Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimli araba için banka kredisi verilmemesi yasal mı!?

emel06

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
7 yaşındaki oğlumun üzerine kredili araç almak istedik ama banka kredi vermiyor. Böyle bir yasa var mı, neden verilmiyor?
bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevaplarsanız sevinirim.

Engelli diye kredi vermeme gibi bir durum yok.Bu,tamamen bankanın kendi insiyatifi.
Doğal olarak her banka,vereceği kredinin geri ödemesi için birtakım araştırmalarda bulunur ve güvenceler arayıp ona göre karar verir.
Durum sadece budur diye düşünüyorum.

acaba çocuk engelli olduğu içinmi verilmiyor.kişinin kendisi olsa verilirmi.

Ben olsam kurumsal olarak banka genel müdürlüğü ve bireysel olarak da size kredi vermeyen bankanın müdürü hakkında derhal savcılığa suç duyurusunda bulunurum! Ya da önce aynı yere gidip kredi isteğinizi yineleyin ve isteğiniz reddedilirse haklarında suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin. Adım gibi eminim ki ceza alırlar! Kimse kimseye "sakat" diyerek ayrımcı bir uygulama yapamaz!

TCK 122:
Ayırımcılık
Madde 122- (1) Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, özürlülük, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yaparak; (1)
a) Bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya bir hizmetin icrasını veya hizmetten yararlanılmasını engelleyen veya kişinin işe alınmasını veya alınmamasını yukarıda sayılan hallerden birine bağlayan,
b) Besin maddelerini vermeyen veya kamuya arz edilmiş bir hizmeti yapmayı reddeden,
c) Kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen,
Kimse hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.

Bülent Bey,Mesajda engelli olduğu için verilmiyor şeklinde bir bilgi yok.
Bankaya başvurup da kredi talebi geri çevrilen birçok sağlıklı insan da var.

Benzer şekilde sakatlıktan dolayı kredi verilmeyen ya da kasko işlemlerinden sorun yaşayan üyelerimiz olmuştu ya. Ben de o önkabulle ifade ettim düşüncelerimi. Yoksa, kredi verilmemesinin nedeni başka ise, o zaman yukarıda yazdıklarımı görmezden gelin...

Aracın engelli üzerine oluyor olması sorun.Bankada satış danışmanıda aynı şeyi söyledi engelli plakalı araçlara banka kredisi yok dedi.

Geri ödeme konusunda bankanın istediği,gelir belgesi,kefil gibi şartları yerine getirebiliyorsanız,engelli üzerine olması asla krediye engel olmamalı.
Yetkililerle ayrımcılık konusunda görüşebilir,yasal yollara başvuracağınızı belirtebilirsiniz.
Engelli plakalı araç alımında,kredi veremeyeceklerine dair yazılı belge isteyiniz.
Bir de yardımı olur diye düşünüyorum;siz bankayla neden uğraşıyorsunuz ki?
Alacağınız aracın bayiine raporla gidin,onlar kredi de dahil herşeyle ilgilenirler.
Gerçi benimki engelli aracı değildi ama ben alırken banka ile hiçbir şekilde muhatap olmadım.Hepsinin çalıştığı bankalar var.

Maalesef banka kredi vermiyor. Ben de dün yaşadım olayı. Gidip şikayet edeceğim.

Tabii ki bize " çocuğunuz engelli ,bu sebepten ÖTV indiriminden faydalanalanarak alacak olduğunuz araba için kredi vermiyoruz ." demiyorlar Bu haktan yararlanarak alacak olduğumuz otomobili 5 yıl satmama şartı olduğundan, banka baştan ödeyemezseniz, ben de arabaya el koyarım ama ben de 5 yıl satamam ." diye düşündüğünden daha hiç değerlendirmeye bile almadan bizim gelir durumumuzu bilmeden söyler söylemez reddeiyor. Dün yaşadaık olayı. Ankara Vakıfbank Samanpazarı şubesi hemen reddetti. İşbankası ise ricaya binaen değerlendirmeye aldı, o da muhtemelen bugün yarın reddeder. Banka müfettişi bir arkadaşım da aynı şeyi söyledi kredi vermezler dedi. Biz ne yapacağız. Tüm engelliler zengin herkes peşin peşin arabalarını alıyor. Devlet bir hak vermiş, verdiğine bin pişman devlet bankası kredi vermiyor.

