban Aylık 2417.7
Emekli Keseneği (Devlet) 849.92
Kıdem Aylık 49.43
Emekli Keseneği (Kişi) 679.94
Hizmet Sınıfı / Ünvanı E.Ö.H / Öğretmen
Yan Ödeme 53.88 Artış %100 (Devlet + Kişi) 0
Medeni Hali / Çocuk Sayısı Evli / 1
Em.Kes.Karşılığı 849.92 Giriş %25 (Devlet + Kişi) 0
Kıdem Ay / Yıl 9 / 16 Artış %100 (Devlet) 0
Gen.Sag.Sig.Pir.(Devlet) 509.95
Derece / Kademe 2 / 3
Giriş %25 (Devlet) 0
Gen.Sag.Sig.Pir.(Kişi) 0
Ek Gösterge 2200
Gen.Sag.Sig.Pir.(Devlet) 509.95
Sendika Aidatı 28.9
Derece / Kademe
(Emekliliğe Esas)
2 / 3 Aile Yardımı 0
İlksan Aidatı 84.99
Ek Gösterge (Emekliliğe
Esas)
2200
Çocuk Yardımı 38.62
İlksan İkraz Ks 1110.8
Raporlu Gün 0 Özel Hizmet Tazminatı 1769.07
Sigorta 0 Dil Tazminatı 0 Gelir Toplamı 7177.57
Aylık Vergi Matrahı 1997.37
Makam / Görev Tazminatı 0
Kesinti Toplamı 3409.85
Geçen Aylar Vergi Matrahı
Toplamı
32576.2
Ek Öde.(666 KHK 953.8 Net Ödenen 3767.72
Asgari Geçim İndirimi
Tutarı
297.98
Gümrük Fazla Çalışma 0
Döner Sermaye Katkı Payı 0

Toplam Ödenen 4196.11

begonyil

7 yıllık MEB çalışanıyim. Bende bundan birkaç yıl önce vergi indirimi için başvuru yapmıştım sisteme işledik dediler. Bu bordroda görünmüyor. Çünkü kurumda çalışan aynı arkadaşların engelli engelsiz hepsinin bordrolarını görüyoruz ama vergi kesintisinde nedense anlaşılacak bir standart yok. İçin kötüsü bu işi yapan muhasebe elemanı yada şefi de bu konuda net açıklama yapamıyor. Sadece senin mhs sisteminde 3. Dereceden engelli olduğunun işli olup olmadığını gösterebilirler. Daha önce özel sektörde çalışırken sistemde 3.dereceden engelli olduğum belli oluyor idi. E-bodro sisteminde sanırım bu konuda çalışma yapılması gerekmektedir

naps

Yanıt için teşekkür ederim.MHS sisteminden 3.derece işli olup olmadığını okuldan mı yoksa ilçe milli eğitimden mi öğrenebilirim acaba?Yani bunu kimden talep edebilirim?

begonyil

Kadron nerede ise oradan okulda ise okul ilçe ise ilçedeki maaş işlerini yapan kişiden yardım isteyin. Yabancı dil tazminati,aile yardımı, çocuk yardımı o sistemin ekranından giriliyor görülüyor aynı engellilik durumu gibi

vergi indirimi ile emekli çalışanın aylık vergi indirim alması

merhaba arkadaşlar uzun zamandır aranızda yoktum, ben bir şey merak ediyorum iş yerinde % 40 vergi indiriminden faydalanarak emekli olarak çalışıyorum.öğrenmek istediğim ben 3000 tl net maaş alıyorum..bana aylık 52,5 tl vergi indirimi ücreti veriyorlar bu doğrumu...almam gerekiyormu ve bu 52,5 tl mi olmalı yoksa maaşımın % de 4 ü filan mı olmalı cevabınızı bekliyorum.

Üst Alt