Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminin süreli mi sürekli mi olduğunu nasıl anlarım?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
slamlar ben yüzde 55 vergi indirimi aldım ama vergi indiriminde süreli yada süresiz yazmıyor süreli yada süresiz olduğunu nasıl öğrenebiliriz bilgisi olan arkadaşlar varrmı şimdiden teşekkürler

Herhangi bir süre kısıtlaması yer almıyorsa süreklidir.

ufuk hocom şöyle yazıyor yüzde 55 in kaybettiği anlaşılmıştır.193 sayılı gelir vergisi kanunun3239sayılı.kanunla değişik 31.maddesine göre rapor tarihinin 05.01.2016 itibaren 3. cü dereceden vergi indiriminden yararlanması gerekmektedir

Vergi indiriminiz sürekli kardeş, hayırlı olsun.

Hayırlı olsun sürekli o

Günün ve sgk ylin kac

Giriş kaç gün ne kadar kardes

Benim bugün geldi %59 2 yol sureli diyor 4900 gün 18 yol SIGORTAM var nasilsin olacak

10.10.1994.giriş. pirim 4000 1975 doğumluyum,senin 2 yıl süreli yazıyorsa bildiğim kadarıyla 2 yıl sonra kontrol isterler ama sen yine ufuk hocaya danış

Ceo serkan
18 yıl ve 4080 prim gün sayısına tabisiniz.
Ancak vergi indiriminiz süreliyse çok büyük bir ihtimalle emekliliğiniz de kontrollü olacaktır.

Sürekli rapor alanda kontrollü emekli oluyor bi kaç arkadasim var

Benim de bugun elime vergi indirimi ulasti herhangi bir tarih yok 193 sayılı gelir vergisi kanununun 4842 sayıli kanunla degisiklik 31 maddesine gore 3 dereceden vergi indiriminden yararlandınız yaziyor.pvc demirci arkadasin 3239 gore diyor benimkile arasindaki mad farki nedendie acaba

Bedriatak

Evet arkadaşın sorduğu sorunun cevabını bende merak ettim, neden kanun ve madde farkı var?
benimkide "193 sayılı gelir vergisi kanunu'nun 3239 sayılı kanunla değişik 31. maddesi" yazıyor
neden bazı kişilerin 4842 yazmakta??

emeklilik

Mrb öncelikle sitenize yeni üye olmuş bulunmaktayım Şu an kamuda engelli memur olarak çalışıyorum memur olmadan önce %65 raporla vergi indirimi almıştım yani emekliliğim 2015 in 9 uncu ayında hak ediyordum. Memurluk çıkınca olmadım şu an olmak istersem nasıl yol izlemem gerekir. şimdiden çok teşekkürler

KEHKEHİ
Memuriyete başlayalı henüz 3,5 yıl olmamışsa, yani son 2520 gün priminizin fazlası ssk statüsünde ise vergi indiriminize istinaden erken emekli olabilirsiniz.

Ufukalp

Peki şu an emekli olmam için nasıl yol izlemem gerekiyor.yani ne yapmalıyım.yardımlarınız için teşekkür ederim

Dediğim gibi son 2520 gün priminizin en az 1261 i ssk statüsündense doğrudan sgk ya giderek vergi indiriminize istinaden tahsis talep formu ile başvurmanız yeterlidir..
Bu durumda emekliliğiniz ssk statüsünden olacağından ve sizin de sürekli vergi indiriminiz bulunduğundan tekrar rapor vs gibi bir işlemle uğraşmayacaksınız.

Ufuk bey verdiğiniz bilgilerden dolayı Çok teşşekkür ederim.

Bunu bende merak ediyorum aslında tecrübesi olan kardeşlerimizin yorumlarını bekliyoruz.

eviss den anlayamazsın size gelecek vergi indirim raporunuzdan anlayabiilrsiniz.

Raporun süresiz ise vergi indiriminde süresizdir.

Üst Alt