Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimiyile emekli olanlar engelli durumu yükseldiğinde bir şey yapmalılar mı?

S&S

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
Ben 2011 %50 kalp rahatsızlığı nedeniyile vergi indirimi alarak emekli oldum.
2012 kasım ayında aort kapak değişti, aort kökü ve aort damarı greft takıldı, Mitral kapak onarıldı ring takıldı.
2013 mayıs kalp yetmezliği nedeniyle iki defa ABLATİON yapıldı.
2015 kalp yetmezliği devam ettinden dolayı EF 25% altında, CRT-D pil takıldı ve AV NODE ABLATİON sonrası kalp tamamen pile bağımlı çalışır hale gelecek.
Sorum şu benim engeli oranım nekadar olmuştur, tekrar vergi indirimi için nasıl müracat ederim ( vergi indirimi için çalışıyor olmam gerekiyor)
Vergi indiriminden yararlanıp araç almak ve ehliyeti H sınıfa çevirmek istiyorum, ?% kaç rapor almam gerekiyor.

Peki ben emekliyim nereye müracat edecem, vergi dairesi mi ?

emeklisin ve emeklilik konusunda yapacak birşey yok... Emekliliğinizin keyfini çıkarın... Vergi dairesi ile işiniz yoktur...

LAkin araç almaya gelince; o zaman %90 ve üzeri işgücü kaybı belirtir raporunuz varsa o zaman ÖTV.siz araç alırsınız. %90 ve üzeri sakatlar illa da H sınıfı ehliyet alması gerek diye birşey yok. Sizin durumunuzdakilere B sınıfı ehliyet yetiyor.... Ehliyetiniz yok ise Doktor kontrolünden geçmelisiniz...

Her halükarda yine de ehliyetiniz olsa dahi doktor onayı almalısınız...
Bu arada %90 ve üzeri rapor ile B sınıfı ehliyetinizle doktor onay verirse araç sürebilirsiniz.

Heyetten rapor çıkartıyorsunuz bakıyrosunuz %90 işgücü kaybı yazısı var ise dıoğruca otobayiye gidiyorsunuz. Gerisi onlar halleder.

Erol taş arkadaş araç için gerekli olan prosedürü size anlatmış
2011 yılında 3.derece vergi indirim almışsınız
Çalışıyor olmanız şartıyla,
Eğer yeni rapor alırsanız ve bu rapor %80 veya üzeri olursa 1.derece vergi indirimi alabilirsiniz.
Buda maaşınızda artış sağlar

Arkadaşlar emekli bir kişi vergi indirimi ile bir isi yok zaten araç alimi için hastane ye müracaat edip gerekli belgeleri raporları almanız yeterli vergi indiriminizin olması ÖTV siz araç alırsınız anlamına gelmiyor ayrıca emekli olduktan sonra vergi indirimi 1_2_3 dereceden olmuş hic bir katkısı yok

Üst Alt