Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimiyle alakalı rapor sonucu çıkana kadar SSK'lı olma zorunluluğu var mı?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Aslında vergi indirimine başvurmak için aktif sigortalı olmak şartının olduğunu biliyorum. yalnız benim durumum biraz karışık. bir yerde çalışır görünüyordum. sigortamı kendim ödüyordum. bu bir kaç ay önceydi. ve o esnada vergi indirimi için deftarlığa başvurdum hastaneyede gittim. bütün polikilinikleride dolaştım. sadece son heyet kararı kaldı. bana sana %39 verilir dedikleri için son heyet mührünü vurdutmadım rapor bende duruyor. ve iştende çıktım. sigortayı dışardan ödememek için böyle yaptım.
şimdi yine de bir denemek için o raporu heyete onaylatıp göndermek istiyorum. fakat şu anda sigortalı değilim. ama 16 senelik ödenmiş primimde var. fazlasıyla primimde var sonuçta.
şimdi sizce ne yapmalıyım? tekrar işe girmem şart mı? bu raporun ankaraya gidipte kararın gelmesine kadar olan süreçte yani sigortalı mı olmak zorundayım?

Konuya iki açıdan bakabiliriz.
1)Sağlık kurulu raporuna başvururken,çalıştığınız İşyerinden çalışır belgesi almışsanız,ikinci bir defa işbaşı yapmanıza gerek yoktur.Çünkü onaylanan rapor daha önce çalıştığınız işyerine gelecektir.
2)Sağlık kurulu raporonuzda eksik varsa,örneğin işveren belgenizi onaylamamışsa,yeniden bir işyerine başvurup,çalıştığınızı ispat etmek zorundasınız.

Hiç bir sorun olmaz... Sonuç o zamanki işyerinize, olası aksaklıklar ise verdiyseniz ev adresinize gönderilir.

Vergi indirmli rapor onaylandıktan sonra vergi dairesine gelir.Vergi dairesi çalıştığı kurumu bilgilendirmek için,raporu çalışanın işyerine gönderir.Rapor eve gitmez.

peki o zaman şöyle yapabiliriz değil mi? bir işte çalışır görünüp maliyeye vergi indirimi için başvurup hastane sevki alsak. ondan sonra işten çıkış gosterebiliz. çünkü dışardan sigorta parası ödemek istemiyorum. hastane işleri süresince ve karar açıklanana kadar eğer prim ödeme şartı yoksa boşuna ödemeyelim.

Başvuru için çalıştığın işyerine dair bilgiyi verdin mi, gerisi önemli değil. Sonra ister işten çık istersen atıl... Yalnız, unutmayın ki vergi indirim başvurusunun sonucu işyerine bildirilir. O sonucu sorunsuzca takip etmek lazım. İşyeri belgeyi çöpe atmasın...

Aslında benim sorunum şöyle: ikamet ettiğim ilden vergi indirimi için başvurdum. hastaneye gittim son heyet kaşeleri hariç herşeyide yaptırdım. ama heyete girmedim çünkü sakatlığımla ilgilenen doktorlar dediler ki senin alacağın puan 39. bende bir akrabamızın olduğu ile gidip aynı işlemleri orada yaptırdım. belki daha yüksek veriliyordur diye. hatta o hastanedeki başhekim yardımcısına 39 puandan bahsedince yok öyle çıkmaz hassas terazimi bu dedi. ama bir baktım onlar 39 verdi resmen birde raporun aslınıda alamadım. o sonuç ankaraya gitti. aradan 3 ay geçti. tabi ben çoktan ikamet ettiğim ile döndüm. akrabamın ordaki işyeri sahibi belki sonucu atmıştır. aradım gelmedi dedi. ama zaten baştan kaybetmişim 39 almakla. şimdi merak ettiğim istediğim zaman bir daha denemek için başvurabilirmiyim. bunda bir sınır varmı. yoksa bu puanlama yönetmeliğinin değişmesini mi beklemek gerek, yada insanın puan getirici bir sakatlığının mı çıkması lazım.

1- Vergi indirime müracaat için aktif sigrtalı olmak zorundasın.
2- Vergi indirim sonucu geliyceye kadar çalışmak zorunda değilsin. Çünkü bu iş yasasının özüne ters.
3- Sonuç Vergi indirimine müracaatındaki işyerine olumlu/olumsuz gelecektir.

cevaplarınız için teşekkürler. şimdi öğrenmek istediğim istediğimiz zaman tekrardan bu vergi indirimine başvurabiliyormuyuz. süre kıstlaması falan varmı. 3 ay önce başvurdum. zaten rapor 39 olarak gitti. 40 olma imkanı da yoktur sanırım. o yüzden bir daha denemek istiyorum. yani tekrar denemek için belli bir süre beklemelimiyim. yoksa kişi istediği kadar rapor gonderebiliyormu.

