Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminin süresi bittiğinde yeniden almak için çalışıyor olmak şart mı?

Birol Koç

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
kurumum özelleştiğinden işsizlik ödeneği almaktayım atamam yapıldı daha iş başı bildirgesi gelmedi ben % 40 engelliyim emekli olmayı düşünüyorum vergi indirim belgem var yalnız şubat ayında süresi doluyor yeni çıkartacağım mart ayında hastaneye heyete gireceğim çalışmadığım için vergi indirim belgesi alabilirmiyim veya bu almış olduğum vergi indirim belgesi bir yıl süreli olduğundan süresi bitince başvuru yapsam çalışmadığım için yeni vergi indirimi belgesi alabilirmiyim

diger bir sorum daha olacak raporumun süresi şubat ayında bitiyor hastaneden yeni rapor için müracat ettim süresi bitmeden müracat olmayacasgını söylediler bu hastane raporumu almış oldugum hastane ancak başka bir hastaneden alabilirsin bu hastaneden süresi dolmadan bir rapor alamazsın bu nasıl bir mantık vergi indirimi indimini için başvurmak için yeni rapor gerekmiyormu yeni rapor çıkarmak aynı gün olmuyor e bu ardaki zaman kaybı ne olacak bilen anlatırsa sevinirim önceki sorum çok agır bir soru olsa gerek umarım bu soru sizleri fazla zorlamaz

Çalışmadığınız için vergi indirim başvurunuz kabul görmeyecektir. Çünkü süre bitimi demek aslında yeniden başvurmak demek. Ama oradaki memur inisiyatif kullansa ve kontrole istinaden bir sevk yazsa, o zaman tadından yenmez (ama dedim ya, kolay değil)

Rapor süresi bitmeden yeni rapor verilmez, tamam ama, süresinin bitimine 1 ay kala gidip başvuru yapabilmeniz lazım. Sonuçta başvurursunuz, zaten raporun tamamlanması vs. derken eski raporun süresi de dolmuş olur. Ben olsam bu mantık üzerinden hastaneye ısrar ederim...

Yardım lütfen

kamu çalışanıydım şu an 4. c için adalet bakanlığına işbaşı için haber bekliyorum 7 aydır bu süre zarfında % 40 olan raporumun süresi dolduğundan rapor için başvurdum ayın 7 sinde alacağım . bu arada vergi indirimide bitti . şimdi vergi indirimi olmadan emekliğe başvurmak olmaz bu şartlarda vergi indirimi, için nasıl başvurmam lazım araftayım şu an eski iş yok yenisi belirsiz bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım bekliyorum

sayın birol arkadasım forum mesajlarına goz attım bende bipolar hastasıyım saglık raporumda 3 yıl sureli fakat benım bi sansım var ankara süresiz onayladı siz emekli olmayı denedinizmi yoksa ankaranın verdıgı süre icin vazmı gectiniz simdi siz yeni rapor alamazsınız 5 yıl dolmadan cünkü nereye giderseniz gidin sistemde cıkar e ankara o raporunuza karsılık 1 yıllik vergi indirimi verdi o süre bitti ben sizin yerinizde olsam o saglık raporunu nasıl yeniletirim ve ankaraya gönderirim bunu cözmek isterdim siz basta yanlıs yapmışsiniz vergi indirimini aldıktan sonra emeklilige müracat edecektiniz sgk kontrol koyacaktı sizde o kontrollere gidip emekliliginizi devam ettirecektiniz 2veya 3 kontrolden sonra sürekli yapıyorlar kontrolden korkmayın ama doktorunuzuda bırakmayın

benim ilk raporum 5 yıl süreli idi vergi indirimi 1 yıl süreli vergi indirimi süresi dolunca yeniledim yenilerken verilen rapor olsun vergi indirimi olsun ikiside 1 yıl süreli ve son rapor 1 yıl süreli vergi indirimi çalışmadığım için gönderemedim sonuç sürelimi olur süresizmi bekleyip göreceğiz bu arada alınan rapor oranları hep % 40 sizin dediginiz gibi cesaret edemedim oran sınırda emekli lik için vergi indirimi hep süreli olduğundan sizin rapor oranı nedir sizin şansınıza vergi indirimi süresiz gelmiş nasıl bir uygulama anlamdım ankaradaki memurun keyfinemi kalmış bu iş birine süreli birine süresiz standartı yokmu bu işin hayırlısı işbaşı yaptıktan sonra önce vergi indirimi kısmetse süreli veya süresiz olsun emekliliğe baş vuracağım sonrası ALLLAH kerim kendinize iyi bakın ayrıca

