Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimiyle emekli olmak mı yoksa malulen emekli olmak mı?

Metin saraç

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
bülent bey benim bir sorum olacak çok merak ediyorum.prim gün sayım dolmuş vaziyette önce vergi indirimine başvurup sonra emekliliğemi başvurmak gerekir. yada direk malülen emeklimi olmak gerekir. bi fark varmı yada avantaj yaratırmı. teşekkür ederim

Metin saraç Bülent beye sormuşunuz ama dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyım, eğer engel durumunuzdan dolayı emekli olacaksanız önce vergi indirim belgesini almanız gerekir, konyada olduğunuzu görüyorum bu durumda en uygun Beyhekim devlet hastanesi sağlık kurulu birimine başvurarak heyete girmek 3 saat de heyet dr larını gezer eğer o gün heyette varsa kurula girersiniz 10 gün içindede raporunuzu alırsınız, sonra çalışmış olduğunuz şirket vasıtasıyla (Selçuk-mevlana- alaadin) vergi dairesine başvurarak 45 gün içinde vergi indirim belgesine sahip olursunuz, sonrasında da sgk ya emeklilik talebinizi iletirsiniz
Malulen emekli olmak isteyebilirsiniz ama nacizane fikrim yaşlılık emekliliğine başvurun zira sonrasında SGDP primleriiz ödenerek hem çalışmaya devam edebilir hemde emeklilikten faydalanırsınız, malulende bir daha çalışamazsınız çalıştığınızın tespiti halinde emekli maaşınız kesilir

Metin saraç

Aralarında anlamlı hiç bir fark yok. Hangisinin daha hızlı olacağını düşünüyorsanız onu tercih edin. Ama ikisi de mümkünse, Yaşlılık emekliliğini tercih edin. Bu sayede emekli maaşı alırken çalışmak isterseniz bu mümkün olur. Malulen emeklilikte maaş kesilmeden çalışmak mümkün değildir.

teşekkür ederim. verdiğiniz bilgilerden dolayı ben cevabımı aldım.

teşekkür ederim kardeşim.

bülent bey merhaba şimdi benim sigorta primlerim 2300 tl den yatıyor. %44 raporum var ama %60 almam mümkün. şimdi muhasebe bana engelli durumundan emekli olursan 832 tl alırsın çalışmaya devam edebilirsin diyor.ancak malülen olursan 1800 tl alırsın ama çalışamazsın diyor. bu oranlar doğrumu işe giriş tarihi 1997 yaş 42 prim gün sayım 6480 maaş konusunda bu kadar fark olurmu ?

Metin saraç

Bu kadar fark olması imkansız.

Ancak başka birinin bakımına muhtaçlık söz konusu iken malulen emeklik olursa maaş %10 artar. Onun dışında anlamlı bir fark olmaz.

Üst Alt