Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimli araç alırken, kimlerin kullanabileceği ve bakım maaşı durumları?

alperencsm

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
İyi günler.
%98 raporumla, ötv ve mtv indirimli araç almayı düşünmekteyiz. Aklımıza takılan birkaç soru var, yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html
Bu linkdede bahsedildiği üzere, ruhsata 3. dereceye kadar kan ve sıhri kısım ibaresi ekletince, ileride çevirmede şöförün o ibaraye uyup uymadığını nasıl ispat edecek? (Örneğin dayım ile soyadım tutmaz, 3. dereceye kadar yakınım olduğunu dayım nasıl ispat edecek?) :)
Ayrıca araçda ben varkendemi 3. dereceye kadar yakınlarım kullanabiliyor... Yani araçda ben varken, ehliyeti olan herkesle gezebilirmiyim?

Birde şu her yıl aracın yaşı modeline göre verilen MTV den muaf olmak için, ruhsata "MTV'den muaftır" diye ekletmek gerekiyormu?

Ayrıca annem Bakım Maaşı alıyor. Araç almam bakım maaşını etkilermi?
Şu an almıyorum ama ileride 2022 maaşı almak istediğimde arabam olması etkilermi?

Aracı alırken plaka işlemleri dolayısıyla ikametimi başka bir ilçeye almam gerekecek gibi, annem bakım maaşı aldığı için ikametimi başka ilçeye alırken bir sıkıntı olurmu? Anneminde mi almalıyım? Hepimiz alsakda biryere bildirmelimiyiz. Bildirmezsek birşey olurmu? Zaten 1 ay başka yerde ikamet edeceğim :)

Biraz karmaşık oldu ama tek tek ve anlayabileceğim şekilde cevaplarsanız sevinirim :)
Teşekkürler.

1-sürücünün 3.dereye kadar kan ve sıhri akrabalığını belgeleyen nüfus dairesinden bir belge olsa iyi olur diye okumuştum. MTV den muaftır yazısına niye takıldınız,siz zaten maliyeye gittiğinizde ne gerekiyorsa yapılacak,size yol gösterilecek. arabada siz de olsanız arabayı yine akrabalarınızdan başkası kullanamaz.

2-araba bakım parasını etkilemez ama,araba üzerinizdayken 2022 maaşına müracat ederseniz memurlar burun kıvırabilir.bu konularda çok keyfi uygulamalar var kesin birşey söylemak zor.

3-eğer ikametinizi değiştirecekseniz sosyal hizmetlere bildirmek zorundasınız,tabi bakıcınız olan annenizin de yanınızda olması mantık gereği.1 aylığınada olsa olaki başınız ağrımasın diye.

Plaka işlemleri için başka ilçeye ikamet aldırmak da ne demek? Bunu kim şart koşuyor?

Evde bakım hizmeti alan kişi için adres değişikliği kesinlikle sosyal hizmetlere bildirilmeli. Bu süreçte aylık durdurulur. Çok meşakktli işlemdir. Hele ki 1 ay sonra aynı adrese geri dönülecekse... Bence hiç bulaşmayın...

ş_i_f_a;
Çok teşekkür ederim. zaten abim ve babam kullanacak sadece. söylediğiniz şekilde bir belge alarız nüfüsdan. teşekkürler...
arabada ben varkende sıhri hısımların kullanabilmesi sinir bozucu. :(

OturanBoğa;
arabayı komşu ilçeden alacağız. plaka işlemlerini onlar ücretsiz yapıyor. anahtar teslime dahil. ben biraz plaka konusundas takıntılıyım, hoş görünsün biraz benzer numaralar olsun istiyorum. :) adamda ancak bu ilçede olursan ayarlayabilirim dedi :) onun için sormuşdum. ama madem bu kadar karışık bi olay hiç girmiyeyim en iyisi :)

Teşekkürler.

Üst Alt