OturanBoğa;
Dediginizi uyguladım Bülent bey önce rapor bitmeden olmaz diyen hastane kendisi rapor öncesine başvurumu kabul etti ve 28 şubatta biten raporumu isdinaten bir gün önce yeni rapor verdi 7 marta raporumu alacağım oran % 40 yine süresi de onu göreceğiz sürelimi süresizmi hayırlısı işbaşı yaptıktan sonra vergi indirimi için başvuracağım umarım bu sefer indim süresiz gelirde gönül rahatlığıyla emekliliğe başvururum:D

Yeni rapor hayırlı olsun :)

Yalnız, madem emekliliğe başvuracaksınız, 4a kapsamında memuriyeti neden bekliyorsunuz?

Bülentbey öncelikle teşekkür ederim 4 a niye başvurmadım birincisi
çalıştıgım kurum özelleşti özelleşen kurumlarda işsizlik maaşıyla birlikte işsizlik tazminatı var 8 ay hem işsizlik maaşı artı tazminat bu bu aylık 3000 x 8 = 24000 lira bu parayı hak etmişim niye bırakayım . bu ödeme mart 31 son buluyor . iki ayda bu rakamın yarısını alçağım aylık 1500 lira civarı işbaşı verilmezse. ikincisi ise bu ayrıca rahatsızlık pskiyatri oran % 40 vergi indirimi şansımıza aynı oranda geliyor şans diyorum başka akadaşlar ilk kez başvuruyor aynı hastalık rapor süresiz vergi indirimi için başvuruyorlar süresiz bazılarının indirim oranı süresiz geldiği yetmiyor oran % 40 la gidiyor % 50 ile geliyor nediyeyim inşallah onlara hayırlı olur. Bizede . bu son vergi indiriminde vergi indirimi bari süresiz gelir. emeklilik başvurusundan sonrada heryıl kontrol gelir bu sefer yaşayacağız göreceğiz

Yardım

2. 27 . 2014 TARİHLİ KENDİ ALMIŞ OLDUGUM RAPORA İTİRAZMI ETMELİYİM AYNI HASTANEYE KARTAL LÜTFİ KIRDAR HASTANESİNE ALMIŞ OLDUGUM RAPORLAR HEP YANI HASTANEDEN 2011 DE ALDIGIMİLK RAPOR BEŞ YILLIK SONRAKİ ALMIŞ OLDUGUM İKİCİSİ VERGİ İNDİRİMİ İÇİN 1 YILLIK SON ALDIGI İSE VERGİ İNDİRİMİ İÇİN ALDIM AMA ÇALIŞMADIGIM İÇİN İŞE BAŞLADIGIMDA VERECEGİM YİNE BİR YILLIK ORANLAR HEP AYNI % 40 BEN GÜNDEN GÜNE KÖTÜLEŞİYORUMADAM VURMAM CİNAYET İŞLEMEMİ :mad: YOKSA KENDİME KIYMAM LAZIM İLAÇLARI İÇİYORUM OLUYORUM ROBOT ODA VERİLENİN ÜÇTE BİRİNİ TAMAMINI İÇSEM İKİ GÜN YATAKTAN KALKAMIYORUM İÇMİYORUM :mad:CANAVAR KESİLİYORUM ETRAFA SALDIRMLAR İKİ GÜN UYUMADAN AYAKTA OLUYORUMÇEKEN BİLİR;AMA RAPORLAR STABİL NASIL BİR YOL İZLEMEM LAZIM BU SON ALMIŞ OLDUGUM 27 ŞUBAT TARİHLİ AYNI HASTANE İÇİN İTİRAZMI YOKSA BAŞKA BİR HASTANEYE YENİ BİR RAPOR İÇİN BAŞVURUMU YAPMALIYIM TECRÜBE YAŞIYANLAR YARDIM :confused:

2. 27 . 2014 tarihinde aldığınız rapordaki sorun nedir? Yanlış bilgi vermemek adına teyit etmek istiyorum

Üst Alt