Merhaba. Aslında vergi indirimine başvurmak için aktif sigortalı olmak şartının olduğunu biliyorum. yalnız benim durumum biraz karışık. bir yerde çalışır görünüyordum. sigortamı kendim ödüyordum. bu bir kaç ay önceydi. ve o esnada vergi indirimi için deftarlığa başvurdum hastaneyede gittim. bütün polikilinikleride dolaştım. sadece son heyet kararı kaldı. bana sana %39 verilir dedikleri için son heyet mührünü vurdutmadım rapor bende duruyor. ve iştende çıktım. sigortayı dışardan ödememek için böyle yaptım.
şimdi yine de bir denemek için o raporu heyete onaylatıp göndermek istiyorum. fakat şu anda sigortalı değilim. ama 16 senelik ödenmiş primimde var. fazlasıyla primimde var sonuçta.
şimdi sizce ne yapmalıyım? tekrar işe girmem şart mı? bu raporun ankaraya gidipte kararın gelmesine kadar olan süreçte yani sigortalı mı olmak zorundayım?
şimdi yine de bir denemek için o raporu heyete onaylatıp göndermek istiyorum. fakat şu anda sigortalı değilim. ama 16 senelik ödenmiş primimde var. fazlasıyla primimde var sonuçta.
şimdi sizce ne yapmalıyım? tekrar işe girmem şart mı? bu raporun ankaraya gidipte kararın gelmesine kadar olan süreçte yani sigortalı mı olmak zorundayım?