Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimiyle veya malülen emekli olabilir miyim?

extra17

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
akciğer kanseriyim. sigorta girişim 2006.

malülen emekli olmak için enaz 10 yıllık ssk lı olmam gerektiğini söylediler.

1998 yılında pamukbank ta çalışırken pamukbankın kendi emekli sandığından sigortam vardı. bu sigortam ssk ya giriş tarihim olarak kabul edilemez mi. eğer edilirse emekli olabileceğim.

bir de kapatılan pamukbanktaki sigortamın takibini ve ssk ya devrini nasıl yapabilirim.

emekli olmamın bir yolu varmı bilge verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

98 sgortalılığınız emeklilikte sigorta başlangıcınız olarak kabul edilir. Eğer 1800 gün priminiz de varsa ve % 60 üzeri raporla malul sayılacak durumda iseniz, evet, malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler...

Herhangi bir tazminat veya yardım hakkım var mı ?

Akciğer ve beyin kanseriyim,sağlık kurulu başka birinin sürekli yardımına muhtaç olarak rapor verdi ve emekli oluyorum.Tam yüzdesini bilmiyorum ama sgk yetkililer % 90 ve üzeri işgöremezlik durumu olanlara verildiğini söylediler.En son çalıştığım iş yerinde raporlu olduğum günleri sayarsak 19 ay raporlu günlerim sayılmazsa 10 ay çalışma günüm var.Yasada kıdem tazminatı almak için en az 12 ay çalışmış olmak şartı aranıyor.Benim sormak istediğim bu durumda herhangi bir tazminat hakkım,alacağım bir toplu para veya devletten alacağım bir yardım varmı ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

İşyeriniz raporlu olduğunuz tarihlerde sigorta primlerinizi yatırmışsa, işyerinizden kıdem tazminatı alabilirsiniz. Yatırmamış ve süre 12 aydan azsa, o zaman bir hak doğmamış demektir...

Üst Alt