Maliye rapor oranlarını indirebildigi gibi yükseltebiliyorda bence bekleyin derim sonucu alın ondan sonra birdaha müracat edin

raporun yüzdesine itiraz etme hakkınız var tekrar değerlendirme için daha başka bir hakem hastaneye sevk ederler bence deneyin.. işbul raporunuz varmı yani daha önce yüzdeniz kaçtı?

ben de senin gibi aynı sorunları yaşadım arkadaşım,iş bulma sevkiyle hastaneye gidip heyete girdim çalışamaz raporu almak için,heyet bana söyledigi şu oldu,çalışa bilirsin, ben de altı ay sonra geçmesi gerekiyormuş ikinci heyet için,bekleyip tekrar girdim amaası var yani bazı maddiyatlar sergilemk sorundasın bu ülkede,ikinci heyette istedigimi aldım arkadaşım,ne demek istedigimi umarım anlamışsındır.

daha önce bir rapor almadım. 39 luk olanı ankaraya gitti. yalnız sonucun geleceği iş yeri sahibinede çok güvenmiyorum. ben istanbuldayım raporun gittiği şehir ise başka bir şehir. daha önce bundan bahsetmiştim. merak ettiğim şimdi o işyeri sahibi ankaradan gelecek karar kağıdını atsa, ben sonucu nereden öğrenebilirim. illa işyerine mi geliyor bu sonuç. birde şöyle bir sorunum var. istanbuldan da rapor için 5 ay önce başvurmuştum defterdarlığa. hastaneyede başvurdum 39 verecez sakatlığına dediklerinde bende heyete girmedim. rapor elimde ama geçerli değil. son kaşelerini vurdutmadım. istanbuldan başka bir hastaneye başvurmak istesem nasıl yapmalıyım. defterdarlık demez mi şu hastaneye sevkedilmişin ama sonuç gelmedi. veya daha önce başvurmuşssun zaten vs... derler mi bu konuda bir problem çıkar mı yani. bu arada civan arkadaşım dediğini çok iyi anladım. ama biraz çekiniyorum nasıl yapsam diye şimdi bana en ters adamlar denk gelir. yoksa 39 u 40 yaptırabilmek için bende razıyım biraz maddiyat fedekarlığında bulunmaya.

Vergi indirim hakkı elde edersen, bu hakediş defterdarlıkta dosyaya eklenir. Velev ki işveren gelen evrağı kaybederse, defterdarlığa gidip vergi indirimini hak ettiğine dair belgeyi alabilirsin.
Ama yok, vergi indirim başvurun reddedilirse, o zaman bu karar sadece işyerine bildirilir. Red kararının doyaya ekleneceğine ihtimal vermem. Eklense bile, daha sonra başvuru yapmana engel olmaz bu durum...

rapor için vergi dairesine başvurmuştum. onlar hastaneye sevketti. dediler ki karar il vergi dairesi başkanlığına oradan da ankaraya gider. gerçi karar 40'ın altında olursa gider mi diye sormadım. Ankara da bir tanıdık bakmış kayda geçmiş karar işyerine gönderildi demişler. işyeri sahibide bana bir şey gelmedi diyor. aslında bencede zaten rapor 39 sa baştan kaybettiğimiz için ankaraya gitmesine gerek yok. zaten o rapordan umudum da yok açıkçası. kafamı kucalayan şu ki daha önce belirttiğim gibi o rapodan 5 ay önce istanbul defterdarlığına başvurdum. dosyada açtılar bana. sevkedildiğim hastaneye de gittim. ama son heyet kaşeleri hariç her işlemi yaptırdım. ama rapor elimde heyette onayı eksik. istanbuldan bana 1-2 puan takviye yapabilecek bir hastane araştırmak istiyorum. diyelim buldum sizce ne yapmalıyım. daha önceden bir başvurum sanırım bilgisayarda çıkar. neden heyete girmedin vs... bir şeyler diyebilirler. yada olmaz illa o ilk sevkedildiğin hastaneye gideceksin diye bir şeyler diyebilirler. yada ben kendi isteğimle bir devlet hastanesine başvursam işime yarayabilecek bir rapor alabilirsem. gidip elden defterdarlığa verebilirmiyim.

Kendinizin başvuru yapması durumunda aldığınız rapor vergi dairesini bağlamaz.Bu konuda vergi dairesinin sizi mutlaka sevk etmesi gerekir.

39 luk raporun sonucu olumsuz olarak onaylanıp işyerine bildirilmiş. haberi bugün geldi bana. peki şimdi tekrardan bu iş için başvurabilir miyim? belirli bir süre beklemeden yani?

İşgücü kaybı cetveline göre %39'dan daha yüksek oranda rapor verileceğini iddia ediyorsanız, il sağlık müdürülüğüne itiraz edebilir, yeni bir hastaneye sevk edilmeyi isteyebilirsiniz.
Kendiniz bir hastaneye başvurursanız, büyük ihtimalle "6 ay geçmesi gerek" derler. Ama itiraz söz konusu olur ve il sağlık müdürlüğü sevk ederse, o zaman süre kısıtlamasını öne süremezler

peki bu 6 ay süre ilk kez hastaneye başvurudan sonra mı geçmesi gereken süre yoksa ankaradan gelen karardan sonra mı 6 ay beklenmeli. birde kişinin fazladan bir rahatsızlığı çıktığında süre beklemesine gerek var mı? bunları da cevaplarsanız sevinirim sayın bülent bey. kolay gelsin.

Raporonuz %39 olduğu için Ankaraya gitmemiştir.Sadece işyerinize gelmiştir.İlk başvuru yaptığınız tarihten itibaren 6 ay geçmişse yeniden başvuru yapabilirsiniz.

emreylcn
Öyle bir zorunluluğunuz yok, zaten erken emeklilik haricinde SGK'ya bildirmek diye bir işlem de yok.

Üst Alt