Bankalar ticari kuruluşlardır. Ve risk gördüğü ticareti yapmaz. Olayda da durumun bu olduğunu düşünüyorum.

arkadaslar ben yapıkredıde calısıorum e kredı tahsıs yanı malı tahlıl bölumundekı arkadaslara sordum.bahsedılen aracın 5 yıl satılamaması ıle verılen kredıdnın alakası yok!yanı sız borcunuzu odeyemessenız ben araca el koyarım ama 5 yıl satamam dıye dusunmuyo banka.ha bırde hangı banka olduguda onemlı.suan için en azından yapıkredıde öle bır sorun yasanmamıs ve kredıler verılmıs!bırde siciliniz temızse banka sıcılınızden bahsedıorum kredı cıkar onemlı olan bankalarla anlasmalarınıza sadık kalmanız ve daha once bankalarla sorunlar yasamamanız en onemlısı!!

merkez bankası kayıtlarında negatif bir durumunuz yoksa ve 18 yaşından büyük ve bordroluysanız neen vermesinleri öyle bir ayırım yok helede bu hükümet devrinde kesinlikle ayırım olmaz bankalar buna cesaret edemezler.

ama malesef sorun oluyor.bizede kredi vermiyorlar.ancak bireysel ihtiyaç kredisi çekebiliyoruz.aslında bu çok yoruyor bizi.yani engellilerin araçlara daha fazla ihtiyacı var normal insanlara göre. çünkü sokağa çıkmak dert hastaneye gitmek dert .ve arabası olmayan engelli aileleri çok zor şartlarda baş ediyor bu durumda .sürekli başkalarından yardım istemek tabiki üzüyor bizleri.biraz insaf istiyoruz.biz kendimize güvenmesek zaten niyetine bile girmeyiz ....

*Makri*Bankalar ticari kuruluşlardır. Ve risk gördüğü ticareti yapmaz. Olayda da durumun bu olduğunu düşünüyorum.*
Bankalar gibi ticari kurumların müşterilerine (tüzel yada reel kişilik)engellilik dolayısıyla kredi vermemek gibi bir lüksleri yok.Çünkü ticaret tarafların katılımıyla olur,ticari kurum ve kişilerin varoluş nedeni müşteridir,müşteri yoksa banka yada diğer ticari kurum yada kişilere ne ihtiyaç var ki?Risk;ödeme şartlarının düzensiz veya yetersiz olmasıyla ilgilidir.Ben ticari kurumlarla özellikle finans kurumlarıyla alış veriş yapanlarında,TC.kimlik no'larıyla zaten vergi mükellefi olmaları sebebiyle ticari taraf olduklarını düşünüyorum.Ayrıca bankaların karşısındaki müşteriyi yok sayarcasına,tek taraflı kararlarla işlem yapmasını eğer forum yönetimide uygun görürse,tartışma konusu olarak gündeme getirmek istiyorum.

devlet memuru,gayrimenkulu olan veya değişik şekillerde geliri olan engelli olun bakalım bankalar kredi veriyor mu,vermiyor mu? daha reşit dahi olmamış veya geliri sadece geçinmeye dahi yetmeyen engelli maaşı olan durumlarda banka neye güvenerek kredi verecek.

bu durumlarda devlet destekli,teminatlı gibi krediler olması lazım.engellinin barınması,ulaşımı gibi ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmalı.

şifaya katılıyorum. şimdiye kadar çekmiş olduğum hiçbir kredide engelimden dolayı red gelmedi 2 sferde engelli aracı aldım kredi ile onlardada sorun yaşamadım. garantibankası- bahçeli şubesi/ankara koçfinans gimat yapıkredi bunlar engelli araçları için kredi çektiğm bankalar

Üst Alt