Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimiyle emeklilik sonrası çalışmaya dair..?

effe

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimiyle emekli olan biri yeni kurulan nakliye kooperatıfıne üye olabilirmi olması durumunda bır sorun yaşarmı bildirilmesi gereken bir yer varmı teşekkürler...

Nakliye kooperatifi üyeliğinden kastınız, bir kooperatife üye olarak aracıyla nakliyecilik yapmak suretiyle kendi namına çalışmak mıdır?
Doğru anlamışsam evet üye olunabilir, bu durumda emekli maaşınızdan Bağkur'a sgdp kesilir.

hayır kendı namına degıl naklıye kamyonu kullanamaz tıcarı arac kullanamaz arac almadım daha alırsamda kıraya verecegım baskası kullanacak ben naklıye kooperatıfıne yonetımıne uye olacagım arac benım olacak kullanan şöförum olacak

Yine aynı şekilde olur diye düşünüyorum.
Nihayetinde kazancınız bağımsız,kendi namınıza çalışacaksınız.
Yok sadece yönetimde görev alıp maaşlı çalışacaksanız sgdp emekli aylığınızdan değil,kooperatiften alacağınız maaştan kesilir.
Bu cevabı verirken kooperatifi özel sektör işvereni ile aynı kefeye koydum,bu benim düşüncem, kooperatiflerin buna mani başka bir özel durumları varsa onu bilemem.

evet bende ıklemde kaldım netleştirmek lazım yanlış bırseyer yapmak ıstemıyorum ufuk cok saolsın

sanırım net cevap bulamayacagız

Kooparatif üyeliğinde hangi sigorta kolu uygulanıyor, bunu öğrenmek lazım. Sonra:

emeklilerin_yeniden_calismasi.png

Üst Alt